Синята зона незаконна през изминалите 5 години

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Re: Синята зона незаконна през изминалите 5 години

Мнениеот petko5 » Чет 12 юни 2008 20:15

jetttlii написа:Сега по БТВ дадоха, че синята зона в София е била незаконна до днес :shock :shock :shock Който искал можел да съди общината за средствата дадени за паркиране през последните 5 години :evil:
Е това ако е държава...

Имаме си кмет и ще си го обичаме още 3год. :!: :!: :!: :!: :!: :!: за добро или лошо :!: :!: :!: :!:, ние сме ги избрали и за това ще търпим :evil:
Те ще ни мачкат, а ние ще им се радваме, защото са безсмъртни :evil: :evil: :evil:
Колко фрапиращи неща има още за коментиране, че синята зона в София ще ти стори, като райско кътче :evil: :evil: :evil:

Потребителски аватар
i_cenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i_cenov » Чет 12 юни 2008 20:34

Аз нали много карам, ама да пусна един коментар :)
Сините зони са удобни, признавам. За 1-2 часа си е далавера, но за цял ден не знам удачен вариант, ако си в работата нормален работен ден 8-9 часа ... По-горе колега беше направил равносметка.
Просто да караш кола си се превръща в лукс, особено за голям град. Може би и така трябва да бъде, не знам. Определено обаче трябва да има по-адекватен вариант за целодневния престой. В Студ. град например съм виждал паркинги с 60лв наем за месец, което е някакви си 2лв на ден! Но все пак не е център де :)
Че няма да направят центъра "park free" няма, че няма да полуачваме по 3000лв от утре - няма. Остава да си споделяме неволите по форумите, да се караме за глупости и всичко по добре установения ред :)

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ре

Мнениеот amikus » Чет 12 юни 2008 22:09

Ем то в белите държави центъра е забранен за коли има си обходни маршрути!!Само ние сме гъзари тука ходим с 15 годишната бангия на центаро ако може предните гуми в заведението да са пиеме по кафе и сода и обсъждаме момите дето минават.А според мене трябва синята зона да я няма щото заради нея една лента заминава и трябва да станеш на трамвай в насрещното че да се движиш някакси.Ама като няма паркинги каде да спреш?Пред на мутренските кооперацийки гаражите ли,или пред на Бай Пешо портата и той за благодарност дето си излиза от тях на ребро да те надере или да ти спука гумите ли?Проблема е много сериозен и решение има ама няма никой интерес да го приложи.

ikonoma
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ikonoma » Чет 12 юни 2008 22:18

Законна, незаконна който не му изнася да се изнася от София. Който иска да живее там ще се приспособява. :!:

Потребителски аватар
hooligans
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: ре

Мнениеот hooligans » Чет 12 юни 2008 22:20

amikus написа:А според мене трябва синята зона да я няма щото заради нея една лента заминава и трябва да станеш на трамвай в насрещното че да се движиш някакси.Ама като няма паркинги каде да спреш?Пред на мутренските кооперацийки гаражите ли,или пред на Бай Пешо портата и той за благодарност дето си излиза от тях на ребро да те надере или да ти спука гумите ли?Проблема е много сериозен и решение има ама няма никой интерес да го приложи.

ти чуваш ли се какво говориш?
я мини през преките около халите , като нямаше синя зона едвам минавах с полото , а откакто я има освен че винаги има къде да спра , и уличките се освободиха , това може да ти го каже всеки живеещ в този раион!!!
аз съм да се направи абсолютно целия център синя зона ... и задръстванията ще намалеят щото селтаците (за мен селянин е човек с такъв манталитет а не човек живеещ извън софия) ще им се свидят лев два и нема да си бутат кочините къде им не е място.....

