Пасат 5 или Ауди А6

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
moni_barca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moni_barca » Сря 11 юни 2008 23:55

vw16v написа:
moni_barcaнаписа:Защо въобще спорите!Ако някой във форума на БМВ каже,че предпочита
друга кола освен Бавареца незнам какво ще стане в тоя форум!ТОВА Е ФОРУМ НА VW а не на Ауди!
Много ясно,че ПАСАТ!!!
Е кво от тва а ако някой в някой гей форум ти каже,че е гот отзад ще му повярваш и ще му дадеш ли ,аз лично не,кво като е VW форум ,това не значи ,че трябва да се казва на черното бяло.Има и по-добри автомобили от VW,това,че ти или баща ти или аз караме VW не значи ,че са най добрите автомобили на света.Аз лично на черното бяло не казвам,а бмв форума е супер смешен точно поради тази причина,че там всички са убедени,че 316 ,318 бие голф гти,просто защото е бмв,без да има нищо от духа на марката,нищо че е супер смешен бюджетен модел за цървули.Разийш :wink: .П..С. Това какво смяташ ти никой не го ебе, от VAG са ги позиционирали в съответните сегменти и като цени включително,така,че според теб пасата и да е по добър от S-клас на мерцедес /много са гадни ,нали е форум на фв :wink: /и дори от любимите ти баварки е все тая ,винаги ще го сравняват с вектра ,407,лагуна ,и т.н.,а на ауди е предоставена тежката задача да конкурира бмв и мерцедес.

Все тая нали,ти сам го каза за цървули,явно затова така и мислиш!Разийш :wink:Колкото до тоя кенеф А4 можеш пре спокойно,да се засилиш отвисоко с него ако толкова ти харесва!Сравнението на Ауди пък със Мерцедес е смешно!Ако става за въпрос хората са го казали МЕРЦЕДЕС и всички други!

BMW_gazar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BMW_gazar » Чет 12 юни 2008 8:49

Верно е че на Dan4ote салона на пасатчето е супер!!! Виждал съм го няколко пъти по Перник в кв. твърди ливади и наистина цвета много ме радва пък и кожата изглежда доста качествена (поне колкото се вижда от стъклото де :D )

Потребителски аватар
Madj0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Madj0 » Чет 12 юни 2008 9:32

[/quote]Все тая нали,ти сам го каза за цървули,явно затова така и мислиш!Разийш :wink:Колкото до тоя кенеф А4 можеш пре спокойно,да се засилиш отвисоко с него ако толкова ти харесва!Сравнението на Ауди пък със Мерцедес е смешно!Ако става за въпрос хората са го казали МЕРЦЕДЕС и всички други![/quote]

Колега караи си ги тея Мерцедеси .... Доста хора познавам дето от Е-класи минаха на А6-ци и са доста по доволни ... За това има толкова много марки всеки да си направи избора . Аз лично кола само със задно никога повече ...

П.П. Караите каквото си искате докат не дойде момента дето ще караме каквото ни кажат !
Ае със здраве

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 12 юни 2008 10:35

:lol: :lol: :lol: -Тва за Мерцедесите беше бати смешката.В момента вкъщи има Е270 ЦДИ МЛ270 ЦДИ и една вече дърта и евтинка А6 с чупливия смотан 2.5 ТДИ.Мога да кажа само едно Мерцедес са само име и са за пълни "еснафи" в сравнение с Ауди.Единствения плюс на Е-та е че вози малко по-меко от А6 - всичко друго обаче и е пълна повърня ,а като цена на старо е 2 пъти по-скъпа :shock - ама те хората са го казали "Всеки има право да няма вкус" :lol:

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Чет 12 юни 2008 16:40

Мерцедесите, особенно тези произведените в последните 15 години са такива боклуци че направо е смешно. Имам МНОГО пряки впечетления от Е класи, Ц класи, S класи а да не говорим за джипките им ... ML класа и новите GL класи са пълна скръб. Те разчитат на някаква слава от преди 20 години която бавно но сигурно изчезва. Все пак в интерес на истината има и няколко хубави модела като няпример Geländewagen който се прави от 1979 и един два други модела като C230 kompressor които са по нормални. Жалко, на времето бяха икона.

