Въпрос относно ABS?
- dobrev
- Автомобил: Tiguan
- Двигател: TSI2013
- Контакти:
Въпрос относно ABS?
Здравейте колеги днес забелязах през деня че ми свети ABS-са изключих колата запалих я и се оправи от тогава като дам на контакт прави проверка на Airbag, ABS и изгасват но когато завъртя стартера се включва на таблото знака внимание (!) и светва ABS-са и след няколко секунди изгасват и двете!Чета из другите теми че трябва да ми свети постоянно ако нещо не е наред ама това внимание което ми светва с ABS-са не ми харесва нещо.Какво е вашето мнение по-въпроса!?
- Spasov_G
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравей
Здравей колега предлагам ти да си провериш количеството спирачна течност в казанчето и ако е под максимума да си долееш до това ниво и тогава виж как ще реагира колата ........ дано съм помогнал ......... Пиши ако си решиш проблема .........
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Въпрос относно ABS?
dobrev написа:като дам на контакт прави проверка на Airbag, ABS и изгасват но когато завъртя стартера се включва на таблото знака внимание (!) и светва ABS-са и след няколко секунди изгасват и двете!
Да, така е. Поне при по-ранните версии на ABS (Teves).
За следващите нямам наблюдения, но щом все още гасне- няма проблем!

- venci&vento
- Автомобил: VENTO
- Двигател: ADZ 1996
Моя ABS свети като дам на контакт и после гасне . Не свети и дори след като запаля двг , само лампата за ръчната свети в паралел на тази от ABSа . Според мен така е нормално , при теб ако свети след като стартираш двг (при изгаснала лампа) е възможно да имаш проблем с акмулатора или хлабава силова верига от него .
е моята свети,като дам контакт светва и после(2-3 сек.)угасва ,паля двигателя и тръгвам и при първото по-сериозно натискане на спирачката,лампата светва и не угасва повече ,възможно ли е да е от накладките-предните са нови,но нямат датчици и жиците не са закачени,а задните почти ги няма(така я купих)-някакви съвети?
ами не знам как трябва да реагира имам книжка от 3 седмици колата ми е от месец,по какво да го пробвам и как да разбера дали работи(беше в сервиз заради абс-а-270 лв.датчик дясно колело,уж го бяха оправили,но не,а преди да отиде в сервиза лампата си светеше постоянно,ходих отново в сервиза ,а от там ми казаха че МОЖЕ БИ и от другата страна датчика е за смяна...къде ще му отиде края....)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”