ЗАМИСЛЕТЕ СЕ!!!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Сря 21 май 2008 9:27

Питонче бате ... ако ти сам не се пазиш няма кой да ти помогне...

Потребителски аватар
pitona34
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pitona34 » Сря 21 май 2008 11:08

checheneca написа:Питонче бате ... ако ти сам не се пазиш няма кой да ти помогне...
И ти си прав,но има такива които насила могат да те убият...точно тук в Плевен на изхода за д.ДЪБНИК кола прелита от насрещното платно и право върху нищо неподозиращите пътници в другият автомобил от другото платно...и при положение че пътят е разделен на две отделни платна... :cry:

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Сря 21 май 2008 13:53

в Плевен на изхода за д.ДЪБНИК кола прелита от насрещното платно и право върху нищо неподозиращите пътници в другият автомобил от другото платно

А тука да може да се каже че има всекви гламаци които могат да ти съкратят живота за 100-ни от секундата ....

Потребителски аватар
Pencheva
Автомобил:
Двигател:

ддд

Мнениеот Pencheva » Пон 09 юни 2008 12:14

Аз като човек който има ясна позиция относно тези неща искам да кажа,че на пътя най важна е концентрацията когато става въпрос за шофьора,оттам нататък ако някой няма нужната такава=непоправимото.Искам да задам един въпрос на всичко ако могат да отговорят..Защо в една Сърбия и по точно Белград никой не спира пред гаража ти не превишава ограниченията не те псува че караш бавно и защо няма толкова инциденти?Моя отговор е защото там ако някой не е организиран както трябва просто ще бъде уволнен а там да нямаш работа=гибел.Но тук всички трябва да бъдем гъзари да се кара с 160 по околовръстен път а пък квото ще да става..но не се замисляме че убитите са от поколенията на майките ни бащите ни децата ни и даже нашето поколение.Призовавам за една по добра култура на пътищата,ако сте решили да се правите на някакъв добре си помислете къде!!! :!:

BMW_gazar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BMW_gazar » Чет 12 юни 2008 9:04

Воината по пътищата,това че на целия балкански полуостров България получава горивото на най-ниска доставна цена,а го продава на най-високата,(само акциза е 0.60лв. на литър) и всички други неуредици доказват че нещата при нас вървят само и единствено към разпад,разруха и пълна анархия. Като се замисля не виждам дори едно нещо което да е наред и добре измислено. Верно е че и народа си е келав обаче все пак безпаричието и глада озлобяват. Да не говориме че тая магистрала тракия сигорно няма да я направят и за моите внуци! Намало пари-глупости. Нашите управници мили правят хотели по слънчев бряг за милярди. За 2007г. имаше излишък от бюдвета в размер на 1.5 млрд. лв. които бяха разпределени по институцийте и просто изчезнаха.

Потребителски аватар
Pencheva
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pencheva » Нед 15 юни 2008 17:42

Е нека не зачекваме темата за политика и бюджет,синът на Румен ПЕтков закла куче на улицата и го пусна в интернет и никой нищо не направи а вие искате да се направи нещо за пътищата ни ... Я стига никой не го интересува за какво иде реч ,Маджо и маргините колят и бесят и мисля че всички са много по заинтересовани от това отколко тва че няма пътища ама да сме живи здрави и да помагаме и пък некой ден ще ги набараме тея Ку*ви :lol:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 18 юни 2008 20:28

alx написа:тези мисли ги написах преди време и ги постнах във един друг форум защото мислех че там ще ги видят повече хора...

ще ги пост-на и тука. за тези които могат да четат между редовете. ю

отключваш колата, отваряш вратата и я изчакваш да седне като гледаш като затваряш вратата да не и притиснеш крака... или здраво стъпил със двата крака на земята ви се срещат погледите когато грациозно (или не толкова грациозно) се мята зад тебе на мотора и те прегръща отзад.

жената която ще возиш.

която съзнателно или несъзнателно си поверява живота във твоите ръце, умение, късмет и всичко останало което те пази на пътя. и едновремено със това нищо не може да направи срещу нещата които могат да те убият на пътя - липсата ти на умение, липсата на късмет, самозабравата която извира от младоста и чувството за неуязвимост.

тя е човека които в момента в които ти позволи да я возиш ти подарява най-скъпото си и типично по женски най-вероятно и не го осъзнава. и от тебе зависи дали ще оцениш подаръка или ще я прегръщаш край пътя докато ти умира във ръцете защото си си мислил че се случват 3 неща едновремено а те са били 10 и убягналите 7 са следвали законите на физиката а не на младоста. господ вижда всичко. но не се меси. и не слуша когато виеш като бито куче защото си смъртен и като такъв когато се срещнеш със смърта и тя не избере тебе - болката е точно толкова страшна. и след много години - когато ужким всичко е свършило - боли пак толкова. и искаш да се събудиш, но кашата от твоя и не-твоя кръв по ръцете, лицето и дрехите ви няма как да измиеш. нито ужаса от това че си даваш сметка че при цялата ти мъжественост, себеотрицание, адреналин и всичко друго което ти идва на талази в момента няма какво да направиш и времето не работи за тебе и това не е филм.

