Разлика между Голф 2 ГТИ 16в и Голф 2 ГТИ 8в? Моля за съвет?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
shantavelko
Автомобил:
Двигател:

Разлика между Голф 2 ГТИ 16в и Голф 2 ГТИ 8в? Моля за съвет?

Мнениеот shantavelko » Нед 22 юни 2008 13:49

Разлика между Голф 2 ГТИ 16в и Голф 2 ГТИ 8в?
Кажете колеги каква е съществената разлика и кой е по изгоден за подръжка, Плюсове и Минуси?
Чудя се какъв да избера.Моля за съвет.
Какво да гледам по моторите като избирам такъв голф?
Какво да гледам по компютрите?
Отделил съм към 3200 и искам нещо което си залужава.
Ще ви бъда много благодарен.
Спрях се на голф 2 защото шофирам постоянно из София и тва е колата която ще задоволи напълно прищевките ми.
Мисля да и сложа газов инжекцион като я взема, дайте ми съвет и за това.

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Нед 22 юни 2008 14:11

Разлика в конете,и определено огромна разлика във вървежа,макарче и малкия гти върви много здраво със неговите 112 коня.Читав КР (тва е кода на 16винтиловия мотор) в бг освен ако някой из форума не изпадне трудно ще намериш.Щом ти е за софия си вземи 8те-винта с техните 112 коня в софия ще си царя на светофарите,върви много здраво тази кола,със що годе приличен разход.Пък и за 3200 неможеш да намериш много читав 139коньов мотор със добре подържано купе.Такаче ти препоръчвам по малкия ГТИ. Нито съм карал нито съм се возил на големия гти мотор но определено отзивите са доста добри от към вървеж.Успех с избора :wink:

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Нед 22 юни 2008 14:25

Братле, честон казано не съм се возил на Голф 2 ГТИ, нито на големия, нито на малкия. Според мен обаче е по-добре да си вземеш по-малкия заради по-малкия данък, по-малкия разход, поддръжка, консумативи, майсторите по-им разбират, защото повечко ще са барали такива и най-важното - колкото е по-голям мотора, толкова е по-малка вероятността да намериш запазен. Когато някой си вземе такава машиня не я щади и съответно ще имаш повече грижи по нея. Ест всичко е шанс, но по-вероятно е да намериш по-запазен с малкия мотор. А и със сигурност ще върви добре. Моето ГТИ е 3 - 115 коня и е звяр. Съмнява ме двойтката да върми много по-зле предвид почти същите коне, а и за Г2 ГТИ съм чувал добри неща. ТА основната ми мисъл е, че въпреки че е стара ще ти трябват доста парички за нея, затова според мен е по-добре да си вземеш по-малкия. Той също е самолет ;) Успех :D

shantavelko
Автомобил:
Двигател:

golfa

Мнениеот shantavelko » Нед 22 юни 2008 16:13

Благодаря за съветите, ще се радвам на още и дали да му сложа газов инжекцион?

Потребителски аватар
BS
Автомобил: A6
Двигател: BAU
Контакти:

Мнениеот BS » Нед 22 юни 2008 16:21

Kолега преди няколко месеца имах Голф 2 GTi 8 винтила,много бях доволен,и си вървеше достатъчно добре,а за по големия двигател сигурно ще е лудница не съм се возил,но определено ще върви повече.А пък за подръжката всяка кола си иска нейното ! Успех :)

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Нед 22 юни 2008 16:31

mania написа:Братле, честон казано не съм се возил на Голф 2 ГТИ, нито на големия, нито на малкия. Според мен обаче е по-добре да си вземеш по-малкия заради по-малкия данък, по-малкия разход, поддръжка, консумативи, майсторите по-им разбират, защото повечко ще са барали такива и най-важното - колкото е по-голям мотора, толкова е по-малка вероятността да намериш запазен. Когато някой си вземе такава машиня не я щади и съответно ще имаш повече грижи по нея. Ест всичко е шанс, но по-вероятно е да намериш по-запазен с малкия мотор. А и със сигурност ще върви добре. Моето ГТИ е 3 - 115 коня и е звяр. Съмнява ме двойтката да върми много по-зле предвид почти същите коне, а и за Г2 ГТИ съм чувал добри неща. ТА основната ми мисъл е, че въпреки че е стара ще ти трябват доста парички за нея, затова според мен е по-добре да си вземеш по-малкия. Той също е самолет ;) Успех :D

Г2 ГТИ 8V ще ти скъса шушоните :)
Според мен ако ще е ГТИ да е 16в (иначе винаги ще си мислиш "какво ли щеше да е ако си бях взел по мощния мотор")
Всичко опира до това какъв ти е стила на шофиране и съответно приходите ! Колегите горе долу ти дадоха насока ...

