Чудя се дали някой е пробвал нещо подобно, за да окаже малко помощ:
Мисля да си купя 8GB USB Flash-ка, за да мога когато си сваля двд торент вместо да
горя филма на двд да го кача на флашката и да го гледам чрез usb-то на домашния двд плеър
на голям екран на тв-то?
Възможно ли е?
Плейване на DVD филм от флаш памет
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Re: Плейване на DVD филм от флаш памет
Newbie написа:Чудя се дали някой е пробвал нещо подобно, за да окаже малко помощ:
Мисля да си купя 8GB USB Flash-ка, за да мога когато си сваля двд торент вместо да
горя филма на двд да го кача на флашката и да го гледам чрез usb-то на домашния двд плеър
на голям екран на тв-то?
Възможно ли е?
даааа, но ще трябва да пробваш, защото има две питанки: 1. дали плеърът ти ще разпознае флашката; 2. ако разпознае флашката, дали плеърът ти ще подкара субтитрите.
- fichtenweg
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AHH
Виждал съм такъв вариант още преди години - функционира безгрижно, на всичкото отгоре dvd player-a бе съвсем непретенциозен - NEO или нещо такова. Тъкмо бяха излезли по-големи флашки (1 GB
).
Този вариант е идеалното решение, ако не ви се занимава с прекарване на кабели до телевизора (или телевизора е твърде далеч от PC-то а не ви се иска да местите каквото и да е било), ако TV-то няма PC вход, ако ползвате TV-out-а на PC-то и сигнала до телевизора по една или друга причина е лош (в някои случаи черно бяла картина (и какви ли не други варианти)) и още...ако не ви се занимава с постоянно писане на дискове, които по-бързо се надраскват отколкото достигат пределния си лимит на записи... и т.н. и т.н. просто си вземате някоя по-качествена флашка, която позволява по-бърз трансфер и сте готови.

Този вариант е идеалното решение, ако не ви се занимава с прекарване на кабели до телевизора (или телевизора е твърде далеч от PC-то а не ви се иска да местите каквото и да е било), ако TV-то няма PC вход, ако ползвате TV-out-а на PC-то и сигнала до телевизора по една или друга причина е лош (в някои случаи черно бяла картина (и какви ли не други варианти)) и още...ако не ви се занимава с постоянно писане на дискове, които по-бързо се надраскват отколкото достигат пределния си лимит на записи... и т.н. и т.н. просто си вземате някоя по-качествена флашка, която позволява по-бърз трансфер и сте готови.
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
fichtenweg написа:Виждал съм такъв вариант още преди години - функционира безгрижно, на всичкото отгоре dvd player-a бе съвсем непретенциозен - NEO или нещо такова. Тъкмо бяха излезли по-големи флашки (1 GB).
K22 написа:имам ДВД с УСБ порт-Елит свалям филми и гледам.Флашката ми е 2Гб , но мисля че няма да има прблем и с 8Гб-в инструкцията пише май до 40Гб..
Говорите за съвсем различна бира! Колегата иска да си свали DVD IMAGE и да го подкара на домашния си DVD player, а не да пусне нормалните DivX филми от по 700 мб парчето. Това НЯМА как да стане според мен, освен ако не му качиш daemon tools или нещо от рода (което пък също няма как да стане)!
- fichtenweg
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AHH
Newbie написа:Чудя се дали някой е пробвал нещо подобно, за да окаже малко помощ:
на голям екран на тв-то?
Възможно ли е?
ISRalien написа:Говорите за съвсем различна бира! Колегата иска да си свали DVD IMAGE и да го подкара на домашния си DVD player, а не да пусне нормалните DivX филми от по 700 мб парчето. Това НЯМА как да стане според мен, освен ако не му качиш daemon tools или нещо от рода (което пък също няма как да стане)!
не съм съгласен !!!
Ако става дума за DVD images - нямам предвид директно да сложи download-натия ДВД-имидж на флашката (то е ясно че какъвто и да е player-ът няма да може да чете images), а самите .vob-файлове - тогава мисля че трябва да сработи. Изчитането на image файловете може да стане на PC-то където се дърпат torrent-ите с Daemon tools и от виртуалното устройство да се копира всичко на флашката.
Колега Newbie кажи дали става така, ако разбира се 8 GB -овата флашка е хардуерно съвместима с player-a.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”