Разлика между Голф 2 ГТИ 16в и Голф 2 ГТИ 8в?
Кажете колеги каква е съществената разлика и кой е по изгоден за подръжка, Плюсове и Минуси?
Чудя се какъв да избера.Моля за съвет.
Какво да гледам по моторите като избирам такъв голф?
Какво да гледам по компютрите?
Отделил съм към 3200 и искам нещо което си залужава.
Ще ви бъда много благодарен.
Спрях се на голф 2 защото шофирам постоянно из София и тва е колата която ще задоволи напълно прищевките ми.
Мисля да и сложа газов инжекцион като я взема, дайте ми съвет и за това.
Разлика между Голф 2 ГТИ 16в и Голф 2 ГТИ 8в? Моля за съвет?
- Gesha_GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Разлика в конете,и определено огромна разлика във вървежа,макарче и малкия гти върви много здраво със неговите 112 коня.Читав КР (тва е кода на 16винтиловия мотор) в бг освен ако някой из форума не изпадне трудно ще намериш.Щом ти е за софия си вземи 8те-винта с техните 112 коня в софия ще си царя на светофарите,върви много здраво тази кола,със що годе приличен разход.Пък и за 3200 неможеш да намериш много читав 139коньов мотор със добре подържано купе.Такаче ти препоръчвам по малкия ГТИ. Нито съм карал нито съм се возил на големия гти мотор но определено отзивите са доста добри от към вървеж.Успех с избора 

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Братле, честон казано не съм се возил на Голф 2 ГТИ, нито на големия, нито на малкия. Според мен обаче е по-добре да си вземеш по-малкия заради по-малкия данък, по-малкия разход, поддръжка, консумативи, майсторите по-им разбират, защото повечко ще са барали такива и най-важното - колкото е по-голям мотора, толкова е по-малка вероятността да намериш запазен. Когато някой си вземе такава машиня не я щади и съответно ще имаш повече грижи по нея. Ест всичко е шанс, но по-вероятно е да намериш по-запазен с малкия мотор. А и със сигурност ще върви добре. Моето ГТИ е 3 - 115 коня и е звяр. Съмнява ме двойтката да върми много по-зле предвид почти същите коне, а и за Г2 ГТИ съм чувал добри неща. ТА основната ми мисъл е, че въпреки че е стара ще ти трябват доста парички за нея, затова според мен е по-добре да си вземеш по-малкия. Той също е самолет
Успех 

-
- Автомобил:
- Двигател:
golfa
Благодаря за съветите, ще се радвам на още и дали да му сложа газов инжекцион?
- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
mania написа:Братле, честон казано не съм се возил на Голф 2 ГТИ, нито на големия, нито на малкия. Според мен обаче е по-добре да си вземеш по-малкия заради по-малкия данък, по-малкия разход, поддръжка, консумативи, майсторите по-им разбират, защото повечко ще са барали такива и най-важното - колкото е по-голям мотора, толкова е по-малка вероятността да намериш запазен. Когато някой си вземе такава машиня не я щади и съответно ще имаш повече грижи по нея. Ест всичко е шанс, но по-вероятно е да намериш по-запазен с малкия мотор. А и със сигурност ще върви добре. Моето ГТИ е 3 - 115 коня и е звяр. Съмнява ме двойтката да върми много по-зле предвид почти същите коне, а и за Г2 ГТИ съм чувал добри неща. ТА основната ми мисъл е, че въпреки че е стара ще ти трябват доста парички за нея, затова според мен е по-добре да си вземеш по-малкия. Той също е самолетУспех
Г2 ГТИ 8V ще ти скъса шушоните

