Наскоро сменихме ламбда сондата на една тройка 2Е,защото прекъсваше-забиваше муцуна сякаш не достига бензин...
След смяната проблема се реши,но се появи друг-при ускоряване на скорост и изключване,вместо да поддържа ниски обороти,колата директно гасне Може ли някой препатил да даде съвет,защото колегата си е навил дебитомер и това е,а няма смисъл да дава излишни пари...
И аз го минах този проблем, на малки обороти гаснеше и на светофарите непрекъснато държех крака на газта. Дадох 30 лв за диагностика и намериха спукан маркуч на някъкъв вакум за два лева работата се оправи.
Колега, почисти дросела и стъпковото моторче за да има файда от цялата работа. Съшо провери всички вакумни пътища, защото марчучетата се нацепват, засмукват въздуш и колата почва да забива.... след тези процедури нещата трябва да си дойдат на мястото!
Казвам го от личен опит - правил съм го и ефекта е голям!
Ми к'во? Като са сменяли ламбдата са натиснали тръбата за въздуха, спукали са я в оребренията (та не се вижда) и сега смуче въздух след дебитомера Познах ли, колега Вито?
radotom написа:Ми к'во? Като са сменяли ламбдата са натиснали тръбата за въздуха, спукали са я в оребренията (та не се вижда) и сега смуче въздух след дебитомера Познах ли, колега Вито?
Хах и на мен това ми беше предположението или спукано вакумче някаде