Пасат 5 или Ауди А6

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 09 юни 2008 16:13

stefan4o написа:
vw16v написа:Определено на твое място бих избрал А6 пред пасата.А6/С5/ е по-висок клас-пасата В5/3В/ ползва обща платформа с А4 /В5/.А6 по мое мнение е по-красивият автомобил,далеч по-комфортен,изработен с по-качествени материали и по-добра сглобка-все пак е автомобил ,който VAG са позиционирали в премиум сегмента като пряк конкурент на 5 серия и Е-клас.

А наясно ли си, че А4/А3/Голф/Бора/Октавия/Толедо/Леон са на една платформа? И какво следва от това? Че Пасат и Голф са на една база, така ли? Нещо си в грешка, колега...
п.п. За да не оспамвам допълнително темата - да, верно сега проверих, че споделят обща база с А4, което страшно ме изненада, т.к. съм имал възможност да покарам и да се повозя на задните седалки и на двете. Пасатът е доста по-широк и комфортен... Е, нека бъда извинен за некомпетентността си :?

Абе що говориш глупости :lol: Ти гледал ли си в двигателния отсек на А4 и на Голф/Октавия................. - погледни и след това не пиши тъпотий.А4 и Пасат са една платформа.Ако задаваш въпрос е А4 срещу Пасат ,или А4/Пасат срещу А6.Накратко А6 е друга бира ма и друг джоб - не толкова заради обслужването /щото сички знаем за алуминиевите носачи на А4 и Пасат ,та да не излезе че А6 е по-евтин :lol: / ,а като цена за покупка и по-голямото тегло което води до нужда от по-голям мотор и разход/отделно че тая лимузина си иска и автоматик/-та от тука аз бих се спрял на Пасат/А4.Тва ,че има хора дето се кълнат в тва че Пасата е по-комфортен и качествен няма да го коментирам.... :lol:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 09 юни 2008 20:15

Rabbit_TDI написа:
stefan4o написа:
vw16v написа:Определено на твое място бих избрал А6 пред пасата.А6/С5/ е по-висок клас-пасата В5/3В/ ползва обща платформа с А4 /В5/.А6 по мое мнение е по-красивият автомобил,далеч по-комфортен,изработен с по-качествени материали и по-добра сглобка-все пак е автомобил ,който VAG са позиционирали в премиум сегмента като пряк конкурент на 5 серия и Е-клас.

А наясно ли си, че А4/А3/Голф/Бора/Октавия/Толедо/Леон са на една платформа? И какво следва от това? Че Пасат и Голф са на една база, така ли? Нещо си в грешка, колега...
п.п. За да не оспамвам допълнително темата - да, верно сега проверих, че споделят обща база с А4, което страшно ме изненада, т.к. съм имал възможност да покарам и да се повозя на задните седалки и на двете. Пасатът е доста по-широк и комфортен... Е, нека бъда извинен за некомпетентността си :?

Абе що говориш глупости :lol: Ти гледал ли си в двигателния отсек на А4 и на Голф/Октавия................. - погледни и след това не пиши тъпотий.А4 и Пасат са една платформа.Ако задаваш въпрос е А4 срещу Пасат ,или А4/Пасат срещу А6.Накратко А6 е друга бира ма и друг джоб - не толкова заради обслужването /щото сички знаем за алуминиевите носачи на А4 и Пасат ,та да не излезе че А6 е по-евтин :lol: / ,а като цена за покупка и по-голямото тегло което води до нужда от по-голям мотор и разход/отделно че тая лимузина си иска и автоматик/-та от тука аз бих се спрял на Пасат/А4.Тва ,че има хора дето се кълнат в тва че Пасата е по-комфортен и качествен няма да го коментирам.... :lol:

Добре де, не си прочел послеписа ми явно. Моля не ми се карай, разбрах за А4 и Пасат. Да речем, че съм на мнение, че Пасат вози по-меко и комфортно от А4, може и да е субективно, но това съм установил. Да не говорим, че вътрешното пространство на А4 е колкото моята Джета, теснотия колкото си искаш... А вече за качеството спор няма - Ауди е премиум марка, предполагам, че ако не друго, поне сглобката е по-качествена, материалите чак толкоз по-различни не съм забелязал да са... говорим за ФауВе и Ауди сравнено, Шкодата с евтините си пластмаси не я слагам до тях.

