Протест срещу акцизите на горивата, включете се, ако искате

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 02 юни 2008 13:04

Dpop написа:
LILO&STICH написа:
Dpop написа:.....
теб Роската ли ще те вози mhihi mhihi mhihi

Абе не бих му отказал, но засега се ослушва :( , така че ако кажеш :wink: съм при теб.
Важното е да сме сите заедно там.
айде мите, гео милев ти е на път :wink:

Потребителски аватар
ZLaTa_KiFLa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ZLaTa_KiFLa » Пон 02 юни 2008 13:05

И аз мисля да мина след матурата.За колко часа става дума,че нещо не фиксирах?

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 02 юни 2008 13:24

Ще си позволя с извинение пред колегата да дам едно пояснение по повод поста на shondy над мен, защото съм в течение на нещата.

От общината трябва да се даде отговор на писмото, което е изпратено на 26.05.2008 г. от колегата, за да се спази изискването на чл. 11, ал. 1 от закона(ЗСММ). В този си отговор те предлагат (не случайно повдигам тази дума) протестното ни шествие да се реализира само с 30 автомобила, за да не се не допуснело нарушаване на обществения ред, затрудни трафика и да нямало предпоставки за ПТП, като се опитват да облекат това с чл. 12, ал. 1 от същия закон. Текста на чл. 12, ал. 1 гласи: "Чл. 12. (1) Когато времето и мястото на събранието, на митинга или пътят на движението на манифестацията създават условия за нарушаване на обществения ред или безопасността на движението, председателят на изпълнителния комитет на общинския народен съвет, съответно кметът, [b]предлага промяната им." [/b] Болднах последната част от цитирания текст в закона, за да подскажа, че това е само предложение, а не императив, т.е. един вид задължение(моля да ми простят юристите, ако съм дал погрешно тълкувание и да ме поправят).

С едно изречение, не могат да ни забранят да реализираме осъществяването на мероприятието на горното основание, дори и да сме с 230 автомобила, стига да спазим това за което е писал колегата в червено. Ако не се спази последното, тогава имат право да прекратят мероприятието съгласно чл. 13, ал. 1.
Ако някой има все пак съмнения или притеснение мога да го уверя, че съм говорил с юристи, по-голямата част от които са поне със 5-6 години стаж свързан с всякакъв вид законови протестни действия и ще ни съдействат веднага при нужда.

И още нещо, което е добре да се знае от всички нас: от Нкаказателния кодекс, "Раздел VIII Престъпления против свободата на събранията, митингите и манифестациите

Чл. 174а. (1) Който с насилие, измама, заплашване или по друг незаконен начин разтури или попречи да се проведе събрание, митинг или манифестация, допустими по Закона за събранията, митингите и манифестациите, се наказва с лишаване от свобода до две години.

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Пон 02 юни 2008 13:42

e каква ще е тази колоно 30 коли ако не се блокира центъра май няма да има ама никакъв успех с този протест :roll:

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 02 юни 2008 14:42

bomber написа:e каква ще е тази колона 30 коли ако не се блокира центъра май няма да има ама никакъв успех с този протест :roll:

:lol: Ще има и още как.
Просто няма да бъдат само 30 автомобила, както се опитват да ни придумат. Ще бъдем толкова колкото трябва. В отговор на писмото уведомление от общината, за което писах по-горе, колегата е посочил, че се очаква да се включат около 200 автомобила.

А ето го и текста на чл. 11, ал. 1, който ние сме изпълнили:
Организаторите на манифестация уведомяват писмено общинския народен съвет или кметството за целта, времето и пътя на движението на манифестацията най-малко пет дни преди провеждането й, а в неотложни случаи - най-малко два дни.

Както забелязвате, тук дори и не става дума за численост на участници, автомобили, коне, др. превозни средства и т.н.

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Пон 02 юни 2008 18:26

Хайде колеги надявам се утре да се съберем приличен брой VW-та :)

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Пон 02 юни 2008 18:27

Аз съм на матура :evil:

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Пон 02 юни 2008 18:28

vw_golf_2_dsl написа:Аз съм на матура :evil:
ела след нея ако можеш :lol:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 02 юни 2008 19:04

bomber написа:
vw_golf_2_dsl написа:Аз съм на матура :evil:
ела след нея ако можеш :lol:

Утре ще ми дават заплатата няма да мога да дойда. Ако нещо успея ще намеря някое колело и ще дойда с него. Успех на всички! Викайте и за мен! Ако сте там до по-късно идвам с яйцата! :lol:

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Пон 02 юни 2008 19:18

Излезна ми пътуване и съжалявам адски много че няма да мога да дойда :cry: Ако протеста продължи и на другия ден ще дойда със сигурност!

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 02 юни 2008 19:59

Ми.. без мен.. днес ми беше първия работен ден на новото работно място и няма как да се чупя втория..
По мой си начин се опитах да помогна на цялата ситуация.. сори, че не мога да добавя още един голф към статистиката..

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 02 юни 2008 20:02

4....... mhihi

Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Мнениеот Hertz » Пон 02 юни 2008 20:07

Последните няколко поста са все едно за 1 Април деа ???? Вие сериозно ли говорите ????? :shock :shock :shock :shock

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 02 юни 2008 20:17

Hertz написа:Последните няколко поста са все едно за 1 Април деа ???? Вие сериозно ли говорите ????? :shock :shock :shock :shock

Братле току що си похарчих всички пари за тоя месец, утре трябва да взема заплата, с кво да я зареда тая кола та да бичи цял ден пред Невски. Ако успея ще дойда но не обещавам.

Искам някой който ще ходи 100% на ЛС да ми прати номера си, да му звънна ако реша да дойда, за да ми каже дали ще може да се мине с кола....

П.С Ако може да е познат.... :lol:

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 02 юни 2008 20:25

Tinko написа:
Hertz написа:Последните няколко поста са все едно за 1 Април деа ???? Вие сериозно ли говорите ????? :shock :shock :shock :shock

Братле току що си похарчих всички пари за тоя месец, утре трябва да взема заплата, с кво да я зареда тая кола та да бичи цял ден пред Невски. Ако успея ще дойда но не обещавам.

Искам някой който ще ходи 100% на ЛС да ми прати номера си, да му звънна ако реша да дойда, за да ми каже дали ще може да се мине с кола....

П.С Ако може да е познат.... :lol:
питай санто трафиканте :twisted:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”