България или Чужбина

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Сря 04 яну 2006 0:42

Даскале ти явно не си бил в чужбина и не знаеш двете страни на монетата(ако греша ми прости, но по постовете ти си вадя заключения)
Съгласен съм, че да ходиш и да бачкаш нелегално някъде в Европа(Испания, Германия, Гърция, Италия) е таш?к и се изкарват супер малко пари, но хората от безизходица и нан това се навиват. Но ако бачкаш легално примерно в Англия, Гераминия или Испанияя и имаш хубава работа искам да ти кажа, че положението става съвсем друго тогава. Чичо ми живее в Мадрит със семейството си и е вече легално и май че му дадат гражданство и след много мъки и доказване 5години вече, човека си стъпи сериозно на краката и бачка много читава и добре платена работа и е доста доволен
Аз лично тая година, ще бачкам като сервириьор (ако ми дадат виза живот и здраве) в Щатско и искам да ти кажа, че и миналата година бачках подобно нещо и хората ме уважаваха, защото се стараех.
Никой никога не ми е казал че съм мършлияк или нещо подобно. А за парите няма смисъл да говориме за какво става въпрос - за една седмица се правят колкото тука за 4-5месеца. И въпреки това искам да си остана в България, но не се знае как ще ми се развият нещата.
Ако отида да живея в Щатите, щети дам Голфа да видиш: вървеж и как се правят 190-200км/ч :D :D :D

vento5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vento5 » Сря 04 яну 2006 9:48

Аз съм предубеден защото ще бягам :wink: , ама все пак да се обоснова.
Всеки си има глава и си решава.Ние с жена ми решихме да пробваме как е в Канада-по програмата за емиграция.Ние емигрираме, а не просто отиваме за малко да поработим нелегално/легално.Това ни струва 1 година учене на френски и още доста пари за такси, дикументи и т.н плюс явяване на интервю за селекция.Тепърва ще има още да даваме за откриване на досиета и визи и билети и т.н.Описвам всичко това за да добиете представа колко труд и пари ни струва и че това е смятано и планирано,а не е спонтанен акт.
Защо го правя- ами може би защото не виждам тук нещата да се подобрят или поне да има изгледи за подобрение.Едва ли отивам точно в Канада заради по-добрият климат :lol:
Дали там ще ми е лесно-едва ли.Наясно съм че ще трябва да уча отново, да тръгвам от начало и да бачкам в началото поне каквото намеря.Обаче ми е интересен един прост факт който ми се набива в очите без да го искам- всички познати които са в САЩ или Канада ми пишат колко им е мъчно за тук,а като дойдат бързат да се върнат там и ми обясняват че тук е много скъпо? и голяма лудница-изнервяло ги?
Хем сърби, хем боли- иди че го разбери :wink:
Дали ще се върна-да, но кога не знам- може на първия месец или година, може след 5 или 10 години, а може и на финала с краката напред :?
Все пак моето мнение е да се пробва-може да сбъркаш но поне няма да те е яд че не си опитал.Все пак това е при условие че имаш възможност.
Всеки търси по-доброто за себе си и ако не го открива тук го търси другаде и продължава докато го намери.
Поздрави на всички тук и "не тук" :wink:

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Сря 04 яну 2006 10:19

Да в край на сметка всеки си има свое мнение по въпроса и всеки си упорства за него. На тези дето са тръгнали да работят в чужбина бих им казал, много им здраве и яко им дупе. Леля ми и Чичо ми направиха грешката да отидат там, ама сега не могат да се върнат, защото живота така ги завъртя, че там ще си и останат, колкото и да им се иска пак да са тука в БГ. Чичо ми работи във фирма за роботи в САЩ, печели ебаси парите, ама жена му го заряза, няма време да се прибере в къщи пък камо ли да отиде да си похарчи, големите пари. При леля ми е същото , ма тя е в Германия. Като се приберат тука не им се тръгва, въпреки, че имат всичко там.