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Пон 09 юни 2008 20:32

stefan4o написа:
Rabbit_TDI написа:
stefan4o написа:

Добре де, не си прочел послеписа ми явно. Моля не ми се карай, разбрах за А4 и Пасат. Да речем, че съм на мнение, че Пасат вози по-меко и комфортно от А4, може и да е субективно, но това съм установил. Да не говорим, че вътрешното пространство на А4 е колкото моята Джета, теснотия колкото си искаш... А вече за качеството спор няма - Ауди е премиум марка, предполагам, че ако не друго, поне сглобката е по-качествена, материалите чак толкоз по-различни не съм забелязал да са... говорим за ФауВе и Ауди сравнено, Шкодата с евтините си пластмаси не я слагам до тях.

Тука вече е и до състоянието (или незнам кво друго) на съответната кола. Имам приятел с А4 с дървенията вътре и то доста скърца (да се има предвид, че карам Голф) ...

BMW_gazar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BMW_gazar » Вто 10 юни 2008 7:03

Благодаря за коментарите, и се извинявам за некомпетентния въпрос. Но просто не разбирам кой знае колко от ауди или фолксваген, може би защото до скоро се интересувах само от БМВ. Засега мисля да се спра на Пасат 2.5 тди. Защото искам динамика а от бензинови мотори вече лошо ми става с техния разход. Имаите предвид че до преди 1 месец карах БМВ 330и от 2002г. Сега вече имам доста повече разходи, апартамент на изплащане и въобще не ми е до скъпите машини на БМВ. Точно заради това реших да се насоча към нещо по евтино за покупка а и за подръжка.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Вто 10 юни 2008 8:38

Rabbit_TDI написа:....

Какво има да се оказва че А6 може да е по евтино за поддръжка.
Всички се кълнат че пасата е А4, ама я си спомни, виждал ли си окачване на А6? и като цяло конструкцията на колата?

Потребителски аватар
Tedo-
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tedo- » Вто 10 юни 2008 9:03

BMW_gazar написа:Благодаря за коментарите, и се извинявам за некомпетентния въпрос. Но просто не разбирам кой знае колко от ауди или фолксваген, може би защото до скоро се интересувах само от БМВ. Засега мисля да се спра на Пасат 2.5 тди. Защото искам динамика а от бензинови мотори вече лошо ми става с техния разход. Имаите предвид че до преди 1 месец карах БМВ 330и от 2002г. Сега вече имам доста повече разходи, апартамент на изплащане и въобще не ми е до скъпите машини на БМВ. Точно заради това реших да се насоча към нещо по евтино за покупка а и за подръжка.

и БМВ има дизели... Да не говорим, че динамиката на 330д е по-добра от на "и"...

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Вто 10 юни 2008 9:05

Точно с Пасат с 2.5 ТДИ може да се наиграеш,ако търсиш по евтина подръжка от бмв,тъй като 2.5 ТДИ далеч не е най евтиният за подъжка автомобил и пред него 330 и е по-скоро автомобила с по-евтино обслужване и подръжка/не са толкова страшни баварките и аз лично никога не бих сменил 330 ммммм :twisted: за пасат особено пък дизел,ама ти си знаеш най добре/. Първоначалното му обслужване идва бая дебело към 1500 лв.,е вярно,че е веднъж на 100 хил.км.,но не е малко като допълнителни пари към цената на колата,все ще има и някой носач или накрайник за оправяне и някоя друга дреболия и общо взето ще дойдат едни 2000 лв.В случай,че си решил да е дизел по-добрия вариант е 1.9 ТДИ 116 или 131 к.с. икономичен мотор с доста добра динамика ,а с чип не по слаб от 2.5 ТДИ и далеч по-икономичен и безпроблемен .

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 10 юни 2008 10:17

zaro написа:

Какво има да се оказва че А6 може да е по евтино за поддръжка.
Всички се кълнат че пасата е А4, ама я си спомни, виждал ли си окачване на А6? и като цяло конструкцията на колата?