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Чет 12 юни 2008 17:20

Абе А6 е по-бизнес кола и по-скъпа, но пък на толкова години вече не е много бизнес, защото трябва да си фалирал, че да караш 10 години една кола. Въпроса идва по-скоро до какъв екземпляр ще се натъкне автора на темата. За мен лично Ауди RS6 от въпросното поколение е ултимативната машина и затова всички А6-ци много ме кефят. Аз имах възможност да си купя А6, но избрах пасат, защото като комплекс от благоприятни фактори за мен ми допадна много - екстри, интериор, екстериор, мотора и др.
Не съм го мислил коя е по-престижна, просто исках да е от VAG, да е по-голяма от предишната ми и да е кеф за шофиране.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 13 юни 2008 21:41

vw16v написа:За човек,който съвсем на скоро е разбрал,че пасат В5 и ауди А4 /В5/са на една и съща платформа е леко смешно да даваш собствения си опит с тези автомобили за пример и да налагаш мнение,че и класация кой след кой е като качества.Е ок,тати си купил пасат В5.5 и оставил на синчето старата джета 1.3 внесена от холандия на собствен ход както подобава на всеки играч,макар,че се съмнявам,че дори имаш книжка и си карал лично какъвто и да е автомобил освен ако са ти го дали като сте ходили на село.Та за теснотията да ти кажа като човек ,който има в къщата си и А4 и пасат В5 ,че даже освен да се возя и съм ги и карал щото не са на баща ми ,а са си мои :wink: .Не си прав в предното си мнение за теснотията,Ауди А4 е по-тясно от джетата ти ,но е в пъти по автомобил ,няма да ти обяснявам защо няма да ме разбереш докато не покараш малко ,както никой който само се е возил като теб няма да ме разбере,просто нямат база за сравнение двата автомобила по нито един показател,освен мерките им в сантиметри.При сравнение на А4 с пасат В5 пасата е по просторен определено и по голям като габарити и съответно по удачен за семеен автомобил.Пасата е по добрата кола за ВОЗЕНЕ,но А4 е определено по приятната и удобна кола за КАРАНЕ.Аз предпочитам да карам,а не да се возя и А4 ми допада повече-по обезшумено,една идея по стегнати настройки на окачването,по директно управление,по-добри спирачки ,по-качествена сглобка и малко по добри материали в сравнение с пасат В5,са първите неща,които се сещам при такова сравнение .А4 си е съвсем приличен автомобил в сравнение с прекия си конкурент бмв 3-серия,която съвсем не е по голяма и просторна .За А6 е излишно смятам да коментирам,че е един клас нагоре и там пък пасата не виждам къде може да се класира.
П.С.Пасата е много добър автомобил сам по себе си и ми харесва,има си редица положителни качества и сред преките му конкуренти в неговия клас няма по добър автомобил,но да се твърди,че е по добър от А6 си е чисто тъпо сектанство .Не мога да кажа,че е по добър и от А4 ,просто двата автомобила са ориентирани към съвсем различни клиенти и всеки един от тях предлага на клиентите си това ,което те очакват от тях.

1. За играча нещо не го схванах ?!?! Да приемем, че се опитваш да се правиш на интересен и умен.
2. Абе много форумни гадатели напоследък, вярвай си щом така ти харесва...
3. Че е по-автомобил, така е, мерси, че ми каза, не знаех :lol:
4. Аз точно това казах, но никъде не съм споменал за качество на сглобка. На пипане материалите по арматурното табло ми се струват същите и при Пасат и при А4.
А това, че имаш и двете коли в къщата си е похвално за теб, но не може всеки от нас да е чичко-паричко като теб, което не значи, че нямаме право на мнение въз основа на лични субективни наблюдения.

