сваляне на кора на врата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
killer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

сваляне на кора на врата

Мнениеот killer » Съб 14 юни 2008 11:36

Здравейте. Искам да си сваля кората на предна дясна врата. Колата е Голф 3 - две врати 93 година. Значи откопчах свички щипки и стигнах до мемнта да махна дръжката за прозореца и нещо виждам зор :) Някой може ли да каже как да я сваля тази дръжка? Благодаря.

Потребителски аватар
pesho_sl
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AGR 1998

Мнениеот pesho_sl » Съб 14 юни 2008 11:40

има едно кръгче на самата дръжка, там където се държи за вратата. буташ го обартно на посоката на на самата дръжка и си готов! дано съм го обяснил разбираемо!!! успех :)

Последна промяна от pesho_sl на Съб 14 юни 2008 11:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
TURL
Автомобил: Passat
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот TURL » Съб 14 юни 2008 11:40

ако съм те разбрал говориш за дръжката на вратата, значи с отверка или нож леко по ръбовете я захващаш и се откопчават щипките, отдолк спь два болта :lol:
BR

Потребителски аватар
pesho_sl

Мнениеот pesho_sl » Съб 14 юни 2008 11:41

TURL написа:ако съм те разбрал говориш за дръжката на вратата, значи с отверка или нож леко по ръбовете я захващаш и се откопчават щипките, отдолк спь два болта :lol:
BR

говори за тая за прозореца! ;)

Потребителски аватар
TURL
Автомобил: Passat
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот TURL » Съб 14 юни 2008 11:43

pesho_sl написа:
TURL написа:ако съм те разбрал говориш за дръжката на вратата, значи с отверка или нож леко по ръбовете я захващаш и се откопчават щипките, отдолк спь два болта :lol:
BR

говори за тая за прозореца! ;)
sorry :D

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Съб 14 юни 2008 14:28

дръжката на прозореца би трябвало да е на зегерка,ще вземеш една малка отверка и ще бръкнеш м/у дръжката и кората и трябва да избуташ зегерката :wink: :wink: :wink: успех

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Съб 14 юни 2008 19:24

pesho_sl написа:има едно кръгче на самата дръжка, там където се държи за вратата. буташ го обартно на посоката на на самата дръжка и си готов! дано съм го обяснил разбираемо!!! успех :)

Аз нещо не разбрах.. Понеже и мен живо ме интересува как се маха тази дръжка, искам да попитам, как така да бутам кръгчето обратно на посоката на дръжката? Трябва да го натисна ли? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Нед 15 юни 2008 9:27

vanko_VW написа:дръжката на прозореца би трябвало да е на зегерка,ще вземеш една малка отверка и ще бръкнеш м/у дръжката и кората и трябва да избуташ зегерката :wink: :wink: :wink: успех

Точно така е, ако сте разглобявали едно време на Лада там е същото. Има една стоманена тел, която функционира като зегерка и се намира между дръжката и кората. Буташ кората навътре и зегерката се вижда, после с права отверка я махаш и си готов. :D

Потребителски аватар
pesho_sl

Мнениеот pesho_sl » Пон 16 юни 2008 2:07

Skruji написа:
vanko_VW написа:дръжката на прозореца би трябвало да е на зегерка,ще вземеш една малка отверка и ще бръкнеш м/у дръжката и кората и трябва да избуташ зегерката :wink: :wink: :wink: успех

Точно така е, ако сте разглобявали едно време на Лада там е същото. Има една стоманена тел, която функционира като зегерка и се намира между дръжката и кората. Буташ кората навътре и зегерката се вижда, после с права отверка я махаш и си готов. :D

явно зависи от годината на производството, понеже при мен е без зегерка. всичко си е пластмаса и като натина кръгчето което стои м/у кората и самата дръжка (не е отделно от дръжката а е захванато за нея) се маха!

Потребителски аватар
pesho_sl

Мнениеот pesho_sl » Пон 16 юни 2008 2:10

icefire написа:
pesho_sl написа:има едно кръгче на самата дръжка, там където се държи за вратата. буташ го обартно на посоката на на самата дръжка и си готов! дано съм го обяснил разбираемо!!! успех :)

Аз нещо не разбрах.. Понеже и мен живо ме интересува как се маха тази дръжка, искам да попитам, как така да бутам кръгчето обратно на посоката на дръжката? Трябва да го натисна ли? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

имам предвид където е края на дръжката (гумираното кръгче) - обратно на него! иначе това което се избутва си стои м/у дръжката и кората! успех!!! :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”