:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

ремонт на ел.стъкло

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Bordiur
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Bordiur » Вто 10 юни 2008 9:26

Ако мога само да вмъкна м/у другото при мен има следния проблем:
Като се дига стъклото стига до крайно положение и се връща до средата.
Ако го дигна съвсем лекичко и внимателно с почукване по копчето, нема ядове затвря се супер. Алармата, като го дига, също го затваря плътно.

Потребителски аватар
dobrev
Автомобил: Tiguan
Двигател: TSI2013
Контакти:

Мнениеот dobrev » Вто 10 юни 2008 15:38

Bordiur написа:Ако мога само да вмъкна м/у другото при мен има следния проблем:
Като се дига стъклото стига до крайно положение и се връща до средата.
Ако го дигна съвсем лекичко и внимателно с почукване по копчето, нема ядове затвря се супер. Алармата, като го дига, също го затваря плътно.

При мен предно дясно е абсолютно същото.

Потребителски аватар
dobrev
Автомобил: Tiguan
Двигател: TSI2013
Контакти:

Re: з

Мнениеот dobrev » Вто 10 юни 2008 15:42

Разузнавач написа:колега мойто голфче и то е с пълен ел.пакет и ми светят и задните копчета на ел.стъклата... нз при тебе кака е,а честно да си кажа не съм отварял копчетата да ги видя иначе машинката(шофьорската) 3 пати я свалях

Светят си, това поне се оправи така и не разбрах как, защото давах преди това на контакт натисках прекъсвача отпред за задните стъкла но нищо и след като разглабях задно дясно няколко пъти изведнъж светнаха.Може да не ми работят всички стъкла на 6 ама си имам светещи копчета :lol:

Потребителски аватар
Bordiur
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Bordiur » Пон 23 юни 2008 11:23

Сега проблема ми с предното стъкло се оправи по следния начин:
Оставих алармата да прибере стъклата 2-3 пъти и сичко е ток и жица.
Най - вероятно нещо е било влезло в горната част на врата и датчика, който показва дали нещо не пречи на стъкото, се е активирал и то затова се е връщало до средата. След като го е прибрала алармата тоя датчик не се е активирал и стъклото само е изтръгнало това дет го е запушвало.
Относно задните стъкла, видях едно много готино решение и след като ги приложа при мен ще кача снимки.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 23 юни 2008 11:48

За сега не съм имал случай да чопля по ел. джама, та ако позволите да изкажа нещо като предположение/въпрос: изключвателя за краен ход на стъклото не е ли всъщност термо- изключвател някъде в платката.?При претоварване-прекъсва.

Потребителски аватар
valeri1
Автомобил:
Двигател:

Re: ремонт на ел.стъкло

Мнениеот valeri1 » Пон 23 юни 2008 15:30

И също имам въпрос към колегите със задни ел.стъкла трябва ли да светят копчетата за сваляне на прозореца на самите врати,защото моите не светят?[/quote] Да, Колега, трябва да светят.

Потребителски аватар
cvetelingeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cvetelingeorgiev » Пон 23 юни 2008 16:04

колеги дайте малко акъл. на Голфретата десния щам се държи като луд, може десет пъти да го сваля и да го дигна после, но в некой случай като реши че неще и ни на горе ни надолу. май некой път ще си остана с отворен прозорец и това меко казано силно ме притеснява. А забравих, като откаже и алармата неиска да го вдигне. давайте съвети (по възможност умни :) )

Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yeti123 » Пон 23 юни 2008 16:16

cvetelingeorgiev написа:колеги дайте малко акъл. на Голфретата десния щам се държи като луд, може десет пъти да го сваля и да го дигна после, но в некой случай като реши че неще и ни на горе ни надолу. май некой път ще си остана с отворен прозорец и това меко казано силно ме притеснява. А забравих, като откаже и алармата неиска да го вдигне. давайте съвети (по възможност умни :) )

Провери кабелите, особено тези който влизат от колат в купето, може да дава на късо..... и затова да ти прави мизерии

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Пон 23 юни 2008 16:19

-

Последна промяна от jims на Пон 16 юни 2025 11:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
TURL
Автомобил: Passat
Двигател: AFN
Контакти:

Re: ремонт на ел.стъкло

Мнениеот TURL » Вто 24 юни 2008 7:51

valeri1 написа:И също имам въпрос към колегите със задни ел.стъкла трябва ли да светят копчетата за сваляне на прозореца на самите врати,защото моите не светят?
Когато са включени светят, при изключено положение не светят :lol:

Потребителски аватар
cvetelingeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cvetelingeorgiev » Вто 24 юни 2008 12:57

имаш предвид кабелите който идват от някъде там и влизат във вратата под пантата. там имаш предвид да дава на късо

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Вто 24 юни 2008 14:47

не по-скоро лош контакт или прекъснат кабел, но ме съмнява

Потребителски аватар
Bordiur
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Bordiur » Сря 25 юни 2008 8:40

Ето как си реших моя проблем със стъклата понеже леглата за пъпките на стъклодържачите бяха разбити до крайна степен.

Разпробиват се тези 2 дупки, ще е по удобно ако 1 мм по - на долу, но и така става.

Изображение

През тях се прекарва средно дебела тел, и се стяха така, че жилото да се приближи максимално до съклодържача.

Изображение

Със синьо е отбелязано дупката през която се прекатва тънка тел и се завързва за някакво винтче или нещо подобно, пак докато жилото се приближи до стъклодържача.

Изображение

Този стъклодържач е в по - добро състояние защото беше разбит само отгорната страна, затова е орвързан само през квадратна тадупка, а не е разпробиван допълнително.

Ето и снимка как изглеждат жилото с пъпката на него и типовете на телчицата.

Изображение

В последствие установих, че не трябва теловете да се усукват около жилото, понеже пречи на пъпкта да си влезе в леглото на стъклодържача.

пп. Успех на късметлиите

taso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот taso » Пет 27 юни 2008 20:33

Bordiur написа:Ето как си реших моя проблем със стъклата понеже леглата за пъпките на стъклодържачите бяха разбити до крайна степен.

Разпробиват се тези 2 дупки, ще е по удобно ако 1 мм по - на долу, но и така става.

Изображение

През тях се прекарва средно дебела тел, и се стяха така, че жилото да се приближи максимално до съклодържача.

Изображение

Със синьо е отбелязано дупката през която се прекатва тънка тел и се завързва за някакво винтче или нещо подобно, пак докато жилото се приближи до стъклодържача.

Изображение

Този стъклодържач е в по - добро състояние защото беше разбит само отгорната страна, затова е орвързан само през квадратна тадупка, а не е разпробиван допълнително.

Ето и снимка как изглеждат жилото с пъпката на него и типовете на телчицата.

Изображение

В последствие установих, че не трябва теловете да се усукват около жилото, понеже пречи на пъпкта да си влезе в леглото на стъклодържача.

пп. Успех на късметлиите

а аз се мъча да преспособя друго жило за това че старото се прецака а неможах да намеря из моргите които успях да посетя а само на една но ми казаха 180лв та взех жило от колело ,направих си метални водачи ,сега гледам и как да си оправя стъклодаржача че и тои е счупен ,някои пробвал ли го е този вариант ,да си каже отзивите

Потребителски аватар
cvetelingeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cvetelingeorgiev » Чет 24 юли 2008 10:45

така така снимките са чудесни но аз неуспях да немера проблема за моя ел. джам (десен) проверих кабели, проверих всичко и си е наред. Проблема остава на дневен ред ел. стъклото явно е с характер. Помагайте

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”