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Нед 22 юни 2008 16:41

Доколкото знам разликата в харченето не е голям,а вървежа.....но от друга страна 1.8 16в не е от най подходящите за градско шофиране....За тези пари които имаш може да си намериш много добър 8в,може и кр но ще е трудно...

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 22 юни 2008 18:13

Обикновена газова уредба и за 16-те волта и за 8-те волта.
По принцип тези двигатели са с механични инжекции,т.е. не са електронни,секвенционални (впръскване цилиндър по цилиндър) и заради това за тях са подхядящи обикновените уредби.Доколкото имам спомен на такива двигатели можеха да се монтират руските газови инжекциони ГИГ 2 и 3.

shantavelko
Автомобил:
Двигател:

благодаря

Мнениеот shantavelko » Нед 22 юни 2008 19:59

Благодаря много на всички който се отзоваха, дори имам оферта от колега тук от форума за неговия ГТИ 16в, надявам се да се споразумеем с него и ако всичко е наред скоро ще съм горд собственик на такова возило.
Отказах се от газовата защото неговото бижу харчело 10 на 100 бензин градско, което просто ме разубеди да слагам газ.
Все пак ако има още някой с мнение по въпроса може да пише, мисля че доста може да се дискутира:)
Благодаря отново на всички!:)

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Нед 22 юни 2008 20:19

10 на 100 не е невъзможно за ГТИ но определено е при доста спокойно каране...Мойта 1ца ГТИ 112коня градско може да ми дава както 9 така и 12,но карането което най много практикувам ми дава 11 като обичам да съм пръв на светофарите и си я ръчкам доста прилично :) А иначе голф 2ка 112коня до към 150-160км/ч върви доста повече от 3ка 115коня,защото тройката си е бая по тежичка :wink:

pps:колега случайно видях една обява и реших да ти я подметна http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=98466 Успех :wink:

shantavelko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shantavelko » Пон 23 юни 2008 20:03

Благодаря на всички който ми дадоха съвет.Паричките ги взех вече търся активно. Днес покарах едно КР 139 коня, нещо невероятно беше, върви като фурия и не му ли натискаш газта някак не се чувства добре самата кола, като болна е.Бях просто удивен от мощта.Ще се радвам и някой друг да даде мнение какво да гледам като купувам такъв автомобил.
Благодаря на всички отново!

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Пон 23 юни 2008 20:48

ами аз ти препоръ4вам ако намериш 4итаво КР-4е не му мисли и зимай КР си е КР 139 коня не са шега работа. но както спомена колегата gesha_gti 112 коня за в града са напълно предостатъ4ни на всеки светофар правиш пове4ето коли смешни(поне на старт де) верно тромав е малко но ако искаш изтребител земи си ферари. а и аз виках 4е ще карам само на бензин оба4е при 2 рото сипване ми се видя нанагорно (колата си имаше 50л газова) и ми дава 12 на 100 газ
с ръ4ка демек от светофар до светофар и превклю4вам предимно след 5 и 500 . а на бензин около 9 ,10. абе общо взето мине ли 2 3 хилки забрави да е тромава. а ако можеш да пойш КР няма проблем не се замисляй успех :wink:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 23 юни 2008 20:53

и 112ката според мен не е за градско каране.
на извън ако държиш под 3К оборота си перфектен с разхода.
на градско каквото и да правиш пак разхода ти ще е едър.
а за това че ако вземеш 8В после ще си викаш "Как ли е КР-а" си е вярно :wink:
но да ти кажа моята когато не се инати доста навървява

pacohaker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacohaker » Пон 23 юни 2008 22:16

взимай KR и нему мисли,може да харчи 10 или 20 зависи колко ти тежи крака

п.п. КЕФА ЦЕНА НЯМА

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 24 юни 2008 9:41

stoqn_g60

кой кр мислиш, че е карал ;)
прояви интерес колегата + това се оказа че ми е и съсед и че е страшен пич и му дадох да го врътне един път :)
+ това моята кола харчи точно 10 в града
с 20лв шел впауър рейсинг минавал точно 76-8км
junior е свидетел 120км с колко бензин минахме в града със средна скорост 24км (сиреч доста задръствания!)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”