проблем с парното
проблем с парното
купих колата наскоро и като изпробвах парното не духа топло,отворих капака и видях че двата маркуча ,които отиват към радиатора на парното са съединени,тоест не са прикачени към него,в сервиза ми казаха че най-вероятно радиатора ми е спукан и ще ми струва около 130лв.и че мога и сам да го залепя ,но много трудно се свалял.преди два дни видях че мокета под предната дясна седалка е мокър,дали е от него?дали ще мога сам да си го направя???
- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
Много е сложна тази операция.
Трябва да си присъствал на такова разглобяване или ще стигнеш до задънена улица,и наи малкото ще изпо4упиш сумати и потребни пластмаски които,ще трябва да купуваш.
За около 120-130 лв ще е добре изобщо да не се занимаваш
ПЛАЩАЙ и не гледай като ти чупят колата,ще ти се доплаче...
Трябва да си присъствал на такова разглобяване или ще стигнеш до задънена улица,и наи малкото ще изпо4упиш сумати и потребни пластмаски които,ще трябва да купуваш.
За около 120-130 лв ще е добре изобщо да не се занимаваш
ПЛАЩАЙ и не гледай като ти чупят колата,ще ти се доплаче...
- Bordiur
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Така и така те ще ти изпочупат сичко, като ти свалят таблото, ако са некои некадърници. Затова си го счупи сам и си спести 60 лв за сваляне на табло, ако имаш времето да си играеш. И аз имам подобен проблем но при мен не е от парното защото нямам липса на течност, а от некъв кондез. Ще хода тия дни да го фиксвам и ще ти се похвала кво е станало.
- polturgais
- Автомобил:
- Двигател:
- polturgais
- Автомобил:
- Двигател:
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
- polturgais
- Автомобил:
- Двигател:
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
[quote="polturgais"]може би сте прави , но съм в тази сфера и знам за какво говоря на vw е мн по лесно за смяна отколкото на ауди , така че с ауди щом се справих не вярвам и това да ми се опре , а и на които и да е било друг също , не е голяма философия , само трябва да помниш кое от къде си свалил[/quote
Не виждам причина за чак такъв оптимизъм.....аз присъствах и помагах тук и там докато ми сменяха радиаторчето на парното...хич даже не е толкова безобидно...особено ако се оплетеш в кабелаците(можеш здравата да се оакаш
) и като почне да се чупи пластмасата,дето не е сваляна 9-10 години....
това си е3-4 часа внимателна работа за опитен човек...най-често го правят елтехниците по алармите защото те са най-наясно с елинсталациите под арматурното табло....80-100 лв вземат за труд....60 лв е качествено радиаторче......и не забравяй дя огледаш дунапрена на клапите....
Не виждам причина за чак такъв оптимизъм.....аз присъствах и помагах тук и там докато ми сменяха радиаторчето на парното...хич даже не е толкова безобидно...особено ако се оплетеш в кабелаците(можеш здравата да се оакаш

това си е3-4 часа внимателна работа за опитен човек...най-често го правят елтехниците по алармите защото те са най-наясно с елинсталациите под арматурното табло....80-100 лв вземат за труд....60 лв е качествено радиаторче......и не забравяй дя огледаш дунапрена на клапите....
който каже, че е лесно свалянето на радиатора(голф3 гти с климатик) на парното,значи не го е свалял 2 дни ми отне,сваляне,поставяне на ново,почистване на клапи(всичкият дунапрен беше изгнил,затова се наложи да го сменя-),въздуховоди и т.н.,а като свалиш таблото ти се иска да "поразчистиш" малко,абе луда работа,обаче стана яко,готино е като си го направиш сам
- nasko_pld
- Автомобил:
- Двигател:
колеги здравейте,значи присъствах на сваляне на радиаторче на голф 3 и слагане на ново колата ми има и климатик ,смени ми го един познат който ми поддържа колата,смени го без да сваля таблото игра си няколко часа но поне сега таблото е зрдраво и няма тропане при неравност,радиаторчето струваше 70 лв имаше и от 30 ама май не са за предпочитане ,та по удачният вариант е да се сменя без сваляне на табло и то от доверен човек зашото не се знае на кой ще попаднеш в някой сервиз,човека който го сменя не е някой майстор от сервиз така че при повече търпение и желание всеки може да си го направи
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
break написа:който каже, че е лесно свалянето на радиатора(голф3 гти с климатик) на парното,значи не го е свалял 2 дни ми отне,сваляне,поставяне на ново,почистване на клапи(всичкият дунапрен беше изгнил,затова се наложи да го сменя-),въздуховоди и т.н.,а като свалиш таблото ти се иска да "поразчистиш" малко,абе луда работа,обаче стана яко,готино е като си го направиш сам
На мене ми отне 7 часа разглобяване, сглобяване и залепване на клапи. Започнахме двама човека които не сме сваляли табло на голф 3. Според мене няма нищо сложно в разглобяването

П.С имам и климатроник...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”