Питане за маслото на хидравликата Поло 98 1.4

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
megapolo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Питане за маслото на хидравликата Поло 98 1.4

Мнениеот megapolo » Съб 24 май 2008 20:07

Здравейте,
искам да попитам дали се сменя маслото на хидравликата или се долива и какво масло би било подходящо за Поло 98, 1.4 . Моето вече е от няколко месеца на положение "Минимум" и незнам как да процедирам.
Благодаря

dedovec
Автомобил:
Двигател:

Re: Питане за маслото на хидравликата Поло 98 1.4

Мнениеот dedovec » Съб 24 май 2008 22:07

megapolo написа:Здравейте,
искам да попитам дали се сменя маслото на хидравликата или се долива и какво масло би било подходящо за Поло 98, 1.4 . Моето вече е от няколко месеца на положение "Минимум" и незнам как да процедирам.
Благодаря

Здрасти,колега!моя съвет е да не го държиш повече на минимума,за да не почне да вие рейката,а да източиш старото и да си вземеш 1 литър червен Кастрол(ако не се лъжа хидравликата ще събере около 800мл.)-22-25лв мисла беше!
махаш маркуча от най ниската точка и въртиш волана на изключен двигател,докато спре да капе(тогава нема опасност за хидравличната помпа)и наливаш новото,палиш да завърти и доливаш,ако е необходимо!успех! :wink:

Потребителски аватар
pe_aps
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pe_aps » Нед 25 май 2008 9:29

dedovec написа:
Благодаря

Здрасти,колега!моя съвет е да не го държиш повече на минимума,за да не почне да вие рейката,а да източиш старото и да си вземеш 1 литър червен Кастрол(ако не се лъжа хидравликата ще събере около 800мл.)-22-25лв мисла беше!
махаш маркуча от най ниската точка и въртиш волана на изключен двигател,докато спре да капе(тогава нема опасност за хидравличната помпа)и наливаш новото,палиш да завърти и доливаш,ако е необходимо!успех! :wink:

привет
1 въпросче от мен,та значи колега dedovec ти съветваш да си вземе червено масло,защото и аз като търсих хидравлично масло и ми предложиха само червено,но аз търсех зелено за vw и не съм зимал от червеното,а при мен също е на мин обаче старото е по скоро с цвят жълтеникаво-зеленикав но моето поло е 96г...дали е правилно да го сменя с червено а не със зелено

Потребителски аватар
pe_aps
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pe_aps » Нед 25 май 2008 9:32

Благодаря

колега привет и при мен е на мин хидравличното масло,ти смени ли го вече и с какво на цвят?,какво на цвят ти беше старото масло?,дали е удачно да се слага червено масло,не е ли то за коли с автоматични скорости ако има връзка това,моята е с ръчни скорости

Потребителски аватар
Prodriver
Автомобил: VW Polo VW 1300
Двигател: AEE 1996 AB 1971
Контакти:

Мнениеот Prodriver » Нед 25 май 2008 10:49

Аз мойто масло го смених цялото преди година и половина някаде с червен Fuchs и нямам проблеми никакви до сега.Маслото си е точно за автоматични скоростни кутии.Иначе маслото което източих беше с мътен кафяво-жълт цвят,нещо такова :roll:

Потребителски аватар
pe_aps
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pe_aps » Нед 25 май 2008 12:01

Prodriver написа:Аз мойто масло го смених цялото преди година и половина някаде с червен Fuchs и нямам проблеми никакви до сега.Маслото си е точно за автоматични скоростни кутии.Иначе маслото което източих беше с мътен кафяво-жълт цвят,нещо такова :roll:

в смисъл че и твоята кутия е механична но си сложил масло к' става и за автоматични и няма проблеми за сега така ли да го разбираме колега

dedovec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dedovec » Нед 25 май 2008 18:34