Според мен ако ще е ГТИ да е 16в (иначе винаги ще си мислиш "какво ли щеше да е ако си бях взел по мощния мотор")
Всичко опира до това какъв ти е стила на шофиране и съответно приходите ! Колегите горе долу ти дадоха насока ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Обикновена газова уредба и за 16-те волта и за 8-те волта.
По принцип тези двигатели са с механични инжекции,т.е. не са електронни,секвенционални (впръскване цилиндър по цилиндър) и заради това за тях са подхядящи обикновените уредби.Доколкото имам спомен на такива двигатели можеха да се монтират руските газови инжекциони ГИГ 2 и 3.
По принцип тези двигатели са с механични инжекции,т.е. не са електронни,секвенционални (впръскване цилиндър по цилиндър) и заради това за тях са подхядящи обикновените уредби.Доколкото имам спомен на такива двигатели можеха да се монтират руските газови инжекциони ГИГ 2 и 3.
-
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря
Благодаря много на всички който се отзоваха, дори имам оферта от колега тук от форума за неговия ГТИ 16в, надявам се да се споразумеем с него и ако всичко е наред скоро ще съм горд собственик на такова возило.
Отказах се от газовата защото неговото бижу харчело 10 на 100 бензин градско, което просто ме разубеди да слагам газ.
Все пак ако има още някой с мнение по въпроса може да пише, мисля че доста може да се дискутира:)
Благодаря отново на всички!:)
Отказах се от газовата защото неговото бижу харчело 10 на 100 бензин градско, което просто ме разубеди да слагам газ.
Все пак ако има още някой с мнение по въпроса може да пише, мисля че доста може да се дискутира:)
Благодаря отново на всички!:)
- Gesha_GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
10 на 100 не е невъзможно за ГТИ но определено е при доста спокойно каране...Мойта 1ца ГТИ 112коня градско може да ми дава както 9 така и 12,но карането което най много практикувам ми дава 11 като обичам да съм пръв на светофарите и си я ръчкам доста прилично
А иначе голф 2ка 112коня до към 150-160км/ч върви доста повече от 3ка 115коня,защото тройката си е бая по тежичка
pps:колега случайно видях една обява и реших да ти я подметна http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=98466 Успех

pps:колега случайно видях една обява и реших да ти я подметна http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=98466 Успех

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на всички който ми дадоха съвет.Паричките ги взех вече търся активно. Днес покарах едно КР 139 коня, нещо невероятно беше, върви като фурия и не му ли натискаш газта някак не се чувства добре самата кола, като болна е.Бях просто удивен от мощта.Ще се радвам и някой друг да даде мнение какво да гледам като купувам такъв автомобил.
Благодаря на всички отново!
Благодаря на всички отново!
- stoqn_g60
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ADA
ами аз ти препоръ4вам ако намериш 4итаво КР-4е не му мисли и зимай КР си е КР 139 коня не са шега работа. но както спомена колегата gesha_gti 112 коня за в града са напълно предостатъ4ни на всеки светофар правиш пове4ето коли смешни(поне на старт де) верно тромав е малко но ако искаш изтребител земи си ферари. а и аз виках 4е ще карам само на бензин оба4е при 2 рото сипване ми се видя нанагорно (колата си имаше 50л газова) и ми дава 12 на 100 газ
с ръ4ка демек от светофар до светофар и превклю4вам предимно след 5 и 500 . а на бензин около 9 ,10. абе общо взето мине ли 2 3 хилки забрави да е тромава. а ако можеш да пойш КР няма проблем не се замисляй успех
с ръ4ка демек от светофар до светофар и превклю4вам предимно след 5 и 500 . а на бензин около 9 ,10. абе общо взето мине ли 2 3 хилки забрави да е тромава. а ако можеш да пойш КР няма проблем не се замисляй успех

- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
stoqn_g60
кой кр мислиш, че е карал
прояви интерес колегата + това се оказа че ми е и съсед и че е страшен пич и му дадох да го врътне един път
+ това моята кола харчи точно 10 в града
с 20лв шел впауър рейсинг минавал точно 76-8км
junior е свидетел 120км с колко бензин минахме в града със средна скорост 24км (сиреч доста задръствания!)
кой кр мислиш, че е карал

прояви интерес колегата + това се оказа че ми е и съсед и че е страшен пич и му дадох да го врътне един път

+ това моята кола харчи точно 10 в града
с 20лв шел впауър рейсинг минавал точно 76-8км
junior е свидетел 120км с колко бензин минахме в града със средна скорост 24км (сиреч доста задръствания!)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”