Ми не съм го виждал ама баща ми кара такава вече 100 к километра и от 3-4 години и до сега не ни се е налагло да погледнем нищо друго освен мембраната за управление на турбото.Иначе колата е със споменатия 2.5 ТДИ на който обслужването му е 1000 кинта ама за 120 к километри и в сравнение с 1.9 е абсолютно непретнциозен ква нафта слагаш щото не е ПД/та разходите за обслужване според мен са даже по-малки/ .Лошото е че тоя мотор има слават на чупещ кобилци,разпределителни валови и други такива неприятни работи :cry: /дано не ни се наложи да разберем/.
P.S.stefan4o не си ме разбрел бре говорих за коментара ,че Пасат е по-комфортен от А6.Иначе между А4 и Пасат както спомена колегата е въпрос на състояние повече.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 10 юни 2008 19:28

Rabbit_TDI написа:
zaro написа:

P.S.stefan4o не си ме разбрел бре говорих за коментара ,че Пасат е по-комфортен от А6.Иначе между А4 и Пасат както спомена колегата е въпрос на състояние повече.

Явно не сме се разбрали. За мен нещата стоят А4<Пасат<А6. Въпреки, че Пасата е на базата на А4, но леко удължена:
Пасат Б 5.5 - 2703мм, Ауди А6 - 2760мм, Ауди А4 - 2650мм.
Като габарити А6-цата е с около 9-10 см по-дълга, честно да си призная не съм се качвал никога на А6, но за сравнение А4 и Пассат дума не може да става. Просто за мен Пасат е ниво отгоре като возия и вътрешен обем над А4... Моите родители си купиха миналата година Пасат 5.5 та оттам имам такива наблюдения за тази доста добра, според мен, кола.

Потребителски аватар
moni_barca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moni_barca » Вто 10 юни 2008 22:55

Защо въобще спорите!Ако някой във форума на БМВ каже,че предпочита
друга кола освен Бавареца незнам какво ще стане в тоя форум!ТОВА Е ФОРУМ НА VW а не на Ауди!
Много ясно,че ПАСАТ!!!

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Сря 11 юни 2008 3:36

moni_barcaнаписа:Защо въобще спорите!Ако някой във форума на БМВ каже,че предпочита
друга кола освен Бавареца незнам какво ще стане в тоя форум!ТОВА Е ФОРУМ НА VW а не на Ауди!
Много ясно,че ПАСАТ!!!
Е кво от тва а ако някой в някой гей форум ти каже,че е гот отзад ще му повярваш и ще му дадеш ли ,аз лично не,кво като е VW форум ,това не значи ,че трябва да се казва на черното бяло.Има и по-добри автомобили от VW,това,че ти или баща ти или аз караме VW не значи ,че са най добрите автомобили на света.Аз лично на черното бяло не казвам,а бмв форума е супер смешен точно поради тази причина,че там всички са убедени,че 316 ,318 бие голф гти,просто защото е бмв,без да има нищо от духа на марката,нищо че е супер смешен бюджетен модел за цървули.Разийш :wink: .П..С. Това какво смяташ ти никой не го ебе, от VAG са ги позиционирали в съответните сегменти и като цени включително,така,че според теб пасата и да е по добър от S-клас на мерцедес /много са гадни ,нали е форум на фв :wink: /и дори от любимите ти баварки е все тая ,винаги ще го сравняват с вектра ,407,лагуна ,и т.н.,а на ауди е предоставена тежката задача да конкурира бмв и мерцедес.

