stefan4o написа поредната си глупост в темата :Явно не сме се разбрали. За мен нещата стоят А4<Пасат<А6. Въпреки, че Пасата е на базата на А4, но леко удължена:
Пасат Б 5.5 - 2703мм, Ауди А6 - 2760мм, Ауди А4 - 2650мм.
Като габарити А6-цата е с около 9-10 см по-дълга, честно да си призная не съм се качвал никога на А6, но за сравнение А4 и Пассат дума не може да става. Просто за мен Пасат е ниво отгоре като возия и вътрешен обем над А4... Моите родители си купиха миналата година Пасат 5.5 та оттам имам такива наблюдения за тази доста добра, според мен, кола.
За човек,който съвсем на скоро е разбрал,че пасат В5 и ауди А4 /В5/са на една и съща платформа е леко смешно да даваш собствения си опит с тези автомобили за пример и да налагаш мнение,че и класация кой след кой е като качества.Е ок,тати си купил пасат В5.5 и оставил на синчето старата джета 1.3 внесена от холандия на собствен ход както подобава на всеки играч,макар,че се съмнявам,че дори имаш книжка и си карал лично какъвто и да е автомобил освен ако са ти го дали като сте ходили на село.Та за теснотията да ти кажа като човек ,който има в къщата си и А4 и пасат В5 ,че даже освен да се возя и съм ги и карал щото не са на баща ми ,а са си мои

.Не си прав в предното си мнение за теснотията,Ауди А4 е по-тясно от джетата ти ,но е в пъти по автомобил ,няма да ти обяснявам защо няма да ме разбереш докато не покараш малко ,както никой който само се е возил като теб няма да ме разбере,просто нямат база за сравнение двата автомобила по нито един показател,освен мерките им в сантиметри.При сравнение на А4 с пасат В5 пасата е по просторен определено и по голям като габарити и съответно по удачен за семеен автомобил.Пасата е по добрата кола за ВОЗЕНЕ,но А4 е определено по приятната и удобна кола за КАРАНЕ.Аз предпочитам да карам,а не да се возя и А4 ми допада повече-по обезшумено,една идея по стегнати настройки на окачването,по директно управление,по-добри спирачки ,по-качествена сглобка и малко по добри материали в сравнение с пасат В5,са първите неща,които се сещам при такова сравнение .А4 си е съвсем приличен автомобил в сравнение с прекия си конкурент бмв 3-серия,която съвсем не е по голяма и просторна .За А6 е излишно смятам да коментирам,че е един клас нагоре и там пък пасата не виждам къде може да се класира.
П.С.Пасата е много добър автомобил сам по себе си и ми харесва,има си редица положителни качества и сред преките му конкуренти в неговия клас няма по добър автомобил,но да се твърди,че е по добър от А6 си е чисто тъпо сектанство .Не мога да кажа,че е по добър и от А4 ,просто двата автомобила са ориентирани към съвсем различни клиенти и всеки един от тях предлага на клиентите си това ,което те очакват от тях.