проблем с парното

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
break
Автомобил:
Двигател:

проблем с парното

Мнениеот break » Нед 01 юни 2008 21:10

купих колата наскоро и като изпробвах парното не духа топло,отворих капака и видях че двата маркуча ,които отиват към радиатора на парното са съединени,тоест не са прикачени към него,в сервиза ми казаха че най-вероятно радиатора ми е спукан и ще ми струва около 130лв.и че мога и сам да го залепя ,но много трудно се свалял.преди два дни видях че мокета под предната дясна седалка е мокър,дали е от него?дали ще мога сам да си го направя???

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Нед 01 юни 2008 21:16

Най-вероятно радиаторчето на парното е спукано и просто са го изолирали . А смяната наистина е много голяма занимавка - сваляш таблото , псуваш , гарантирано ще се порежеш няколко пъти от ламарината или от гредата на таблото и т.н. :) Лепенето не е за предпочитане , все пак ново е около 40 лева :wink:

diavo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diavo » Нед 01 юни 2008 21:18

всичко можеш да си направиш сам стига да си достатъчно технически грамотен и ръцете да не са ти завряни на едно тъмно място :wink:

Потребителски аватар
valkilmera
Автомобил: Golf3 4 Audi A3
Двигател: ABS AZD 8P

Мнениеот valkilmera » Вто 10 юни 2008 23:49

Много е сложна тази операция.
Трябва да си присъствал на такова разглобяване или ще стигнеш до задънена улица,и наи малкото ще изпо4упиш сумати и потребни пластмаски които,ще трябва да купуваш.
За около 120-130 лв ще е добре изобщо да не се занимаваш
ПЛАЩАЙ и не гледай като ти чупят колата,ще ти се доплаче...

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Сря 11 юни 2008 7:00

Ако си малко по сръчен, действай :wink:
Не е лесно, но не е и толкова сложно, важното е да помниш, кое от къде си махнал и да работиш мнго внимателно.

п.с.
Винаги има първи път :wink:
Ако не опиташ, никога няма да се научиш :wink:
Успех :)

Потребителски аватар
Bordiur
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Bordiur » Сря 11 юни 2008 8:24

Така и така те ще ти изпочупат сичко, като ти свалят таблото, ако са некои некадърници. Затова си го счупи сам и си спести 60 лв за сваляне на табло, ако имаш времето да си играеш. И аз имам подобен проблем но при мен не е от парното защото нямам липса на течност, а от некъв кондез. Ще хода тия дни да го фиксвам и ще ти се похвала кво е станало.

Потребителски аватар
polturgais
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polturgais » Сря 11 юни 2008 8:43

даваи разглобяваи на vw не се сваля цялото табло, както при аудито така че смело

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 11 юни 2008 8:44

polturgais написа:даваи разглобяваи на vw не се сваля цялото табло, както при аудито така че смело
Много смело изказване, явно не си го правил за да твърдиш подобно нещо...
Или говориш за Г2, а не за Г3

Потребителски аватар
polturgais
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polturgais » Сря 11 юни 2008 9:13

на моя голф още не съм го сменял , но съм виждал , ана ауди съм сменял така че не е празни приказки не е сложно

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Сря 11 юни 2008 9:25

В Направи сам на първа страница има една тема: Ремонт на парно на Пасат . Има много снимки , разгледай ги добре и прецени дали ще се справиш.

Потребителски аватар
polturgais
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polturgais » Сря 11 юни 2008 9:32

може би сте прави , но съм в тази сфера и знам за какво говоря на vw е мн по лесно за смяна отколкото на ауди , така че с ауди щом се справих не вярвам и това да ми се опре , а и на които и да е било друг също , не е голяма философия , само трябва да помниш кое от къде си свалил

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 11 юни 2008 12:18

[quote="polturgais"]може би сте прави , но съм в тази сфера и знам за какво говоря на vw е мн по лесно за смяна отколкото на ауди , така че с ауди щом се справих не вярвам и това да ми се опре , а и на които и да е било друг също , не е голяма философия , само трябва да помниш кое от къде си свалил[/quote
Не виждам причина за чак такъв оптимизъм.....аз присъствах и помагах тук и там докато ми сменяха радиаторчето на парното...хич даже не е толкова безобидно...особено ако се оплетеш в кабелаците(можеш здравата да се оакаш :wink: ) и като почне да се чупи пластмасата,дето не е сваляна 9-10 години....
това си е3-4 часа внимателна работа за опитен човек...най-често го правят елтехниците по алармите защото те са най-наясно с елинсталациите под арматурното табло....80-100 лв вземат за труд....60 лв е качествено радиаторче......и не забравяй дя огледаш дунапрена на клапите....

Потребителски аватар
break
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот break » Сря 11 юни 2008 23:05

който каже, че е лесно свалянето на радиатора(голф3 гти с климатик) на парното,значи не го е свалял 2 дни ми отне,сваляне,поставяне на ново,почистване на клапи(всичкият дунапрен беше изгнил,затова се наложи да го сменя-),въздуховоди и т.н.,а като свалиш таблото ти се иска да "поразчистиш" малко,абе луда работа,обаче стана яко,готино е като си го направиш сам

Потребителски аватар
nasko_pld
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko_pld » Чет 12 юни 2008 18:05

колеги здравейте,значи присъствах на сваляне на радиаторче на голф 3 и слагане на ново колата ми има и климатик ,смени ми го един познат който ми поддържа колата,смени го без да сваля таблото игра си няколко часа но поне сега таблото е зрдраво и няма тропане при неравност,радиаторчето струваше 70 лв имаше и от 30 ама май не са за предпочитане ,та по удачният вариант е да се сменя без сваляне на табло и то от доверен човек зашото не се знае на кой ще попаднеш в някой сервиз,човека който го сменя не е някой майстор от сервиз така че при повече търпение и желание всеки може да си го направи

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Чет 12 юни 2008 18:53

break написа:който каже, че е лесно свалянето на радиатора(голф3 гти с климатик) на парното,значи не го е свалял 2 дни ми отне,сваляне,поставяне на ново,почистване на клапи(всичкият дунапрен беше изгнил,затова се наложи да го сменя-),въздуховоди и т.н.,а като свалиш таблото ти се иска да "поразчистиш" малко,абе луда работа,обаче стана яко,готино е като си го направиш сам

На мене ми отне 7 часа разглобяване, сглобяване и залепване на клапи. Започнахме двама човека които не сме сваляли табло на голф 3. Според мене няма нищо сложно в разглобяването :wink:

П.С имам и климатроник...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”