Стопи ми се копчето за степените на парното като беше на 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
carbonara
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Стопи ми се копчето за степените на парното като беше на 4

Мнениеот carbonara » Вто 24 юни 2008 16:35

Стопи ми се копчето за степените на парното като беше на 4-ри.
Смених го и пак грее като е на 4-ри. Очаквам и то да се стопи като първото. От какво може да е проблема. Помагайте колеги :(

Потребителски аватар
everlastt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот everlastt » Вто 24 юни 2008 16:47

съветвам те веднага да отидеш на жичкаджия, защото положението може да отиде на огин, според мен нещо се претоварва веригата.

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Вто 24 юни 2008 17:24

Май трябва да си свалиш ел.мотора на парното и да си го почистиш и смажеш. Според мен там ти е проблема... ако ли не отиди на жичкаджия :wink:

Потребителски аватар
carbonara
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот carbonara » Вто 24 юни 2008 17:59

Ясно колежке ама с какво свързваш ел. мотора на парното и това копче. Само на 4-ри почва да грее. Да се затормозява и от това да се натоварва и да почва да грее? Поясни ми. Много благодарско

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Вто 24 юни 2008 19:07

carbonara написа:Ясно колежке ама с какво свързваш ел. мотора на парното и това копче. Само на 4-ри почва да грее. Да се затормозява и от това да се натоварва и да почва да грее? Поясни ми. Много благодарско

До колкото са ми казвали и учили ... 4-та степен не минава през реостат и е директна и ако моторчето не е в час, замърсено е или трябва да се смаже и изчисти ще ти даде проблем там :roll: :) 4-та степен е слабо място

Потребителски аватар
MaRtiNsKi
Автомобил: GOLF V
Двигател: TDI

Мнениеот MaRtiNsKi » Вто 24 юни 2008 20:22

VW-fenka написа:
carbonara написа:Ясно колежке ама с какво свързваш ел. мотора на парното и това копче. Само на 4-ри почва да грее. Да се затормозява и от това да се натоварва и да почва да грее? Поясни ми. Много благодарско

До колкото са ми казвали и учили ... 4-та степен не минава през реостат и е директна и ако моторчето не е в час, замърсено е или трябва да се смаже и изчисти ще ти даде проблем там :roll: :) 4-та степен е слабо място

А може и да прави някъде на късо :roll:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 24 юни 2008 21:34

Жоро,
Трябва да му се сложат релета, явно ти е било доста топло в тези жеги и си го пуснал на 4 този климатик ;)
Обърни се към ваското1 за съвет, той имаше същия проблем.

А защо темата е в техн. за Голф или не става дума за Пасата ти, а за някоя друга кола?

Потребителски аватар
carbonara
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот carbonara » Вто 24 юни 2008 22:07

vasstop написа:Жоро,
Трябва да му се сложат релета, явно ти е било доста топло в тези жеги и си го пуснал на 4 този климатик ;)
Обърни се към ваското1 за съвет, той имаше същия проблем.

А защо темата е в техн. за Голф или не става дума за Пасата ти, а за някоя друга кола?

Здравей Васко, не темата си е точно за тука ама един колега е скаран с компютрите и ме помоли аз да я пусна за да разберем каде може да е проблема. Иначе пасаткков е добре за сега. :D
Та за това я пуснах. Много благодаря на колегите и Колежката за помоща. Ще занесем голфчето на жичкаджия. Явно си е обичаен проблем.
Още веднъж много благодарая на всички. :D

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Сря 25 юни 2008 7:58

VW-fenka написа:

:applause: това е верният отговор , всички копчета греят на 4-та но чак да се стопят , явно имаш проблем с мотора и изисква по голямо напрежение.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”