Синята зона незаконна през изминалите 5 години

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Re: Синята зона незаконна през изминалите 5 години

Мнениеот petko5 » Чет 12 юни 2008 20:15

jetttlii написа:Сега по БТВ дадоха, че синята зона в София е била незаконна до днес :shock :shock :shock Който искал можел да съди общината за средствата дадени за паркиране през последните 5 години :evil:
Е това ако е държава...

Имаме си кмет и ще си го обичаме още 3год. :!: :!: :!: :!: :!: :!: за добро или лошо :!: :!: :!: :!:, ние сме ги избрали и за това ще търпим :evil:
Те ще ни мачкат, а ние ще им се радваме, защото са безсмъртни :evil: :evil: :evil:
Колко фрапиращи неща има още за коментиране, че синята зона в София ще ти стори, като райско кътче :evil: :evil: :evil:

Потребителски аватар
i_cenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i_cenov » Чет 12 юни 2008 20:34

Аз нали много карам, ама да пусна един коментар :)
Сините зони са удобни, признавам. За 1-2 часа си е далавера, но за цял ден не знам удачен вариант, ако си в работата нормален работен ден 8-9 часа ... По-горе колега беше направил равносметка.
Просто да караш кола си се превръща в лукс, особено за голям град. Може би и така трябва да бъде, не знам. Определено обаче трябва да има по-адекватен вариант за целодневния престой. В Студ. град например съм виждал паркинги с 60лв наем за месец, което е някакви си 2лв на ден! Но все пак не е център де :)
Че няма да направят центъра "park free" няма, че няма да полуачваме по 3000лв от утре - няма. Остава да си споделяме неволите по форумите, да се караме за глупости и всичко по добре установения ред :)

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ре

Мнениеот amikus » Чет 12 юни 2008 22:09

Ем то в белите държави центъра е забранен за коли има си обходни маршрути!!Само ние сме гъзари тука ходим с 15 годишната бангия на центаро ако може предните гуми в заведението да са пиеме по кафе и сода и обсъждаме момите дето минават.А според мене трябва синята зона да я няма щото заради нея една лента заминава и трябва да станеш на трамвай в насрещното че да се движиш някакси.Ама като няма паркинги каде да спреш?Пред на мутренските кооперацийки гаражите ли,или пред на Бай Пешо портата и той за благодарност дето си излиза от тях на ребро да те надере или да ти спука гумите ли?Проблема е много сериозен и решение има ама няма никой интерес да го приложи.

ikonoma
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ikonoma » Чет 12 юни 2008 22:18

Законна, незаконна който не му изнася да се изнася от София. Който иска да живее там ще се приспособява. :!:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: ре

Мнениеот hooligans » Чет 12 юни 2008 22:20

amikus написа:А според мене трябва синята зона да я няма щото заради нея една лента заминава и трябва да станеш на трамвай в насрещното че да се движиш някакси.Ама като няма паркинги каде да спреш?Пред на мутренските кооперацийки гаражите ли,или пред на Бай Пешо портата и той за благодарност дето си излиза от тях на ребро да те надере или да ти спука гумите ли?Проблема е много сериозен и решение има ама няма никой интерес да го приложи.

ти чуваш ли се какво говориш?
я мини през преките около халите , като нямаше синя зона едвам минавах с полото , а откакто я има освен че винаги има къде да спра , и уличките се освободиха , това може да ти го каже всеки живеещ в този раион!!!
аз съм да се направи абсолютно целия център синя зона ... и задръстванията ще намалеят щото селтаците (за мен селянин е човек с такъв манталитет а не човек живеещ извън софия) ще им се свидят лев два и нема да си бутат кочините къде им не е място.....

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ре

Мнениеот amikus » Чет 12 юни 2008 22:32

Синята зона не е решение на проблема!Трябват големи обществени паркинги подземни или надземни.Щото от малките улички колите седят на голямата улица и по нея седим в колона и се натоварва допълнително движението!Аз лично ако имах удобен транспорт до двете работи не бих ходил с кола.Примерно метро.

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Чет 12 юни 2008 22:38

Както каза колегата синята зона не е решение, на Македония едвам си намирам място да паркирам след 10-11 :evil: На жълтите павета е същото :x

Не е въпроса в това има ли полза от синята зона или не. Тук става дума за това, че 5 години общината е събирала пари за нещо което НЕ съществува :shock :shock :shock

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ре

Мнениеот amikus » Чет 12 юни 2008 22:42

Нема смисъл да се дискутира повече пари нема да връщат :lol:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 12 юни 2008 22:49

Значи не разбирате нещо и пак обръщате темата в тоя виновен оня виновен.
За тия 5 години така или иначе синя зона щеше да има, просто местата е трябвало да ги одобрява кмета, а не те.
Единственото нередно в синята зона според мен е, че никнат по тротоари, което е в разрез с правилника, съответно е незаконно.

П.П. Работил съм 3 месеца в триъгълника македония-руски-5-те и 1 ден не съм спирал на синя зона. Просто трябва да знаеш кога да дойдеш и къде да търсиш място. Винаги се намира.
П.П.П. Сега като се замисля - да, на интервюто платих синя зона със есемес. И закъснях, ма нямах скобичка ;)

Хайде колеги, не можете да се оплачете от синята зона. Много добре знаете, че ако я нямаше щеше да е пълен хаос на центъра. Сега като имаш работа по центъра за 1 час пускаш си смс, обикаляш си, спираш си където си искаш, ако го минеш пускаш още един, още обикаляш. Как ще направиш това на платени паркинги?

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 12 юни 2008 23:20

ISRalien написа:
Хайде колеги, не можете да се оплачете от синята зона. Много добре знаете, че ако я нямаше щеше да е пълен хаос на центъра. Сега като имаш работа по центъра за 1 час пускаш си смс, обикаляш си, спираш си където си искаш, ако го минеш пускаш още един, още обикаляш. Как ще направиш това на платени паркинги?

тва се опитвам и аз да кажа

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Чет 12 юни 2008 23:25

Честито на печелившите :yeaha:

След 3год. ще разберете, къде отиват вашите SMS-си :whip

Господ да ни е на помощ тогава :bowdown

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 13 юни 2008 0:14

petko5 написа:Честито на печелившите :yeaha:

След 3год. ще разберете, къде отиват вашите SMS-си :whip

Господ да ни е на помощ тогава :bowdown

все едно не знаеш къде отиват данъците и винетките...

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пет 13 юни 2008 7:39

Само да вметна, щото прочетох мнение, че видиш ли по белите държави било забранено влизането с кола в центъра : Щатите за мене са бяла държава, откъм условия на живот. Там никой никъде не ми е забранил да вляза с колата си в центъра.

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 13 юни 2008 7:57

Милослав написа:Само да вметна, щото прочетох мнение, че видиш ли по белите държави било забранено влизането с кола в центъра : Щатите за мене са бяла държава, откъм условия на живот. Там никой никъде не ми е забранил да вляза с колата си в центъра.

Там инфраструктурата няма нищо общо с европейската... Я пробвай с американски SUV да се завреш по пресечките тука в центъра..
edit: да довърша. Релефа им позволява да се шиииииииииирят надълго и широко, за това градовете са огромни като площ...

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 13 юни 2008 9:49

е н ню йорк е колко долара да влезеш в центъра :roll:
в мюнхен плащаш евро/час за мнооого широк център да спреш
много по-широк от Софийската синя зона
синя зино требе да има, щото навсякъде има и си е доказала плюсовете
наистина аз често имам работа около халите, около раковска и като има зона има и повечко места за паркиране

Върни се в “ОФФ-Топик - други”