VW Golf 2 GTI vs. VW Golf 3 16v GTI

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora

VW Golf 2 GTI
31
56%
VW Golf 3 16v GTI
24
44%

Общо гласове: 55
Потребителски аватар
Skibadee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Skibadee » Пет 13 юни 2008 23:12

кои от двата модела е по добър технически и кои по лесен за потдръжка, и ако може да кажете кои върви по добре спрямо мотора си. Тези въпроси са защото искам да си взема един от двата модела но незнам кои е по добрия, екстрите в автомобила не са от голямо значение.

Потребителски аватар
Skibadee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Skibadee » Пет 13 юни 2008 23:30

ако може също да кажете нещо и за разхода на гориво при golf 2 gti 136кн. и golf 3 gti 150кн.

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Съб 14 юни 2008 0:22

В момента карам 3-ка,не ГТИ, но искам 2 ГТИ :) Двойката е по-лека,по-здрава,по-евтина поддръжка,двигателя е по-пъргав,ако се намери някоя с климатик направо е злато :)

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Съб 14 юни 2008 9:38

kilima написа:В момента карам 3-ка,не ГТИ, но искам 2 ГТИ :) Двойката е по-лека,по-здрава,по-евтина поддръжка,двигателя е по-пъргав,ако се намери някоя с климатик направо е злато :)

Г2 е по-здрав автомобил от Г3 , просто и подръжката е по евтина.

Потребителски аватар
B O B I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B O B I » Съб 14 юни 2008 15:05

StS написа:
kilima написа:В момента карам 3-ка,не ГТИ, но искам 2 ГТИ :) Двойката е по-лека,по-здрава,по-евтина поддръжка,двигателя е по-пъргав,ако се намери някоя с климатик направо е злато :)

Г2 е по-здрав автомобил от Г3 , просто и подръжката е по евтина.

Коментарите са напълно точни но возията и комфорта при тройката е в пъти повече love.vw

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: VW Golf 2 GTI vs. VW Golf 3 16v GTI

Мнениеот VW-fenka » Съб 14 юни 2008 15:32

Skibadee написа:кои от двата модела е по добър технически и кои по лесен за потдръжка, и ако може да кажете кои върви по добре спрямо мотора си. Тези въпроси са защото искам да си взема един от двата модела но незнам кои е по добрия, екстрите в автомобила не са от голямо значение.

Здравей, колега ! Погледни тази тема, може да ти се стори интересна http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=77640&highlight=

А сега да си напиша мнението по въпросите ти :wink:
Според мен ( и не само...) технически по-добър и по-лесен за поддръжка е Голф 2, системата за управление на мотора е по-опростена от на Голф 3. С Голф 3 се ангажираш с компютърна диагностика за разлика от Голф 2. При Г2 не е задължително да работи с компютър...

Много добре казано... всичко се прави иначе..климатик можеш да си сложиш ако няма и т.н 8)

А относно кой върви по-добре спрямо мотора си ... ако се вземат два мотора с еднакви характеристики ще остане ефекта от теглото на колите, а всички много добре знаят, че Голф е със 150-200 кг по-лек от 3-та.

Skibadee написа:ако може също да кажете нещо и за разхода на гориво при golf 2 gti 136кн. и golf 3 gti 150кн.

Аммми всичко зависи от състоянието на мотора и от шофьора :)

Потребителски аватар
Znajko
Автомобил:
Двигател:

ре

Мнениеот Znajko » Нед 15 юни 2008 21:34

Аз съм за Голф 2! По-лека и с по-директно управление е. Усещането за скорост е много, много по-силно :wink:

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Re: ре

Мнениеот stoqn_g60 » Нед 15 юни 2008 21:40

Znajko написа:Аз съм за Голф 2! По-лека и с по-директно управление е. Усещането за скорост е много, много по-силно :wink:
определено и аз съм за Г2 ката, определено по ми допада возията й. ли4ен опит :wink:

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Нед 15 юни 2008 22:46

Oткъм подръжка 2ка...за вървеж и возия АБФ е с много по добро окачване и моторче с повече кончета и нютони :idea: aко няма да я държиш в гараж 3ката е с по добра боя и ламарина от 2ката...иначе 2ката си е класика и ако търсиш евтина подръжка избери нея,въпреки че читав КР трудно ще намериш,но намериш ли вървежа е доста приличен.Абф по лесно се намира и с тва окачване и с тоз вървеж е доста добра колица,и в повечето случай с повече екстри от 2ката :wink:
За разход и двете си зависи как се карат но при ръчка на макс ще ти дават 15,нормално каране градско 11-12 пак казвам от теб зависи.Успех с избора :)

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Re: ре

Мнениеот kilima » Нед 15 юни 2008 22:59

Znajko написа:Аз съм за Голф 2! По-лека и с по-директно управление е. Усещането за скорост е много, много по-силно :wink:

Усещането за скорост не е за подценяване+ тва съм сигурен съм ,че до 120 3ката ще изостава доста.Другото е ,че в 3 всичко ,което виждаш и не виждаш скърца.Просто е отврат,особено ако си с твърдо окачване.Не знам как е ГТИ и е вярно ,че от кола до кола има разлика, но в последните 3 месеца по мойта 3-ка,която е със слабия мотор и най-евтините части с отстъпка , сме изсипали поне 2.5 к 100 %.Брат ми имаше и двойка за около 2,3 месеца ,на която нищо не е скрьцнало или тропнало.Цената не е за подценяване,но хубава двойка рядко изпада и ако изпадне,май е тук във форума :)Скоро се надявам да събера парички и аз да се кача в КР :)

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Пон 16 юни 2008 7:41

Има няколко много обширни подобни теми - ползвай търсачката!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”