помощ?смених гумички на клапани и пак пуши и харчи масло
помощ?смених гумички на клапани и пак пуши и харчи масло
помощ?смених гумички на клапани и пак пуши и харчи масло около 0.8литра на 1000км да ли са замина ли сегментите !!!!!!!!
- Spasov_G
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А смъква ли главата на двигателя когато сменя гумички ако си или по точно майстора който ти е извършил операцията би трябвало да ти каже дали и сегментите не са за смяна, понякога само едни гумички хич не решават проблема, така ,че това може ,а не може а съм почти обеден смяна сегменти или така наречените бутални пръстени .........
не са сваля ли главата отгоре от към капака на клапаните ги сменихаSpasov_G написа:А смъква ли главата на двигателя когато сменя гумички ако си или по точно майстора който ти е извършил операцията би трябвало да ти каже дали и сегментите не са за смяна, понякога само едни гумички хич не решават проблема, така ,че това може ,а не може а съм почти обеден смяна сегменти или така наречените бутални пръстени .........
- Spasov_G
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това изгаряне си е нормално даже бих казал много нормално за килокетрите , то новите коли си горят а какво остана за по старите , а компресията нее гаранция , че не са ти свършили сегментите и ако не сте забравили колата има няколко такива и едни от тях са масло събирателни , така , че компресия можем да имаме ама като няма кой да обере маслото оставащо по цилиндрите при мазане то направо си изгаря при работата на двигателя ......
Колега,извинявай не искам да те засягам,но като се свали главата може да се види състоянието на цилиндъра,но не и на сегментите.Ако има нагар в/у челото на буталото можеш да предположим,че масления е заминал,но за компресорните нещата трябва да се замерят ключ,луфт м/у сегмента и буталото и т.н.Spasov_G написа:А смъква ли главата на двигателя когато сменя гумички ако си или по точно майстора който ти е извършил операцията би трябвало да ти каже дали и сегментите не са за смяна, понякога само едни гумички хич не решават проблема, така ,че това може ,а не може а съм почти обеден смяна сегменти или така наречените бутални пръстени .........
- Spasov_G
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това казах и Аз
Ами нали това казвам Аз , че ако е свваляна главата майстора трябва да констатира от каква ремонтна дейност се нуждае този двигател ............. то е мн ясно че не се виждат буталните пръстени .......
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Тъй.....опита показва ,че от смяна на гумичките откъм капака на клапаните при ДВГ над 250 000 км файдата е временна или никаква,защото в повечето случай и водачите на клапаните са износени и са за смяна.....проверено на собствен гръб....затуй ...сваляне н главата,лек шлайф,смяна на водачите,райбероване и припасване на клапаните от КОМПЕТЕНТНИ ХОРА..... разходи около 200 лв..консумативи...нова гарнитура за главата(аз предпочитам Виктор Райнц,нови гумички,нови водачи,нови гарнитури на всмукателните и изпускателните колектори.....след подобна процедуре вече не гори и грам масълце.....
Но преди всичко си измери компресията за да видиш как са и сегментите...а ако е по правилата на изкуството редно е и да си знаеш колко ти е налягането на маслото за да можеш с едни изстрел да удариш два заека...ако имаш основни и биелни лагери за смяна да смениш и тях с едно отваряне на ДВГ....
Но преди всичко си измери компресията за да видиш как са и сегментите...а ако е по правилата на изкуството редно е и да си знаеш колко ти е налягането на маслото за да можеш с едни изстрел да удариш два заека...ако имаш основни и биелни лагери за смяна да смениш и тях с едно отваряне на ДВГ....
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”