Светещ датчик за масло

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Ventakis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Светещ датчик за масло

Мнениеот Ventakis » Съб 14 юни 2008 17:01

Единия ми датчик изпуши, белия смених го, по време на смяната извадих кабелчето на другия датчик ваншния към мене и се оказа че беше изолиран,махнах изолацията, сложих го и лампичката за маслото започна да мига обаче звук от зумер се нечува, карам си колата загрее ли, под 1000 ОБОРОТА лампата не мига иначе си премигва, втория ми вапрос е колко струва парви основен ремонт ...

Потребителски аватар
member313
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот member313 » Съб 14 юни 2008 18:32

За втория въпрос не съм компетентен, за първия - отиди в магазина за части на фолксваген и просто провери дали датчика е този който трябва да е, случвало ми се е същото (бяха ми разменили датчика при смяна и мигаше така (чисто нов).

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Съб 14 юни 2008 20:18

Колко струва първи ремонт не знам. Но за нови сегменти нормални 100лв Шлайфане глава , нова гарнитура и всички други гарнитури, гумички на клапаните, един семеринг на коляновия вал, масло и филтър - общо 700лв. За труд беше 300лв другото части и консумативи. А на теб ти трябват и нови бутала !!!

Ventakis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventakis » Чет 19 юни 2008 17:13

Пак си изолирах кабелчето и спря да свети лампата,толко е клеясал тоя дятчик че ме страх дан го счупа. Иначе аз основни биелни лагери сегменти три гарнитури на главата ... съм сменял, та въпроса е що само под 900 оборота не свети а после светва

Потребителски аватар
Ixidor
Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
Двигател:

Мнениеот Ixidor » Чет 19 юни 2008 20:23

Ventakis написа:Пак си изолирах кабелчето и спря да свети лампата

Имаше една приказка: "Ако смърди - покрий го!" :D

Сигурно има причина да свети...

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 19 юни 2008 21:41

Ех тая търсачка, беееееее.... :lol: :lol: :lol:
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... highlight=

Потребителски аватар
pitbullkb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pitbullkb » Чет 19 юни 2008 21:46

бате най безболезнения начин е да пробваш с датчиците а след това ако не стане премери дали има налягане на маслото

Ventakis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventakis » Вто 24 юни 2008 10:55

продължавам с тъпизмите, значи оказа се че и двата датчика са 1,6-2,0 bar и сега как да разбера къде да сложа 0,3 бар и после може и кабелите местата да са объркани, двата са черни единия е с жълто накрая а другия с синьо черно, иначе махнах и двата кабела към датчиците запалих я и не свети нито лампата нито зумера пищи

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 24 юни 2008 11:45

Ventakis написа:продължавам с тъпизмите, значи оказа се че и двата датчика са 1,6-2,0 bar и сега как да разбера къде да сложа 0,3 бар и после може и кабелите местата да са объркани, двата са черни единия е с жълто накрая а другия с синьо черно, иначе махнах и двата кабела към датчиците запалих я и не свети нито лампата нито зумера пищи

Ей затова ти светка лампичката......
Ако двата датчика са на стойката на масления филтър е без значение къде ще завиеш белия и къде кафявия....нали мерят налягане на една и съща система....има и варианти когато кафявия датчик е завит отстрани на главата на ДВГ............колата ми не е наблизо(с колело съм) за да погледна цвета на кабелчетата....ама малко вероятно е да са объркани....сложи ги така както са били и колата сама ще покаже.....
Моля те прочети в ПОЛЕЗНИ малко повече за системата за ранно предупреждение за налягането на маслото ,че вече и на мен ми писна пиша дено и също(гледам колегите които знаят и повече от мен отдавна замълчаха.... :wink: )...ще си отговориш на всички въпроси...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”