VW Golf 2 GTI vs. VW Golf 3 16v GTI
- Skibadee
- Автомобил:
- Двигател:
VW Golf 2 GTI vs. VW Golf 3 16v GTI
кои от двата модела е по добър технически и кои по лесен за потдръжка, и ако може да кажете кои върви по добре спрямо мотора си. Тези въпроси са защото искам да си взема един от двата модела но незнам кои е по добрия, екстрите в автомобила не са от голямо значение.
- B O B I
- Автомобил:
- Двигател:
StS написа:kilima написа:В момента карам 3-ка,не ГТИ, но искам 2 ГТИДвойката е по-лека,по-здрава,по-евтина поддръжка,двигателя е по-пъргав,ако се намери някоя с климатик направо е злато
Г2 е по-здрав автомобил от Г3 , просто и подръжката е по евтина.
Коментарите са напълно точни но возията и комфорта при тройката е в пъти повече

- VW-fenka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: VW Golf 2 GTI vs. VW Golf 3 16v GTI
Skibadee написа:кои от двата модела е по добър технически и кои по лесен за потдръжка, и ако може да кажете кои върви по добре спрямо мотора си. Тези въпроси са защото искам да си взема един от двата модела но незнам кои е по добрия, екстрите в автомобила не са от голямо значение.
Здравей, колега ! Погледни тази тема, може да ти се стори интересна http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=77640&highlight=
А сега да си напиша мнението по въпросите ти

Според мен ( и не само...) технически по-добър и по-лесен за поддръжка е Голф 2, системата за управление на мотора е по-опростена от на Голф 3. С Голф 3 се ангажираш с компютърна диагностика за разлика от Голф 2. При Г2 не е задължително да работи с компютър...
kilima написа:В момента карам 3-ка,не ГТИ, но искам 2 ГТИДвойката е по-лека,по-здрава,по-евтина поддръжка,двигателя е по-пъргав,ако се намери някоя с климатик направо е злато
Много добре казано... всичко се прави иначе..климатик можеш да си сложиш ако няма и т.н

А относно кой върви по-добре спрямо мотора си ... ако се вземат два мотора с еднакви характеристики ще остане ефекта от теглото на колите, а всички много добре знаят, че Голф е със 150-200 кг по-лек от 3-та.
Skibadee написа:ако може също да кажете нещо и за разхода на гориво при golf 2 gti 136кн. и golf 3 gti 150кн.
Аммми всичко зависи от състоянието на мотора и от шофьора

ре
Аз съм за Голф 2! По-лека и с по-директно управление е. Усещането за скорост е много, много по-силно 

- stoqn_g60
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ADA
Re: ре
определено и аз съм за Г2 ката, определено по ми допада возията й. ли4ен опитZnajko написа:Аз съм за Голф 2! По-лека и с по-директно управление е. Усещането за скорост е много, много по-силно

- Gesha_GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Oткъм подръжка 2ка...за вървеж и возия АБФ е с много по добро окачване и моторче с повече кончета и нютони
aко няма да я държиш в гараж 3ката е с по добра боя и ламарина от 2ката...иначе 2ката си е класика и ако търсиш евтина подръжка избери нея,въпреки че читав КР трудно ще намериш,но намериш ли вървежа е доста приличен.Абф по лесно се намира и с тва окачване и с тоз вървеж е доста добра колица,и в повечето случай с повече екстри от 2ката
За разход и двете си зависи как се карат но при ръчка на макс ще ти дават 15,нормално каране градско 11-12 пак казвам от теб зависи.Успех с избора

За разход и двете си зависи как се карат но при ръчка на макс ще ти дават 15,нормално каране градско 11-12 пак казвам от теб зависи.Успех с избора

Re: ре
Znajko написа:Аз съм за Голф 2! По-лека и с по-директно управление е. Усещането за скорост е много, много по-силно
Усещането за скорост не е за подценяване+ тва съм сигурен съм ,че до 120 3ката ще изостава доста.Другото е ,че в 3 всичко ,което виждаш и не виждаш скърца.Просто е отврат,особено ако си с твърдо окачване.Не знам как е ГТИ и е вярно ,че от кола до кола има разлика, но в последните 3 месеца по мойта 3-ка,която е със слабия мотор и най-евтините части с отстъпка , сме изсипали поне 2.5 к 100 %.Брат ми имаше и двойка за около 2,3 месеца ,на която нищо не е скрьцнало или тропнало.Цената не е за подценяване,но хубава двойка рядко изпада и ако изпадне,май е тук във форума

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”