! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
dragomir1402
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dragomir1402 » Пет 06 юни 2008 23:30

и аз да се оплача, не съм женомразец ама....
днес една лелка се наредила пред мен и ще завиваме наляво и двамата сме в лявата лента от общо три, изчакваме си светофара тръгва лелката минава два метра, спирачки, светват фаровете за задна скорост рязко два метра назад-аз скачам на спирачките. та спира нашто момиче на сантиметър от бронята ми, невъзмутимо дава десен мигач и без да погледне през средната лента направо в най дясната и зави надясно по краков-случката е на светофара на болницата в търново. засече мен, колегата в средната лента и тролейбуса в дясната. колата опел тигра, черна силно тунингована, търновска регистрация. представям си как щях да обяснявам на катаджиите че е върнала тя назад а не съм я подпрял аз.
боже в този момент исках да карам валяк, и....... :rocketwhore :beat_butt2

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Съб 07 юни 2008 8:22

arrougance написа:еиииииии аман от колеЖКИ

не е лошо да ограничиш /да не казвам спреш/ подобни изказвания

Вчера обяснявах на един с много тунингована дърта А4-ка какви проблеми има с лентите за движение. Държа се почти прилично все пак и не знаеше какво да ми отговори...тва не му пречеше да се прави на мъж и да ме засича нарочно, щото не знае къде да кара.
Искам през всички кръстовища да направят продължение на маркировката, дано най-накрая се научат да си държат лентата.

Потребителски аватар
Bordiur
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Bordiur » Съб 07 юни 2008 9:04

Ред е да се оплача и аз.
Вчера пътувам за Плевен от София и минавам през 1-я тунел. Дъжда плющи, ама се едно некой фърга с кофите. Излизам от тунела и ще изпреварвам некъв дедо, който се влачи с 50 км/ч, давам ляв мигач, тръгвм да изпреварвам, вече съм се изнесъл и кво да вида в последния момент некъв тир излиза от тунела с бясна скорост, подмина ме като пътен знак.
А обеснете ми как аджеба ще спре тоя тир в такъв дъжд и с такава скорост ако стане нещо.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 07 юни 2008 9:28

Понеже така се завъртя темата с оплаквания за засичане при движение в съседни ленти искам да напомня на всички колеги и колежки че даването на мигач при престрояване от една лента в друга и при изпреварване НЕ ДАВА предимство пред движещия се направо в съответната лента :idea: Напомням това защото масово се извършват маневри със пуснат мигач но без да се огледат или да погледнат в страничните огледала :!: И ако стане нещо дежурното оправдание е - ама аз нали дадох мигач. :twisted:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 07 юни 2008 10:20

Теодор написа:Понеже така се завъртя темата с оплаквания за засичане при движение в съседни ленти искам да напомня на всички колеги и колежки че даването на мигач при престрояване от една лента в друга и при изпреварване НЕ ДАВА предимство пред движещия се направо в съответната лента :idea: Напомням това защото масово се извършват маневри със пуснат мигач но без да се огледат или да погледнат в страничните огледала :!: И ако стане нещо дежурното оправдание е - ама аз нали дадох мигач. :twisted:

Колега, бъркаш. Когато даваш ляв мигаш за изпреварване тоя зад тебе няма право да тръгва да те изпреварва, сеш се?

Потребителски аватар
archimedes
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот archimedes » Съб 07 юни 2008 10:31

ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА
Чл. 42. (1) Водач, който ще предприеме изпреварване, е длъжен:
1. преди да подаде сигнал, да се убеди, че не го изпреварва друго пътно
превозно средство и че движещото се след него пътно превозно средство или това,
което ще изпреварва, не е подало сигнал за изменение на посоката си на движение
наляво;

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 07 юни 2008 11:54

ISRalien написа:
Теодор написа:Понеже така се завъртя темата с оплаквания за засичане при движение в съседни ленти искам да напомня на всички колеги и колежки че даването на мигач при престрояване от една лента в друга и при изпреварване НЕ ДАВА предимство пред движещия се направо в съответната лента :idea: Напомням това защото масово се извършват маневри със пуснат мигач но без да се огледат или да погледнат в страничните огледала :!: И ако стане нещо дежурното оправдание е - ама аз нали дадох мигач. :twisted:

