http://www.picvalley.net/v.php?p=u/20/4899_890.JPG
Пластмасов кит скорости
- snoopgod
- Автомобил:
- Двигател:
Пластмасов кит скорости
Здравейте,кое с сменя точно в тоя кит и колко струва?1ва ми влиза тръдничко от него е май
- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
Здравей,незнам другите колеги какви лостове местят на-ляво или дясно,незнам дали и ти си местил твоят-оба4е на мен ми намирисва на друго нещо!!!
Ако си го оправил по този на4ин -пиши за да знам какво то4но си пипал,и как се измества?
Но ако все пак нищо не е станало виж какво ще ти препоръчам:
-Отваряш предният капак(двигателя) и поглеждаш напред някъде под сервото и помпата за спира4ките,под тях ще видиш една лостова система около жилото на съединителя,за да се ориентираш-взимаш един 4овек с себеси и го караш да превключва скоростите и там кадето се вижда движение напред и назад в зависимост на коя предавка се превключва 6те забележиш един малък цилиндри4ен лост на който е закрепена една пластмасова ябълка малко по малка от топ4е за пинк - понк,възможно е и да се е изяла много но ще я забележищ.
Това лост4е с ябълката на авто+ в Русе струва 19.00лв сменя се и нямаш проблеми.
Напомням ти ако има някъкво друго решение да споделиш.
Успех!
Ако си го оправил по този на4ин -пиши за да знам какво то4но си пипал,и как се измества?
Но ако все пак нищо не е станало виж какво ще ти препоръчам:
-Отваряш предният капак(двигателя) и поглеждаш напред някъде под сервото и помпата за спира4ките,под тях ще видиш една лостова система около жилото на съединителя,за да се ориентираш-взимаш един 4овек с себеси и го караш да превключва скоростите и там кадето се вижда движение напред и назад в зависимост на коя предавка се превключва 6те забележиш един малък цилиндри4ен лост на който е закрепена една пластмасова ябълка малко по малка от топ4е за пинк - понк,възможно е и да се е изяла много но ще я забележищ.
Това лост4е с ябълката на авто+ в Русе струва 19.00лв сменя се и нямаш проблеми.
Напомням ти ако има някъкво друго решение да споделиш.
Успех!
- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
Всеки по-читав магазин ще ти предложи комплект.
Това чете ли? http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=15603
Това чете ли? http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=15603
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не искам да отварям нова тема и ще мародерствам в темата на колегата
.
На мен не иска да ми влиза 1'ва няма значение топла студена. А по време на леко движение 5-7 км./ч. и скоростите хъркат здраво
.
При потегляне първо почвам 2'ра - 1'ва и си влиза като на млада булка.
С един болт който държи жилото до успокоителя опитах се преди да го наглася. Стана бомба 1'ва скорост но трудно почна да влиза 5'та
.
Някол лек за тая болест
.
На мен не иска да ми влиза 1'ва няма значение топла студена. А по време на леко движение 5-7 км./ч. и скоростите хъркат здраво
При потегляне първо почвам 2'ра - 1'ва и си влиза като на млада булка.
С един болт който държи жилото до успокоителя опитах се преди да го наглася. Стана бомба 1'ва скорост но трудно почна да влиза 5'та
Някол лек за тая болест
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vladovelin написа:На мойта като почне трудно да влиза първа скорост гледам шарнирите на скоростната кутия - има едни пластмасови втулки и като се изниже от мястото си и първа се заиграва.
Тая пласмаса дето викаш е под формата на дъга нали ?
И влиза между две железа ?
Ако може да споделиш как се казва и как се сменя ще съм много благодарен!
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Кръгла хоризонтална щанга Ф 8 влиза в отвор на плосък лост на скоростната кутия, отвора на лоста е доста по-голям от 8мм и затова там трябва да има пластмасова втулка с голяма периферия и е зашплентено. Понякога втулката излиза от отвора на лоста о стои върху щангата / ако не е била скъсана и изпаднала на земята /. Новите ги продават на комплекти и не са скъпи.
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vladovelin написа:Кръгла хоризонтална щанга Ф 8 влиза в отвор на плосък лост на скоростната кутия, отвора на лоста е доста по-голям от 8мм и затова там трябва да има пластмасова втулка с голяма периферия и е зашплентено. Понякога втулката излиза от отвора на лоста о стои върху щангата / ако не е била скъсана и изпаднала на земята /. Новите ги продават на комплекти и не са скъпи.
Нищо не разбрах бате отивам да снимам
Едит : те това е снимката където е стабилизиращото желязо и се вижда 2 железа как се търкат едно друго а по между тях има една черна пластмаса това ли е ?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”