привет,колеги!начи,според мен "правилното" хидравлично масло(и не само) може да се сложи само ако се знае със сигурност какво е по спецификация на производитела(пълна характеристика)!препоръчах червен Кастрол,по простата причина,че повече от година съм с него и нямам проблем!несъм търсил кое точно е за мойта хидравлика!
несъм съгласен с тезата,че масло за автоматична скоростна кутия е подходящо за хидравликата,както несъм съгласен с препоръките на някои "маслари",че на Дизелов двигател,разбираш ли,може да се сложи масло за ТурбоДизелов двигател(ако може,маслото съответно няма да е за Дизел и ТурбоДизел)!единствено това би следвало да е възможно,само ако е ИЗРИЧНО указано от производитела на етикета на кутията(тубата) или от съответния производител надвигатела!
П.П. това е лично мое мнение,не цела да убеждавам никой в нищо! :)

Потребителски аватар
Prodriver
Автомобил: VW Polo VW 1300
Двигател: AEE 1996 AB 1971
Контакти:

Мнениеот Prodriver » Нед 25 май 2008 22:52

pe_aps написа:в смисъл че и твоята кутия е механична но си сложил масло к' става и за автоматични и няма проблеми за сега така ли да го разбираме колега

Точно така,с ръчна скоростна кутия съм.Хидравликата на волана и скоростната кутия нямат нищо общо.Аз доколкото знам и съм чувал,че маслото за автоматични скоростни кутии става и за хидравлика.Като го купвах от Ауто+ казах,че искам масло за хидравлика на Поло и момчето ми каза,че това е маслото.След смяната волана ми стана съвсем малко по лек и помпата каточели малко по- тиха.От тогава проблеми не съм имал.

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Пон 26 май 2008 10:42

Момчета,долях с червен Арал 22/купен преди години за омега/,не е по каталог ниъо за опела ,нито за полото-ама заспа.

pepi8309
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepi8309 » Съб 07 юни 2008 19:39

...

Последна промяна от vaskoto1 на Съб 30 май 2009 19:14, променено общо 1 път.
Причина: кирилица

Потребителски аватар
pe_aps
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pe_aps » Пон 09 юни 2008 0:44

ZHS servo на максус ,това е маслото G 002 000 зелено за 19лв

Shami
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Shami » Пет 13 юни 2008 14:08

Здравейте колеги, капачката на маслото на хидравликата е зелена на цвят и маслото което се слага също трябва да е зелено. Преди дни си купих от АУТО+ въпросното зелено масло на цена 27 лева литъра. Не се препоръча смесването на червено и зелено масло.

Потребителски аватар
mladen0101
Автомобил: polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот mladen0101 » Вто 28 апр 2009 23:07

КОЛЕГИ щЕ МИ КАЖЕ ЛИ НЯКОЙ КАК ДА РАЗВИЯ ЗЕЛЕНАТА КАПА4КА НА ХИДРАВЛИКАТА МОЖЕ И ДА МИ СЕ СМЕЕТЕ НО...

Потребителски аватар
mladen0101
Автомобил: polo
Двигател: AEX 1996

Re:

Мнениеот mladen0101 » Вто 28 апр 2009 23:09

Shami написа:Здравейте колеги, капачката на маслото на хидравликата е зелена на цвят и маслото което се слага също трябва да е зелено. Преди дни си купих от АУТО+ въпросното зелено масло на цена 27 лева литъра. Не се препоръча смесването на червено и зелено масло.

КАЖИ КАКВА МАРКА Е ЗЕЛЕНОТО МАСЛО КОЛЕГА И ДРУГИ СПЕЦИФИКАЦИИ АКО ИМА

Потребителски аватар
Milanski
Автомобил: VW Golf 4 110
Двигател:

Мнениеот Milanski » Сря 29 апр 2009 9:11

Както каза колегата по - горе не е зле да си вземете зелено или жълто масло за хидравликата . Аз преди една година си взех от Ауто + един литър зелено за хидравликата смених го и до сега не съм имал проблеми .

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”