Плейване на DVD филм от флаш памет

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Newbie
Автомобил:
Двигател:

Плейване на DVD филм от флаш памет

Мнениеот Newbie » Нед 01 юни 2008 17:09

Чудя се дали някой е пробвал нещо подобно, за да окаже малко помощ:

Мисля да си купя 8GB USB Flash-ка, за да мога когато си сваля двд торент вместо да
горя филма на двд да го кача на флашката и да го гледам чрез usb-то на домашния двд плеър
на голям екран на тв-то?

Възможно ли е?

Потребителски аватар
kamo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamo » Нед 01 юни 2008 17:28

Как ще закачиш USB-то за DVD-то?
Или аз нещо не разбрах...

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Re: Плейване на DVD филм от флаш памет

Мнениеот joro_kem » Нед 01 юни 2008 17:33

Newbie написа:Чудя се дали някой е пробвал нещо подобно, за да окаже малко помощ:

Мисля да си купя 8GB USB Flash-ка, за да мога когато си сваля двд торент вместо да
горя филма на двд да го кача на флашката и да го гледам чрез usb-то на домашния двд плеър
на голям екран на тв-то?

Възможно ли е?

даааа, но ще трябва да пробваш, защото има две питанки: 1. дали плеърът ти ще разпознае флашката; 2. ако разпознае флашката, дали плеърът ти ще подкара субтитрите.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Нед 01 юни 2008 17:34

Ами колега купи си флашката и пробвай--най малкото после ще постваш да споделиш какво е станало и ще си полезен на много други.

Newbie
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Newbie » Нед 01 юни 2008 17:36

kamo написа:Как ще закачиш USB-то за DVD-то?

ДВД-то има усб порт :wink:

Newbie
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Newbie » Нед 01 юни 2008 17:38

propparo написа:Ами колега купи си флашката и пробвай--най малкото после ще постваш да споделиш какво е станало и ще си полезен на много други.
:twisted:

Потребителски аватар
kamo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamo » Нед 01 юни 2008 17:42

Newbie написа:

Sorry, назад съм с най-новите технологични постижения явно. :oops:

iceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iceto » Нед 01 юни 2008 19:04

Newbie написа:

някои не поддържат видео от ЮСБ-то, а само снимки

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Нед 01 юни 2008 19:13

ако ще си взимаш флашка само заради това, по добре първо вземи от приятел и пробвай, че тея плеъри един от друг дават разлика

ПС иначе на компира става :wink:

Потребителски аватар
fichtenweg
Автомобил: Passat B5
Двигател: AHH

Мнениеот fichtenweg » Нед 01 юни 2008 19:41

Виждал съм такъв вариант още преди години - функционира безгрижно, на всичкото отгоре dvd player-a бе съвсем непретенциозен - NEO или нещо такова. Тъкмо бяха излезли по-големи флашки (1 GB :D ).

Този вариант е идеалното решение, ако не ви се занимава с прекарване на кабели до телевизора (или телевизора е твърде далеч от PC-то а не ви се иска да местите каквото и да е било), ако TV-то няма PC вход, ако ползвате TV-out-а на PC-то и сигнала до телевизора по една или друга причина е лош (в някои случаи черно бяла картина (и какви ли не други варианти)) и още...ако не ви се занимава с постоянно писане на дискове, които по-бързо се надраскват отколкото достигат пределния си лимит на записи... и т.н. и т.н. просто си вземате някоя по-качествена флашка, която позволява по-бърз трансфер и сте готови.

zueka1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zueka1 » Нед 01 юни 2008 20:59

Взех си нЕо за 50 тина лв. с юсб. Бачка си перфектно с дивексите, не съм пробвал с двд формат, защото флашката ми е 2 гб. Половин година го ползвам - никакви проблеми.

Потребителски аватар
kabelista
Автомобил: Skoda Octavia RS
Двигател: AUQ

Мнениеот kabelista » Нед 01 юни 2008 21:16

Мисля че ДВДто има уграничение от големината на флашката от която ще чете. Повече от 2 или 4 Гб едва ли :roll: . Но ще е интересно колегата да сподели ако пробва

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Пон 02 юни 2008 7:54

имам ДВД с УСБ порт-Елит свалям филми и гледам.Флашката ми е 2Гб , но мисля че няма да има прблем и с 8Гб-в инструкцията пише май до 40Гб..

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 02 юни 2008 7:58

fichtenweg написа:Виждал съм такъв вариант още преди години - функционира безгрижно, на всичкото отгоре dvd player-a бе съвсем непретенциозен - NEO или нещо такова. Тъкмо бяха излезли по-големи флашки (1 GB :D ).

Този вариант е идеалното решение, ако не ви се занимава с прекарване на кабели до телевизора (или телевизора е твърде далеч от PC-то а не ви се иска да местите каквото и да е било), ако TV-то няма PC вход, ако ползвате TV-out-а на PC-то и сигнала до телевизора по една или друга причина е лош (в някои случаи черно бяла картина (и какви ли не други варианти)) и още...ако не ви се занимава с постоянно писане на дискове, които по-бързо се надраскват отколкото достигат пределния си лимит на записи... и т.н. и т.н. просто си вземате някоя по-качествена флашка, която позволява по-бърз трансфер и сте готови.

K22 написа:имам ДВД с УСБ порт-Елит свалям филми и гледам.Флашката ми е 2Гб , но мисля че няма да има прблем и с 8Гб-в инструкцията пише май до 40Гб..

Говорите за съвсем различна бира! Колегата иска да си свали DVD IMAGE и да го подкара на домашния си DVD player, а не да пусне нормалните DivX филми от по 700 мб парчето. Това НЯМА как да стане според мен, освен ако не му качиш daemon tools или нещо от рода (което пък също няма как да стане)!

Потребителски аватар
fichtenweg
Автомобил: Passat B5
Двигател: AHH

Мнениеот fichtenweg » Пон 02 юни 2008 9:38

Newbie написа:Чудя се дали някой е пробвал нещо подобно, за да окаже малко помощ:

на голям екран на тв-то?

Възможно ли е?

ISRalien написа:Говорите за съвсем различна бира! Колегата иска да си свали DVD IMAGE и да го подкара на домашния си DVD player, а не да пусне нормалните DivX филми от по 700 мб парчето. Това НЯМА как да стане според мен, освен ако не му качиш daemon tools или нещо от рода (което пък също няма как да стане)!

не съм съгласен !!!

Ако става дума за DVD images - нямам предвид директно да сложи download-натия ДВД-имидж на флашката (то е ясно че какъвто и да е player-ът няма да може да чете images), а самите .vob-файлове - тогава мисля че трябва да сработи. Изчитането на image файловете може да стане на PC-то където се дърпат torrent-ите с Daemon tools и от виртуалното устройство да се копира всичко на флашката.
Колега Newbie кажи дали става така, ако разбира се 8 GB -овата флашка е хардуерно съвместима с player-a.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”