стрелката на температурата ми показва в повече
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
колеги,вчера стрелката на температурата ми показа че колата е загряла на около 106-107 градуса,спрях без да загасям и след около минута работа на място вкл.перката и падна на 100!обикновено перката ми вкл. около 100-те гр. и колата нормално ми държи 95-97 гр. (по стрелката), но мисля че стрелката ми показва в повече(почти съм сигурен),на какво може да се дължи и кои датчик евентуално е за стрелката?колате е голф3 с абу мотор.и как да разбера с колко степени ми е перката с 3 кабела е но досега не съм усетил да работи на 2 степени? 

Re: стрелката на температурата ми показва в повече
[quote="nikolai_an"и как да разбера с колко степени ми е перката с 3 кабела е но досега не съм усетил да работи на 2 степени?
[/quote]А датчика на радиатора и той ли е с три кабела или?

- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
Виж колега!!!
Няма такъв сат4ик на стрелката,зна4и може да имаш проблем със датчика за температурата на водата който се сменя,но щом колата ти работи на 105-107 градуса работата нее хи4 на добре,после вика6 4е работи нормално на 95-97 гр. това нее нормално а трябва да е иколо 89гр. зна4и трябва да смениш дат4ик темп.на водата които се намира на блока и са 2 дат4ика ще ги видиш фронтално като отвориш капака и проследиш марку4ите до блока намират се в един пласт-масов "тройник".
А що се отнася до перката щом имаш 3 кабела зна4и е със 2 степени,2рата степен ще я чуеш когато мотора е загрян добре и когато изклю4иш двигателя.........това е!!!
Няма такъв сат4ик на стрелката,зна4и може да имаш проблем със датчика за температурата на водата който се сменя,но щом колата ти работи на 105-107 градуса работата нее хи4 на добре,после вика6 4е работи нормално на 95-97 гр. това нее нормално а трябва да е иколо 89гр. зна4и трябва да смениш дат4ик темп.на водата които се намира на блока и са 2 дат4ика ще ги видиш фронтално като отвориш капака и проследиш марку4ите до блока намират се в един пласт-масов "тройник".
А що се отнася до перката щом имаш 3 кабела зна4и е със 2 степени,2рата степен ще я чуеш когато мотора е загрян добре и когато изклю4иш двигателя.........това е!!!
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
благогаря за отговора,колега,значи перката ми работи защото като спра двигатела съм я чувал да продължава работа и след малко спира. що се отнася до стрелката значи самата стрелка не отчита правилно,защото ако деиствително колата ми загрее на 107 гр. ще ми изхвърли антифриза а тои си стои нормално е казанчето даже и като развия капачката и по това аз съдя че не ми е вярна стрелката!ще опитам да сменя датчиците и ще видя резултата,а знаете ли им цените как вървят горе-долу?valkilmera написа:Виж колега!!!
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
- Damian01
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Можеш да я премериш с мултицет който има термосонда - 10-тина лева струва. Отваряш капачката на разширителното казанче, пускаш вътре термосондата, палиш двигателя и си гледаш показанията на мултицета докато загрява как ти е температурата, дали има отклонение от показанията на таблото и колко точно е. Тъкмо ще си провериш и термостата дали ти отваря при точната температура ( т.е. на около 87 градуса трябва да почне да ти се затопля долния маркуч на радиатора, дотогава трябва да е студен).
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
Damian01 написа:Можеш да я премериш с мултицет който има термосонда - 10-тина лева струва. Отваряш капачката на разширителното казанче, пускаш вътре термосондата, палиш двигателя и си гледаш показанията на мултицета докато загрява как ти е температурата, дали има отклонение от показанията на таблото и колко точно е. Тъкмо ще си провериш и термостата дали ти отваря при точната температура ( т.е. на около 87 градуса трябва да почне да ти се затопля долния маркуч на радиатора, дотогава трябва да е студен).
И като си сигурен че стрелката си прави квото иска тогава сменяй.
На колега с 1.6ABU стрелката му отиваше на 112* ...мерихме...реални 95*-нов температурен датчик,който е на пласмасовия тройник,и се кротна стрелката.Не казвам че при теб това е решението...ама първо мери.
Моята я мерих на VAG-COM ей така да си я знам.
Последна промяна от mariovasi на Сря 11 юни 2008 11:25, променено общо 1 път.
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
- Краси Кунчев
- Автомобил:
- Двигател:
Какво е vag kom
Колеги извиняжаите за отклонението,но какво е Vag Kom.Благодаря
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Какво е vag kom
Краси Кунчев написа:Колеги извиняжаите за отклонението,но какво е Vag Kom.Благодаря
Ето колега - чети
www.ross-tech.com/
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”