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Сря 11 юни 2008 4:14

stefan4o написа поредната си глупост в темата :Явно не сме се разбрали. За мен нещата стоят А4<Пасат<А6. Въпреки, че Пасата е на базата на А4, но леко удължена:
Пасат Б 5.5 - 2703мм, Ауди А6 - 2760мм, Ауди А4 - 2650мм.
Като габарити А6-цата е с около 9-10 см по-дълга, честно да си призная не съм се качвал никога на А6, но за сравнение А4 и Пассат дума не може да става. Просто за мен Пасат е ниво отгоре като возия и вътрешен обем над А4... Моите родители си купиха миналата година Пасат 5.5 та оттам имам такива наблюдения за тази доста добра, според мен, кола.
За човек,който съвсем на скоро е разбрал,че пасат В5 и ауди А4 /В5/са на една и съща платформа е леко смешно да даваш собствения си опит с тези автомобили за пример и да налагаш мнение,че и класация кой след кой е като качества.Е ок,тати си купил пасат В5.5 и оставил на синчето старата джета 1.3 внесена от холандия на собствен ход както подобава на всеки играч,макар,че се съмнявам,че дори имаш книжка и си карал лично какъвто и да е автомобил освен ако са ти го дали като сте ходили на село.Та за теснотията да ти кажа като човек ,който има в къщата си и А4 и пасат В5 ,че даже освен да се возя и съм ги и карал щото не са на баща ми ,а са си мои :wink: .Не си прав в предното си мнение за теснотията,Ауди А4 е по-тясно от джетата ти ,но е в пъти по автомобил ,няма да ти обяснявам защо няма да ме разбереш докато не покараш малко ,както никой който само се е возил като теб няма да ме разбере,просто нямат база за сравнение двата автомобила по нито един показател,освен мерките им в сантиметри.При сравнение на А4 с пасат В5 пасата е по просторен определено и по голям като габарити и съответно по удачен за семеен автомобил.Пасата е по добрата кола за ВОЗЕНЕ,но А4 е определено по приятната и удобна кола за КАРАНЕ.Аз предпочитам да карам,а не да се возя и А4 ми допада повече-по обезшумено,една идея по стегнати настройки на окачването,по директно управление,по-добри спирачки ,по-качествена сглобка и малко по добри материали в сравнение с пасат В5,са първите неща,които се сещам при такова сравнение .А4 си е съвсем приличен автомобил в сравнение с прекия си конкурент бмв 3-серия,която съвсем не е по голяма и просторна .За А6 е излишно смятам да коментирам,че е един клас нагоре и там пък пасата не виждам къде може да се класира.
П.С.Пасата е много добър автомобил сам по себе си и ми харесва,има си редица положителни качества и сред преките му конкуренти в неговия клас няма по добър автомобил,но да се твърди,че е по добър от А6 си е чисто тъпо сектанство .Не мога да кажа,че е по добър и от А4 ,просто двата автомобила са ориентирани към съвсем различни клиенти и всеки един от тях предлага на клиентите си това ,което те очакват от тях.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 11 юни 2008 9:12

В тоя ред на мисли аз лично никога не съм се интересувал от коя е по-просторна въпреки ,че вече дори съм с чааве и уж ми трябва простор.Причината е просто :нема да играем балет у колата бре - кви са тез маний за баскитболна зала у колата.Мен ако питаш ако може колата да ми е натъпкана с подлакатници и разни лостове от двете страни та като влезна вътре да съм се ено съм си у дрехите ми е най-добре :lol: /винаги съм си мечтал за спортан кола от 60те дето в средата е с конзола и те опграща/.Аз като се качвам в колата се качвам да карам - за тва ми трябват удобни седалки/на Ауди винаги са с кори отзад та като седне някой зад теб дългуч да не си боде колената в твоя кръст/,климатроник да не настивам,хубав волан и семпатични скорости.Та и най-важното писна ми да ми трака бе - тва много му мраза на ФВ-то - сичко друго е ОК,ама тракането изнервя страшно.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Сря 11 юни 2008 9:19

Абе вие па само умнотий пишете mhihi mhihi mhihi mhihi
пасата да не би да няма кори у седалките?
а и ако 3 сантиметра разлика в дължината я усещате от пръв поглед, според мене сте просто дървени философи mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Сря 11 юни 2008 10:25

zaro написа:Абе вие па само умнотий пишете mhihi mhihi mhihi mhihi
пасата да не би да няма кори у седалките?
а и ако 3 сантиметра разлика в дължината я усещате от пръв поглед

а и как тракаа.... :lol:
А6-цата си е много хубава кола, не твърдя, че пасата е по-хубав, но единствено моя интериор ми по-харесва от всякакви разновидности на интериора на А6. Това е мое мнение и не означава, че и другите са съгласни.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”