затова следващия път когато тя седне до тебе във колата или те прегърне отзад на мотора - оцени какво ти се предлага и го оцени като мъж - а не като пикльо които е на път по най-страшния начин да намери себе си.

пс. *шотгън - "чифте" - "to ride shotgun" - да се возиш до шофьора - идва от едно време когато файтоните из дивия запад за яздили със кочиаш и със охрана (със чифте) до него на капрата.

Потребителски аватар
galka_vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galka_vw » Чет 19 юни 2008 12:17

:!: ДА НАИСТИНА ТРЯБВА ДА СЕ ЗАМИСЛИМ!!! :!: И да внимаваме как шофираме :!:

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Пон 23 юни 2008 18:54

Наистина трябва всички да се замислим ... мой съсед (бяхме приятели и съученици на времето) на 23 години загина днес на пътя Пловдив - София с червено Hyundai Coupe ... Мъчно ми е много ... и не ми се мисли ... ужас просто. Горките му родители ...

Мир на праха му :bishop
Особено внимавайте сега в жегите ... (на човек му се сварява главата и прави щуротии). Винаги е ми е било непонятно как е възможно повече хора да загиват през лятото когато пътните условия са близко до идеалните ...

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 23 юни 2008 19:41

webdude написа:..... Винаги е ми е било непонятно как е възможно повече хора да загиват през лятото когато пътните условия са близко до идеалните ...

Ами лятото повече хора в един автомобил, тръгнали на почивка примерно и в другия автомобил пак повечко хора тръгнали на някъде. Поне единия от двамата шофьори си вика на акъла "пътните условия са идеални, под капака има мощност" и става сакатлъка в който загиват примерно 4 или 5 човека.
Зимата е друго, пътищата са хлъзгави, непроходими и скоростите въобще не са големи.

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Пон 23 юни 2008 19:43

К.Одаджийски написа:
webdude написа:..... Винаги е ми е било непонятно как е възможно повече хора да загиват през лятото когато пътните условия са близко до идеалните ...

Ами лятото повече хора в един автомобил, тръгнали на почивка примерно и в другия автомобил пак повечко хора тръгнали на някъде. Поне единия от двамата шофьори си вика на акъла "пътните условия са идеални, под капака има мощност" и става сакатлъка в който загиват примерно 4 или 5 човека.
Зимата е друго, пътищата са хлъзгави, непроходими и скоростите въобще не са големи.

Има и друг фактор ... жегата пречи на нормалното функциониране на мозъкът ...

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 23 юни 2008 20:56

webdude написа:Наистина трябва всички да се замислим ... мой съсед (бяхме приятели и съученици на времето) на 23 години загина днес на пътя Пловдив - София с червено Hyundai Coupe ... Мъчно ми е много ... и не ми се мисли ... ужас просто. Горките му родители ...

Особено внимавайте сега в жегите ... (на човек му се сварява главата и прави щуротии). Винаги е ми е било непонятно как е възможно повече хора да загиват през лятото когато пътните условия са близко до идеалните ...
Днес това момче не дойде на работа. бяхме колеги

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Пон 23 юни 2008 20:59

Vlad777 написа:
webdude написа:Наистина трябва всички да се замислим ... мой съсед (бяхме приятели и съученици на времето) на 23 години загина днес на пътя Пловдив - София с червено Hyundai Coupe ... Мъчно ми е много ... и не ми се мисли ... ужас просто. Горките му родители ...

Днес това момче не дойде на работа. бяхме колеги

:cry:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 23 юни 2008 21:44

Ужас колеги.. Моите искрени съболезнования на близките и приятелите му...
Няма значение сезона, през цялото време трябва да внимаваме в пътя. Секунда невнимание може да се окаже фатална.. Аз лично съм се вкарвал доста пъти в ситуации (слава богу без никакви последици) само докато сменям песента на cd-то или търся друго радио.. Трябва да се внимава независимо дали си в града, извън града, зиме, лете, на магистралата или на селски път. Колана е задължителен! Слава Богу когато карах курсовете бяха станали задължителни и по закон и тогава инструктора ме научи на този навик. Сега и до магазина да отида слагам колан по навик. Некомфортно ми е без... В буса към Калояново също се бях закопчал, въпреки че бях отзад... По-късно се откопчах да снимам де...

Потребителски аватар
SISHON
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SISHON » Пет 25 юли 2008 23:34

Приятели,имам молба към всички ни.НЕКА КАРАМЕ ПО РАЗУМНО.Нагледах се на безумия по пътищата,по някога изпитвам безпокойство като трябва да пътувам на дълъг път.А и в града се напълни със смели изтребители,повечето с номера от провинцията,които са гола вода като шофиори,но са велики като качат някое момиче,лошото е ,че не си чупят само те главата,а страдат и невинни.Представете си,пред блока ми младежи с мощни коли си правят състезание,преминават с над 120,пред самите входове,между паркираните коли,А АКО ИЗСКОЧИ ДЕТЕ ?Страх ме е да си помисля.Нека сме лоялни шофиори,като дадеш път или отстъпиш,е по благородно от колкото да засечеш и напсуваш.ПРИЯТЕН И ЛЕК ПЪТ НА ВСИЧКИ .КЪСМЕТ ПРИЯТЕЛИ!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”