ttony
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ttony » Чет 19 юни 2008 23:57

А6 е по-големият автомобил. Интериорът е по-добър и е с по-качествени материали (в общия случай). Салонът е по-просторен и по-удобен за дълъг път.Окачването е идентично и разлика във возията би следвало да има единствено от нееднакво износени амортисьори/пружини на конкретно сравнявани екземпляри. Техническата поддръжка на Пасат и А6 с еднакви двигатели е абсолютно идентична. Икономически по-изгодни са 4-цилиндровите двигатели. За дизелите не мога да коментирам, мога само да вметна, че съединителите на дизела и бензина са еднакви (освен ако Пасата не е 1.6 ).

П.П. въпрос към "разбирачите": от къде идва заблуждението, че А4 и Пасата са на ЕДНАКВА платформа?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 20 юни 2008 7:41

Знам ли и аз - сигурно от завода са се заблудили ,че и двете се пройзвеждат на В5 платформа :lol:
http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_B_platform

Потребителски аватар
kacho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacho » Пет 20 юни 2008 9:05

добре, нали колегата каза, че е продал баварията и сега търси нещо по-тънко, защо му е А6-цата, при положение, че се води по-висок клас уж и пак ще има изваждане. пасата най-добре подхожда на това, което търси - надеждни двигатели, широк и просторен салон, комфорт, возия, държи цена, т.н. сега, друг е въпроса ако попадне на нещо читаво като колегата Rabbit и три години са сменяли само консумативи, но същото важи и за пасата, божа работа е колата втора ръка, може да се сцепи на две на следващия ден след като си я взел. доста дипломатически Б5-ици съм виждал в София, за представителност и Пасата вади дизайн-изчистени форми, голяма, салон, т.н.

ttony
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ttony » Пет 20 юни 2008 22:59

Rabbit_TDI написа:Знам ли и аз - сигурно от завода са се заблудили ,че и двете се пройзвеждат на В5 платформа :lol:

според този източник А6 изобщо не се произвежда :) (или поне не върху VAG платформа)

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Пет 20 юни 2008 23:12

ttony написа:
Rabbit_TDI написа:Знам ли и аз - сигурно от завода са се заблудили ,че и двете се пройзвеждат на В5 платформа :lol:

според този източник А6 изобщо не се произвежда :) (или поне не върху VAG платформа)

Не е точно така. Ауди А6 е на С (С4, С5 и С6) платформа а не на В заради това го няма в лика посочен по нагоре а е ето тук: http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Group_C_platform

От 1998 до 2005 А4 и Пасата наистина са на една и съща В5 платформа.

Новите Пасати обаче В6 или по точно, PQ46 са на отделна платформа от новите А4 (PL46).

Ето ти и пълният лист с платформите: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Volkswagen_Group_platforms

Ivo_Jazzin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivo_Jazzin » Пет 20 юни 2008 23:37

Което и да е избереш от двете, си го купи си 1.8Т, двигателят... разбира се, ако си търсиш относително икономичен и евтин за обслужване двигател, който в дори големи купета като въпросните дава относителен кеф.

Ivo_Jazzin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivo_Jazzin » Пет 20 юни 2008 23:38

Което и да е избереш от двете, си го купи си 1.8Т, двигателят... разбира се, ако си търсиш относително икономичен и евтин за обслужване двигател, който в дори големи купета като въпросните дава относителен кеф.

ttony
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ttony » Съб 21 юни 2008 15:23

Не е точно така. Ауди А6 е на С (С4, С5 и С6) платформа а не на В заради това го няма в лика посочен по нагоре а е ето тук: http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Group_C_platform

От 1998 до 2005 А4 и Пасата наистина са на една и съща В5 платформа.

Новите Пасати обаче В6 или по точно, PQ46 са на отделна платформа от новите А4 (PL46).

Тоест Ауди А4 '98 и А4 '02 са на една и съща платформа ? Дали ?

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”