бнзинова помпа и бензинов филтър

Техническа и сервизна информация за Passat
paskaleff
Автомобил:
Двигател:

бнзинова помпа и бензинов филтър

Мнениеот paskaleff » Сря 21 дек 2005 10:51

здравейте, имам passat '89 1.8 пълна инжекция-комби, може ли някои да ми каже куд се намира бензиновата помпа, и безинов филтър и дали бензиновия филтър е само един ?
Благодаря предварително !

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: бнзинова помпа и бензинов филтър

Мнениеот georgipass » Сря 21 дек 2005 12:08

paskaleff написа:здравейте, имам passat '89 1.8 пълна инжекция-комби, може ли някои да ми каже куд се намира бензиновата помпа, и безинов филтър и дали бензиновия филтър е само един ?

Помпата се намира в резервоара,бензиновите филтри са 2,единия непосредствено след резервоара,а другия преди инжекциона :wink:

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Сря 21 дек 2005 13:10

Филтъра е до задна дясна гума. Има една пластмасова кора под него, която го закрива и предпазва. Сваляш кората и филтъра лъсва пред теб :)

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Re: бнзинова помпа и бензинов филтър

Мнениеот Lisho » Сря 21 дек 2005 13:29

paskaleff написа:здравейте, имам passat '89 1.8 пълна инжекция-комби, може ли някои да ми каже куд се намира бензиновата помпа, и безинов филтър и дали бензиновия филтър е само един ?

Помпата се намира вътре в резервоара.До отвора на резервоара се стига като се навие или отмести стелката (в багажника). В дясната страна на багажника ще видидиш една кръгла ламарина захваната с 3 (три) винта.Развиваш ги и след това се показва една голяма пластмасова може да го наречем гайка.Разкачаш бензинопроводите и електриката, развиваш "гайката" и махаш капачката.Вече може да погледнеш спокойно в резервоара.
На помпата има филтър който е отдолу, но без да свалиш помпата няма как да го ревизираш.Помпата се хваща отгоре и се завърта, но се си спомням на ляво или дясно (отдавна съм я смъквал).Не е на резба.Поставянето е по същия начин само завъртането е в обратна посока.Като за начало може да се озориш с поставянето и, но няма опасност да сбъркаш мястото или посоката на заключване (завиване).
Има и още един филтър.До него се стига само ако се навреш под колата.Поне при мен се намира пред задно дясно колело.Закрит е с един пластмасов капак ориентиревачно 30/30 см. захванат е на 4 (четири) места сваляш го и може да работиш по филтъра.
Успех

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 21 дек 2005 15:34

За да се развие се завърта наляво (обратно на часовниковата стрелка)...

Потребителски аватар
theater
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот theater » Чет 22 дек 2005 9:16

@georgipass: А кой е филтъра, който се намира пред инжекциона, че аз такъв не съм виждал и съм сменял само този, който е под колата?

paskaleff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paskaleff » Чет 22 дек 2005 17:23

Blagodaria na vsichki, problema se okaza drug, ot 4 chasovite mi opiti da zapalia kolata,. sa se smesili benzin i maslo, i sveshtite biaha cherni .....

Промени си мнението на кирилица, иначе ще бъде изтрито!

Върни се в “Passat”