Колега, бъркаш. Когато даваш ляв мигаш за изпреварване тоя зад тебе няма право да тръгва да те изпреварва, сеш се?
    Прочети хубаво писал съм СЪСЕДНИ ленти :idea: Колегата Архимед хубаво е цитирал закона но това важи и за престрояване при движение по път с две и повече ленти за движение в една посока :wink:

Потребителски аватар
archimedes
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот archimedes » Съб 07 юни 2008 13:12

Теодор написа:
ISRalien написа:

Прочети хубаво писал съм СЪСЕДНИ ленти :idea: Колегата Архимед хубаво е цитирал закона но това важи и за престрояване при движение по път с две и повече ленти за движение в една посока :wink:

Ето и какво пише в закона в потвърждение на нашите думи :)

Раздел V.
Маневри
Чл. 25. (1) Водач на пътно превозно средство, който ще предприеме каквато и
да е маневра, като например да излезе от реда на паркираните превозни средства или
да влезе между тях, да се отклони надясно или наляво по платното за движение, в
частност за да премине в друга пътна лента, да завие надясно или наляво за навлизане
по друг път или в крайпътен имот, преди да започне маневрата, трябва да се убеди, че
няма да създаде опасност за участниците в движението, които се движат след него,
преди него или минават покрай него, и да извърши маневрата, като се съобразява с
тяхното положение, посока и скорост на движение.
(2) При извършване на маневра, която е свързана с навлизане изцяло или
частично в съседна пътна лента, водачът е длъжен да пропусне пътните превозни
средства, които се движат по нея. Когато такава маневра трябва едновременно да
извършат две пътни превозни средства от две съседни пътни ленти, с предимство е
водачът на пътното превозно средство, което се намира в дясната пътна лента.
Чл. 26. Преди да завие или да започне каквато и да е маневра, свързана с
отклонение встрани, водачът е длъжен своевременно да подаде ясен и достатъчен за
възприемане сигнал. Сигналът се подава със светлинните пътепоказатели на
превозното средство, а за превозните средства, които нямат светлинни
пътепоказатели или те са повредени - с ръка. Сигналът, подаван със светлинните
пътепоказатели, трябва да е включен през цялото време на извършване на маневрата и
се прекратява веднага след приключване на маневрата. Сигналът, подаван с ръка,
може да бъде прекратен непосредствено преди започване на маневрата.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 07 юни 2008 16:34

Дидо :respect - има поне един в Гама, който да чете закона :D
Аз днес загубих поредната битка с тъпотата в лицето на една симпатична, но ужасно тъпа п.тка, която паркира на паркинга на СкайСити блокирайки успешно пешеходната пътека. На забележката ми, че затруднява максимално пешехоците, а и вали тя отговори с въпроса "Ми кво да направа, къде да спра?". Заплаших я с големите разстояния до най-близките гумаджийници и я оставих.

Потребителски аватар
archimedes
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот archimedes » Съб 07 юни 2008 18:56

myrshavija написа:Дидо :respect - има поне един в Гама, който да чете закона :D
Аз днес загубих поредната битка с тъпотата в лицето на една симпатична, но ужасно тъпа п.тка, която паркира на паркинга на СкайСити блокирайки успешно пешеходната пътека. На забележката ми, че затруднява максимално пешехоците, а и вали тя отговори с въпроса "Ми кво да направа, къде да спра?". Заплаших я с големите разстояния до най-близките гумаджийници и я оставих.

Така е Миро. Убедих се, че човек трябва да познава закона за да не може да му се качват на главата. От случки с познати :) и лично с мене вече имам едно на ум. А отностно паркирането всеки паркира както може. Не го толерирам. Покрай Скай Сити съм виждал всякакви майстори на паркирането :). Да иска човек няма да може да паркира така :). Онзи ден и аз пострадах от подобни шофиори. На сутринта видях че задната броня е жулната долу от ляво и е разместена с 5мм. Само че аз не можах да я наместя, че съм един "майстор" и мисля да мина с каското.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 07 юни 2008 20:51

Покрай моловете е danger zone! Там са само жени, и то 90% от ония с А-класите, дето вчера са се научили да правят свирки, а днеска са им купили кола. Като минавам покрай някой мол отварям очите на четири и намалявам скоростта рязко, готов да спра във всеки един момент, най-вече покрай входовете/изходите!
Нищо лично против жените-шофьори, има и някои, който карат по-добре от повечето мъже (вервам, че Persefona е един такъв представител :) ), но болшинството печели награда за най-нелогично шофиране. Доказали са се многократно.

