ЗАМИСЛЕТЕ СЕ!!!
- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
- pitona34
- Автомобил:
- Двигател:
И ти си прав,но има такива които насила могат да те убият...точно тук в Плевен на изхода за д.ДЪБНИК кола прелита от насрещното платно и право върху нищо неподозиращите пътници в другият автомобил от другото платно...и при положение че пътят е разделен на две отделни платна...checheneca написа:Питонче бате ... ако ти сам не се пазиш няма кой да ти помогне...

- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
- Pencheva
- Автомобил:
- Двигател:
ддд
Аз като човек който има ясна позиция относно тези неща искам да кажа,че на пътя най важна е концентрацията когато става въпрос за шофьора,оттам нататък ако някой няма нужната такава=непоправимото.Искам да задам един въпрос на всичко ако могат да отговорят..Защо в една Сърбия и по точно Белград никой не спира пред гаража ти не превишава ограниченията не те псува че караш бавно и защо няма толкова инциденти?Моя отговор е защото там ако някой не е организиран както трябва просто ще бъде уволнен а там да нямаш работа=гибел.Но тук всички трябва да бъдем гъзари да се кара с 160 по околовръстен път а пък квото ще да става..но не се замисляме че убитите са от поколенията на майките ни бащите ни децата ни и даже нашето поколение.Призовавам за една по добра култура на пътищата,ако сте решили да се правите на някакъв добре си помислете къде!!! 

Воината по пътищата,това че на целия балкански полуостров България получава горивото на най-ниска доставна цена,а го продава на най-високата,(само акциза е 0.60лв. на литър) и всички други неуредици доказват че нещата при нас вървят само и единствено към разпад,разруха и пълна анархия. Като се замисля не виждам дори едно нещо което да е наред и добре измислено. Верно е че и народа си е келав обаче все пак безпаричието и глада озлобяват. Да не говориме че тая магистрала тракия сигорно няма да я направят и за моите внуци! Намало пари-глупости. Нашите управници мили правят хотели по слънчев бряг за милярди. За 2007г. имаше излишък от бюдвета в размер на 1.5 млрд. лв. които бяха разпределени по институцийте и просто изчезнаха.
- Pencheva
- Автомобил:
- Двигател:
Е нека не зачекваме темата за политика и бюджет,синът на Румен ПЕтков закла куче на улицата и го пусна в интернет и никой нищо не направи а вие искате да се направи нещо за пътищата ни ... Я стига никой не го интересува за какво иде реч ,Маджо и маргините колят и бесят и мисля че всички са много по заинтересовани от това отколко тва че няма пътища ама да сме живи здрави и да помагаме и пък некой ден ще ги набараме тея Ку*ви 

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
alx написа:тези мисли ги написах преди време и ги постнах във един друг форум защото мислех че там ще ги видят повече хора...
ще ги пост-на и тука. за тези които могат да четат между редовете. ю
отключваш колата, отваряш вратата и я изчакваш да седне като гледаш като затваряш вратата да не и притиснеш крака... или здраво стъпил със двата крака на земята ви се срещат погледите когато грациозно (или не толкова грациозно) се мята зад тебе на мотора и те прегръща отзад.
жената която ще возиш.
която съзнателно или несъзнателно си поверява живота във твоите ръце, умение, късмет и всичко останало което те пази на пътя. и едновремено със това нищо не може да направи срещу нещата които могат да те убият на пътя - липсата ти на умение, липсата на късмет, самозабравата която извира от младоста и чувството за неуязвимост.
тя е човека които в момента в които ти позволи да я возиш ти подарява най-скъпото си и типично по женски най-вероятно и не го осъзнава. и от тебе зависи дали ще оцениш подаръка или ще я прегръщаш край пътя докато ти умира във ръцете защото си си мислил че се случват 3 неща едновремено а те са били 10 и убягналите 7 са следвали законите на физиката а не на младоста. господ вижда всичко. но не се меси. и не слуша когато виеш като бито куче защото си смъртен и като такъв когато се срещнеш със смърта и тя не избере тебе - болката е точно толкова страшна. и след много години - когато ужким всичко е свършило - боли пак толкова. и искаш да се събудиш, но кашата от твоя и не-твоя кръв по ръцете, лицето и дрехите ви няма как да измиеш. нито ужаса от това че си даваш сметка че при цялата ти мъжественост, себеотрицание, адреналин и всичко друго което ти идва на талази в момента няма какво да направиш и времето не работи за тебе и това не е филм.
затова следващия път когато тя седне до тебе във колата или те прегърне отзад на мотора - оцени какво ти се предлага и го оцени като мъж - а не като пикльо които е на път по най-страшния начин да намери себе си.
пс. *шотгън - "чифте" - "to ride shotgun" - да се возиш до шофьора - идва от едно време когато файтоните из дивия запад за яздили със кочиаш и със охрана (със чифте) до него на капрата.
- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
Наистина трябва всички да се замислим ... мой съсед (бяхме приятели и съученици на времето) на 23 години загина днес на пътя Пловдив - София с червено Hyundai Coupe ... Мъчно ми е много ... и не ми се мисли ... ужас просто. Горките му родители ...
Мир на праха му
Особено внимавайте сега в жегите ... (на човек му се сварява главата и прави щуротии). Винаги е ми е било непонятно как е възможно повече хора да загиват през лятото когато пътните условия са близко до идеалните ...
Мир на праха му