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ре

Мнениеот amikus » Чет 12 юни 2008 22:32

Синята зона не е решение на проблема!Трябват големи обществени паркинги подземни или надземни.Щото от малките улички колите седят на голямата улица и по нея седим в колона и се натоварва допълнително движението!Аз лично ако имах удобен транспорт до двете работи не бих ходил с кола.Примерно метро.

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Чет 12 юни 2008 22:38

Както каза колегата синята зона не е решение, на Македония едвам си намирам място да паркирам след 10-11 :evil: На жълтите павета е същото :x

Не е въпроса в това има ли полза от синята зона или не. Тук става дума за това, че 5 години общината е събирала пари за нещо което НЕ съществува :shock :shock :shock

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ре

Мнениеот amikus » Чет 12 юни 2008 22:42

Нема смисъл да се дискутира повече пари нема да връщат :lol:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 12 юни 2008 22:49

Значи не разбирате нещо и пак обръщате темата в тоя виновен оня виновен.
За тия 5 години така или иначе синя зона щеше да има, просто местата е трябвало да ги одобрява кмета, а не те.
Единственото нередно в синята зона според мен е, че никнат по тротоари, което е в разрез с правилника, съответно е незаконно.

П.П. Работил съм 3 месеца в триъгълника македония-руски-5-те и 1 ден не съм спирал на синя зона. Просто трябва да знаеш кога да дойдеш и къде да търсиш място. Винаги се намира.
П.П.П. Сега като се замисля - да, на интервюто платих синя зона със есемес. И закъснях, ма нямах скобичка ;)

Хайде колеги, не можете да се оплачете от синята зона. Много добре знаете, че ако я нямаше щеше да е пълен хаос на центъра. Сега като имаш работа по центъра за 1 час пускаш си смс, обикаляш си, спираш си където си искаш, ако го минеш пускаш още един, още обикаляш. Как ще направиш това на платени паркинги?

Потребителски аватар
hooligans
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 12 юни 2008 23:20

ISRalien написа:
Хайде колеги, не можете да се оплачете от синята зона. Много добре знаете, че ако я нямаше щеше да е пълен хаос на центъра. Сега като имаш работа по центъра за 1 час пускаш си смс, обикаляш си, спираш си където си искаш, ако го минеш пускаш още един, още обикаляш. Как ще направиш това на платени паркинги?

тва се опитвам и аз да кажа

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Чет 12 юни 2008 23:25

Честито на печелившите :yeaha:

След 3год. ще разберете, къде отиват вашите SMS-си :whip

Господ да ни е на помощ тогава :bowdown

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 13 юни 2008 0:14

petko5 написа:Честито на печелившите :yeaha:

След 3год. ще разберете, къде отиват вашите SMS-си :whip

Господ да ни е на помощ тогава :bowdown

все едно не знаеш къде отиват данъците и винетките...

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пет 13 юни 2008 7:39

Само да вметна, щото прочетох мнение, че видиш ли по белите държави било забранено влизането с кола в центъра : Щатите за мене са бяла държава, откъм условия на живот. Там никой никъде не ми е забранил да вляза с колата си в центъра.

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 13 юни 2008 7:57

Милослав написа:Само да вметна, щото прочетох мнение, че видиш ли по белите държави било забранено влизането с кола в центъра : Щатите за мене са бяла държава, откъм условия на живот. Там никой никъде не ми е забранил да вляза с колата си в центъра.

Там инфраструктурата няма нищо общо с европейската... Я пробвай с американски SUV да се завреш по пресечките тука в центъра..
edit: да довърша. Релефа им позволява да се шиииииииииирят надълго и широко, за това градовете са огромни като площ...

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 13 юни 2008 9:49

е н ню йорк е колко долара да влезеш в центъра :roll:
в мюнхен плащаш евро/час за мнооого широк център да спреш
много по-широк от Софийската синя зона
синя зино требе да има, щото навсякъде има и си е доказала плюсовете
наистина аз често имам работа около халите, около раковска и като има зона има и повечко места за паркиране

Върни се в “ОФФ-Топик - други”