Потребителски аватар
m15hO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот m15hO » Сря 11 юни 2008 0:11

Айде и аз да изкажа мойте впечатления от ултра идиотизъм... Значи преди около месец-два беше някъде тръгваме с бащата на гаджето ми на бачкане (така де работих малко при него) та трябваше да закарам една кола до студентски град при което той кара пред мене с личния му автомобил значи колицата която карах беше старичка и имаше малки проблеми как натиснеш леко спирачка гасне като седиш в задръстване трябва едновременно да поддържаш газ и да натискаш спирачка абе кофти работа та тъка и понеже не бяхме и преценили бензина докъде ще ни стигне и тръгнахме аз през цялото време се молех да не ми загасне на кръговото на 4-ти километър и уви какво стана точно там както минах кръговото и прас колата ми изгасна и няма палене хем не искаше да запали хем бензин няма при което отряда за бързо реагиране въжетата и тръгваме да ме дърпа да се измъкнеме от задръстването нали дал съм си аварийки всичко точно при което изядох страшно много псувни и свиркания най-вече от някаква руса кокошка която явно не знаеше на къде беше тръгнала и не мога да разбера защо ами ако на нея се беше случило аз какво съм виновен че се повреди колицата с нищо нали но винаги трябва някой идиот да ти се надува насреща.... просто нямам думи а за засичания и тем подобни вече съм свикнал държавата си ни е такава

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 17 юни 2008 15:21

днес...тъмно сиво почти черно БМВ комби с А регистрация....чаках го на крайпътно кафе да мине да му запомня номера но не мина...
карам след него и навлизаме в село по пътя за Бургас....
почна да намаля драстично и помислих че е видял полицай...намалям и аз...
изведнъж пича спира рязко :D пищят гуми върви псувнята но спрях на милиметри от него...
ама си спря бе посредата на пътя....почна да се оглежда тъпо при което му свирнах ???????
пича най-нагло даде на зад бутна ме , даде мигач и отби от пътя ???? :lol:
зад мене имаше ситроен който спря по същия начин както аз(ако имаше тир щеше да ми се качи на главата :? а ако имаше колона верижна веселба ) подминах го гледайки а той ме гледаше все едно аз съм виновен 8) :lol:
та...хората от Бургас.....
комби от по-старите тъмно сиво със спукана задна броня...
би керфул

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Сря 18 юни 2008 10:26

Става дума за София, складовете на бул. Климент Охридски, тези на "Ташев галвинг".

Кара ме тъщата, аз с бебето на задната седалка.Минаваме покрай едни строителни складове, в посоката която идвам ми се падат от ляво.Изведнъж от склада излиза назадна един "VW Шаран" сив металик, от тия по-нвите, след 2000г., тъщата спира и започва да свири с клаксона, щото оня връща яко назад и не спира..почти ни удря вече :shock , аз се вглейдам в шофьорското място и...НЯМА шофьор :shock .За секунди и викам на тъщата дай бързо заднааа!!!Ама, реакцията беше АААА, и натискане на спирачката още по-силно за да се задържим на едно място.Оказва се че е спрял, не е оставил на скорост и не е дръпнал ръчната идиота!А там е много наклонен пътя, представете си щом се засилва от другото платно и идва чак при нас и ни удря със сила.

Идва онзи, оооо, сори, много съм напрегнат, ще ти дам визитка, имам каско и гражданска, мойто ще покрие щетите,аиде чао! :shock едно пастиране ще те оправи и тръгва да си ходи, да си види в съседния склад това което търси.

Викам му аз ей, знаеш ли какво си направил бе,(обаче мога само да си викам, защото в едната ръка държа бебето), нестава дума за колите, ако някой идваше отгоре???Мястото е точно на завой, така че нямаше да го видят, а точно от високото както са се засилили...Можеше да убиеш някой бе!

Представете си ако идваше някой отгоре, и да се прасне в него и да го прати право върху нас..Ами ако не минаваше никой точно тогава, колата му падаше през моста, зад нас точно имаше мостче и река.

Та мисълта ми е, незабравяйте никога да спирате на скорост и ако може и ръчната...

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 18 юни 2008 11:49

Бетонобъркачка просто се включи в движението и се наложи таксито от дясната ми страна да остави доста гуми по асфалта, а на мен абс-а ми прави масаж на десния крак. Оня даже не намали - просто тръгна и ускори. Не беше изобщо впечатлен, че се наложи да спрем за да мине.

Върни се в “Пътеводител”