Особено внимавайте сега в жегите ... (на човек му се сварява главата и прави щуротии). Винаги е ми е било непонятно как е възможно повече хора да загиват през лятото когато пътните условия са близко до идеалните ...
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
webdude написа:..... Винаги е ми е било непонятно как е възможно повече хора да загиват през лятото когато пътните условия са близко до идеалните ...
Ами лятото повече хора в един автомобил, тръгнали на почивка примерно и в другия автомобил пак повечко хора тръгнали на някъде. Поне единия от двамата шофьори си вика на акъла "пътните условия са идеални, под капака има мощност" и става сакатлъка в който загиват примерно 4 или 5 човека.
Зимата е друго, пътищата са хлъзгави, непроходими и скоростите въобще не са големи.
- webdude
- Двигател:
К.Одаджийски написа:webdude написа:..... Винаги е ми е било непонятно как е възможно повече хора да загиват през лятото когато пътните условия са близко до идеалните ...
Ами лятото повече хора в един автомобил, тръгнали на почивка примерно и в другия автомобил пак повечко хора тръгнали на някъде. Поне единия от двамата шофьори си вика на акъла "пътните условия са идеални, под капака има мощност" и става сакатлъка в който загиват примерно 4 или 5 човека.
Зимата е друго, пътищата са хлъзгави, непроходими и скоростите въобще не са големи.
Има и друг фактор ... жегата пречи на нормалното функциониране на мозъкът ...
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Днес това момче не дойде на работа. бяхме колегиwebdude написа:Наистина трябва всички да се замислим ... мой съсед (бяхме приятели и съученици на времето) на 23 години загина днес на пътя Пловдив - София с червено Hyundai Coupe ... Мъчно ми е много ... и не ми се мисли ... ужас просто. Горките му родители ...
Мир на праха му![]()
- webdude
- Двигател:
Vlad777 написа:Днес това момче не дойде на работа. бяхме колегиwebdude написа:Наистина трябва всички да се замислим ... мой съсед (бяхме приятели и съученици на времето) на 23 години загина днес на пътя Пловдив - София с червено Hyundai Coupe ... Мъчно ми е много ... и не ми се мисли ... ужас просто. Горките му родители ...
Мир на праха му![]()

- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Ужас колеги.. Моите искрени съболезнования на близките и приятелите му...
Няма значение сезона, през цялото време трябва да внимаваме в пътя. Секунда невнимание може да се окаже фатална.. Аз лично съм се вкарвал доста пъти в ситуации (слава богу без никакви последици) само докато сменям песента на cd-то или търся друго радио.. Трябва да се внимава независимо дали си в града, извън града, зиме, лете, на магистралата или на селски път. Колана е задължителен! Слава Богу когато карах курсовете бяха станали задължителни и по закон и тогава инструктора ме научи на този навик. Сега и до магазина да отида слагам колан по навик. Некомфортно ми е без... В буса към Калояново също се бях закопчал, въпреки че бях отзад... По-късно се откопчах да снимам де...
Няма значение сезона, през цялото време трябва да внимаваме в пътя. Секунда невнимание може да се окаже фатална.. Аз лично съм се вкарвал доста пъти в ситуации (слава богу без никакви последици) само докато сменям песента на cd-то или търся друго радио.. Трябва да се внимава независимо дали си в града, извън града, зиме, лете, на магистралата или на селски път. Колана е задължителен! Слава Богу когато карах курсовете бяха станали задължителни и по закон и тогава инструктора ме научи на този навик. Сега и до магазина да отида слагам колан по навик. Некомфортно ми е без... В буса към Калояново също се бях закопчал, въпреки че бях отзад... По-късно се откопчах да снимам де...
Приятели,имам молба към всички ни.НЕКА КАРАМЕ ПО РАЗУМНО.Нагледах се на безумия по пътищата,по някога изпитвам безпокойство като трябва да пътувам на дълъг път.А и в града се напълни със смели изтребители,повечето с номера от провинцията,които са гола вода като шофиори,но са велики като качат някое момиче,лошото е ,че не си чупят само те главата,а страдат и невинни.Представете си,пред блока ми младежи с мощни коли си правят състезание,преминават с над 120,пред самите входове,между паркираните коли,А АКО ИЗСКОЧИ ДЕТЕ ?Страх ме е да си помисля.Нека сме лоялни шофиори,като дадеш път или отстъпиш,е по благородно от колкото да засечеш и напсуваш.ПРИЯТЕН И ЛЕК ПЪТ НА ВСИЧКИ .КЪСМЕТ ПРИЯТЕЛИ!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”