Ако мога само да вмъкна м/у другото при мен има следния проблем:
Като се дига стъклото стига до крайно положение и се връща до средата.
Ако го дигна съвсем лекичко и внимателно с почукване по копчето, нема ядове затвря се супер. Алармата, като го дига, също го затваря плътно.

ремонт на ел.стъкло
- dobrev
- Автомобил: Tiguan
- Двигател: TSI2013
- Контакти:
Bordiur написа:Ако мога само да вмъкна м/у другото при мен има следния проблем:
Като се дига стъклото стига до крайно положение и се връща до средата.
Ако го дигна съвсем лекичко и внимателно с почукване по копчето, нема ядове затвря се супер. Алармата, като го дига, също го затваря плътно.
При мен предно дясно е абсолютно същото.
- dobrev
- Автомобил: Tiguan
- Двигател: TSI2013
- Контакти:
Re: з
Разузнавач написа:колега мойто голфче и то е с пълен ел.пакет и ми светят и задните копчета на ел.стъклата... нз при тебе кака е,а честно да си кажа не съм отварял копчетата да ги видя иначе машинката(шофьорската) 3 пати я свалях
Светят си, това поне се оправи така и не разбрах как, защото давах преди това на контакт натисках прекъсвача отпред за задните стъкла но нищо и след като разглабях задно дясно няколко пъти изведнъж светнаха.Може да не ми работят всички стъкла на 6 ама си имам светещи копчета

- Bordiur
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сега проблема ми с предното стъкло се оправи по следния начин:
Оставих алармата да прибере стъклата 2-3 пъти и сичко е ток и жица.
Най - вероятно нещо е било влезло в горната част на врата и датчика, който показва дали нещо не пречи на стъкото, се е активирал и то затова се е връщало до средата. След като го е прибрала алармата тоя датчик не се е активирал и стъклото само е изтръгнало това дет го е запушвало.
Относно задните стъкла, видях едно много готино решение и след като ги приложа при мен ще кача снимки.
Оставих алармата да прибере стъклата 2-3 пъти и сичко е ток и жица.
Най - вероятно нещо е било влезло в горната част на врата и датчика, който показва дали нещо не пречи на стъкото, се е активирал и то затова се е връщало до средата. След като го е прибрала алармата тоя датчик не се е активирал и стъклото само е изтръгнало това дет го е запушвало.
Относно задните стъкла, видях едно много готино решение и след като ги приложа при мен ще кача снимки.
Re: ремонт на ел.стъкло
И също имам въпрос към колегите със задни ел.стъкла трябва ли да светят копчетата за сваляне на прозореца на самите врати,защото моите не светят?[/quote] Да, Колега, трябва да светят.
- cvetelingeorgiev
- Автомобил:
- Двигател:
колеги дайте малко акъл. на Голфретата десния щам се държи като луд, може десет пъти да го сваля и да го дигна после, но в некой случай като реши че неще и ни на горе ни надолу. май некой път ще си остана с отворен прозорец и това меко казано силно ме притеснява. А забравих, като откаже и алармата неиска да го вдигне. давайте съвети (по възможност умни
)

- yeti123
- Автомобил:
- Двигател:
cvetelingeorgiev написа:колеги дайте малко акъл. на Голфретата десния щам се държи като луд, може десет пъти да го сваля и да го дигна после, но в некой случай като реши че неще и ни на горе ни надолу. май некой път ще си остана с отворен прозорец и това меко казано силно ме притеснява. А забравих, като откаже и алармата неиска да го вдигне. давайте съвети (по възможност умни)
Провери кабелите, особено тези който влизат от колат в купето, може да дава на късо..... и затова да ти прави мизерии
- TURL
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
- Контакти:
Re: ремонт на ел.стъкло
Когато са включени светят, при изключено положение не светятvaleri1 написа:И също имам въпрос към колегите със задни ел.стъкла трябва ли да светят копчетата за сваляне на прозореца на самите врати,защото моите не светят?

- cvetelingeorgiev
- Автомобил:
- Двигател:
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
- Bordiur
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ето как си реших моя проблем със стъклата понеже леглата за пъпките на стъклодържачите бяха разбити до крайна степен.
Разпробиват се тези 2 дупки, ще е по удобно ако 1 мм по - на долу, но и така става.
През тях се прекарва средно дебела тел, и се стяха така, че жилото да се приближи максимално до съклодържача.
Със синьо е отбелязано дупката през която се прекатва тънка тел и се завързва за някакво винтче или нещо подобно, пак докато жилото се приближи до стъклодържача.
Този стъклодържач е в по - добро състояние защото беше разбит само отгорната страна, затова е орвързан само през квадратна тадупка, а не е разпробиван допълнително.
Ето и снимка как изглеждат жилото с пъпката на него и типовете на телчицата.
В последствие установих, че не трябва теловете да се усукват около жилото, понеже пречи на пъпкта да си влезе в леглото на стъклодържача.
пп. Успех на късметлиите
Разпробиват се тези 2 дупки, ще е по удобно ако 1 мм по - на долу, но и така става.
През тях се прекарва средно дебела тел, и се стяха така, че жилото да се приближи максимално до съклодържача.
Със синьо е отбелязано дупката през която се прекатва тънка тел и се завързва за някакво винтче или нещо подобно, пак докато жилото се приближи до стъклодържача.
Този стъклодържач е в по - добро състояние защото беше разбит само отгорната страна, затова е орвързан само през квадратна тадупка, а не е разпробиван допълнително.
В последствие установих, че не трябва теловете да се усукват около жилото, понеже пречи на пъпкта да си влезе в леглото на стъклодържача.
пп. Успех на късметлиите
Bordiur написа:Ето как си реших моя проблем със стъклата понеже леглата за пъпките на стъклодържачите бяха разбити до крайна степен.
пп. Успех на късметлиите
а аз се мъча да преспособя друго жило за това че старото се прецака а неможах да намеря из моргите които успях да посетя а само на една но ми казаха 180лв та взех жило от колело ,направих си метални водачи ,сега гледам и как да си оправя стъклодаржача че и тои е счупен ,някои пробвал ли го е този вариант ,да си каже отзивите
- cvetelingeorgiev
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”