температурата на двигателя започва да пада

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
yo5
Автомобил:
Двигател:

температурата на двигателя започва да пада

Мнениеот yo5 » Пон 02 юни 2008 17:40

здравейте имам wv golf 3 1.6 101к.с. искам да питам като карам с малко по висока скорост или ползвам по продължителна инерция температурата на двигателя започва да пада ходих по сервизи едни казват че е нормално едни казват че е термостат може ли малко инфо да не се вкарвам в ремонти излишно
mod edit: vasstop

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 02 юни 2008 17:43

скорост - въздух - охлаждане....

п.с. поне пишеш на кирилица ААЩ

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Пон 02 юни 2008 18:01

Термостат за смяна ... и си оправи заглавието ...

yo5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yo5 » Пон 02 юни 2008 19:13

webdude незнам какво ми е на заглавието но това няма значение за теб е термостат а я виж какво казва бат милко за него е нещо нормално ето за това пиша по горе че във всеки сервиз ми казват различна версия

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пон 02 юни 2008 19:15

не е нормално, при добре работеща охладителна система трябва температурата да не се променя.според мен си за смяна на термостата.при градско каране каква температура ти държи?

Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen032 » Пон 02 юни 2008 19:27

handycam написа:не е нормално, при добре работеща охладителна система трябва температурата да не се променя.според мен си за смяна на термостата.при градско каране каква температура ти държи?

не е точно така... при бавно каране или дълго спускане при мен температурата пада на около 80 градуса. термостата ми работи отлично (пробван в тенджерата с термометър :lol: ) аз си го обеснявам с това че поради силното охлаждане и ненатоварната работа на двг в тези режими температурата пада до точката в която термостата се затваря или е полузатворен

yo5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yo5 » Пон 02 юни 2008 19:32

ами има случай ми пада до 70 градуса и за мен не е нормално но като я закарах на сервиз в м комплект ми казаха че не си заслужава да го пипам и аз се разколебах а в градско си държи нормална температура не се охлажда ама то няма иа как

zueka1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zueka1 » Пон 02 юни 2008 19:40

Втора година го карам същия двигател, никога не ми се е случвало. Да загрее малко повече - да ама да охлади -не. Пробвай все пак с друг термостат.

Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen032 » Пон 02 юни 2008 19:58

колега утре сутринта ставаш, палиш колата и изчакваш 5-6 мин на МЯСТО... слагаш си ръката на радиатора трябва да е студен.ДЕМЕК термостата е затворен когато загрее на определени градуси (в зависимост от ДВГто Ти) трябва радиатора постепенно да загрее (термостата отваря) ако не е така при теб тичкай към магазина за нов

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пон 02 юни 2008 19:58

plamen032 написа:
handycam написа:не е нормално, при добре работеща охладителна система трябва температурата да не се променя.според мен си за смяна на термостата.при градско каране каква температура ти държи?

не е точно така... при бавно каране или дълго спускане при мен температурата пада на около 80 градуса. термостата ми работи отлично (пробван в тенджерата с термометър :lol: ) аз си го обеснявам с това че поради силното охлаждане и ненатоварната работа на двг в тези режими температурата пада до точката в която термостата се затваря или е полузатворен

когато купих колата на извънградско държеше 70 градуса, в града 90.след смяната на термостата (купих го от юнитрейд) температурата вече 3 години след като колата загрее не мърда от 90 градуса независимо дали катеря, спускам, лято или зима.всичко друго е неправилно работеща охладителна ситема.

volf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот volf » Пон 02 юни 2008 20:23

handycam написа:
plamen032 написа:

когато купих колата на извънградско държеше 70 градуса, в града 90.след смяната на термостата (купих го от юнитрейд) температурата вече 3 години след като колата загрее не мърда от 90 градуса независимо дали катеря, спускам, лято или зима.всичко друго е неправилно работеща охладителна ситема.

ТЕРМОСТАТ-термостат-термостат !!! И моята беше така.Като смених термостата заковава на 90 и не мърда.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”