Радар детектор No#1 е Valetine One! Много пари е нов и втора употреба, но има възможност да му се ъпгрейдва софтуера постоянно и е наистина значително по-добър от всички останали.
Относно избора м/у двата, моя съвет е помоли приятел полицай или двама млади с патрулка някъде извън града да си пуснат радара, пусни си двата радар детектора едновременно позиционирани на еднакво място и виж кой ще хване от по-далеч сигнала. После пробвай кой реагира по-добре на импулсен режим на радара на полицайте и той е твоя!
Има голямо значение къде си го сложил м/у другото - идеалното място според "дебелите книги" и горе до огледалото за обратно виждане. Далеч от всякакви стикери с метално покритие и с пряка видимост напред!
Преди радар детекторите вършеха наистина чудесна работа, защото всички полицай бяха с постоянно пуснати радари и се хващаха от километри. Напоследък обаче много голяма част от тях стоят на импулсен режим и реално пускат да те засекат, когато вече са те видели. Предимството е, че особено нощем е силно възможно да ги видиш преди тях заради отблясъците на жилетките или патрулката, съответно ако гледаш с 4 очи също имаш шанс да ги забележиш. Недостатъка (основен и единствен) е, че при импулсен режим ако си първа кола и си значително над ограничението, нямаш измъкване с какъвто и радар детектор да си. Дори и да сигнализира бързо и по-далеч вече си в капана, можеш единствено да убиеш няколко километра докато отчетат скоростта. Примерно ако имаш 60 ограничение и караш със 70, радар детектора ти засече бързо и от по-далеч сигнала и ти съответно си бърз имаш реален шанс да не си в нарушение, но ако примерно си със 100 на 60 ограничение .. греда. На импулсен режим досега съм успявал от 160 на 130 да смъкна и то с големите спирачни дискове и 45 номер ... щях да отлепя задните гуми от асфалта, но ограничението беше 60 ..
Ако се движиш в колона имаш добър шанс (при добър радар детектор) да сигнализира от далеч, че импулсно засичат някъде и да се мушнеш между капките. Единственият път, когато съм се отървал от импулсно засичане беше една нощ към Русе карах с 200+ и зад мен идваше нещо много по-бързо от мен. На фаровете видях Toyota Supra с белгиийска регистрация - мина и замина напред, докато и се радвах, радар детектора примигна в тъмното (импулсен радар), знам че на тази права след Плевен посока Русе няма разсейки, който да смущават, скочих на спирачките и видях как спират Supra-та.. Абсолютен късмет, че имаше друга кола и то с такава скорост.