здравейте, имам passat '89 1.8 пълна инжекция-комби, може ли някои да ми каже куд се намира бензиновата помпа, и безинов филтър и дали бензиновия филтър е само един ?
Благодаря предварително !
бнзинова помпа и бензинов филтър
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: бнзинова помпа и бензинов филтър
paskaleff написа:здравейте, имам passat '89 1.8 пълна инжекция-комби, може ли някои да ми каже куд се намира бензиновата помпа, и безинов филтър и дали бензиновия филтър е само един ?
Помпата се намира в резервоара,бензиновите филтри са 2,единия непосредствено след резервоара,а другия преди инжекциона

Re: бнзинова помпа и бензинов филтър
paskaleff написа:здравейте, имам passat '89 1.8 пълна инжекция-комби, може ли някои да ми каже куд се намира бензиновата помпа, и безинов филтър и дали бензиновия филтър е само един ?
Помпата се намира вътре в резервоара.До отвора на резервоара се стига като се навие или отмести стелката (в багажника). В дясната страна на багажника ще видидиш една кръгла ламарина захваната с 3 (три) винта.Развиваш ги и след това се показва една голяма пластмасова може да го наречем гайка.Разкачаш бензинопроводите и електриката, развиваш "гайката" и махаш капачката.Вече може да погледнеш спокойно в резервоара.
На помпата има филтър който е отдолу, но без да свалиш помпата няма как да го ревизираш.Помпата се хваща отгоре и се завърта, но се си спомням на ляво или дясно (отдавна съм я смъквал).Не е на резба.Поставянето е по същия начин само завъртането е в обратна посока.Като за начало може да се озориш с поставянето и, но няма опасност да сбъркаш мястото или посоката на заключване (завиване).
Има и още един филтър.До него се стига само ако се навреш под колата.Поне при мен се намира пред задно дясно колело.Закрит е с един пластмасов капак ориентиревачно 30/30 см. захванат е на 4 (четири) места сваляш го и може да работиш по филтъра.
Успех