Аз знам само едно, че ще си остана в България, защото знам, че ще успея, защото го искам адски силно и вече част от нещата, които съм искал се осъществяват. patriot

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 04 яну 2006 11:28

От България по хубаво няма .....,освен тук навсякъде е чуждо,който не може да се реализира тук... проблема е в него или в страшно лошия му късмет......

Тук може да има 100 причини да искате да се изнесете, но повярвайте ми там има други 100 причини, който ще ви карат да се върнете......

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Сря 04 яну 2006 11:37

vento5 написа:Аз съм предубеден защото ще бягам :wink: , ама все пак да се обоснова.
Всеки си има глава и си решава.Ние с жена ми решихме да пробваме как е в Канада-по програмата за емиграция.Ние емигрираме, а не просто отиваме за малко да поработим нелегално/легално.Това ни струва 1 година учене на френски и още доста пари за такси, дикументи и т.н плюс явяване на интервю за селекция.Тепърва ще има още да даваме за откриване на досиета и визи и билети и т.н.Описвам всичко това за да добиете представа колко труд и пари ни струва и че това е смятано и планирано,а не е спонтанен акт.
Защо го правя- ами може би защото не виждам тук нещата да се подобрят или поне да има изгледи за подобрение.Едва ли отивам точно в Канада заради по-добрият климат
Дали там ще ми е лесно-едва ли.Наясно съм че ще трябва да уча отново, да тръгвам от начало и да бачкам в началото поне каквото намеря.Обаче ми е интересен един прост факт който ми се набива в очите без да го искам- всички познати които са в САЩ или Канада ми пишат колко им е мъчно за тук,а като дойдат бързат да се върнат там и ми обясняват че тук е много скъпо? и голяма лудница-изнервяло ги?
Хем сърби, хем боли- иди че го разбери :wink:
Дали ще се върна-да, но кога не знам- може на първия месец или година, може след 5 или 10 години, а може и на финала с краката напред :?
Все пак моето мнение е да се пробва-може да сбъркаш но поне няма да те е яд че не си опитал.Все пак това е при условие че имаш възможност.
Всеки търси по-доброто за себе си и ако не го открива тук го търси другаде и продължава докато го намери.
Поздрави на всички тук и "не тук" :wink:

Напълно съм съгласен с теб :D
Успех ти пожелавам

И по темата твърдо съм за чужбина, сменил съм много работи в БГ и собствен бизнес имам,
но докато в България има разграничение между родина и държава, ще си е все зле.
И да не забравяме че България се издържа на база парите идващи от вън, докога ще сме си все паразити? :roll:
В БГ много от хората подържат следният принцип "те ни лъжат че ни плащат, а ние ги лъжем че работим" :?

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 04 яну 2006 12:02

Ама хора .. навсякъде е еднакво тежко бе :) такава е идеята на живота лесно няма :) ето ви щатите за пример защото съм бил там 6 месеца че имам виза за още много време: Аааа да тая виза с голям срок ми я дадоха защото имаше пари в банковата сметка на баща ми иначе щаха да кажат " Потенциален Имигрант: ...

Отиваш там.... посреща те летището.......... редиш се на опашката за НЕ АМЕРИКАНСКИ ГРАЖДАНИ ...... и те разпитват като извънземен......... защо мислиш че америка е добра за теб ... аз понеже бях много нахакан и си мислех че от България по лошу няма ....... им ги говорих такива че тия се влюбиха в мене .... та отивам си аз първо в Чикаго и съм смаян, колко уредено и красиво е всичко как пътищаат са хубави и тнт.... та там съм при едни много близки приятели дето са там от 10 години и имат вече гражданство ... и дъщерята като чу как нахакано ги говоря каза " След 3 месеца няма да мислиш така повече" ама аз и казах че на мене това няма да се случи ... ирония ....

та имам си всички легални документи, social security, бла бла и викам я да си намеря работа ...и с големите очаквания бате бууууввввв у boeing...... обаче .... ууууп соръъъ майна вие нямате гражданство тук идвате от скоро ааа иии след 11 септември ни е страх не можете да работите тук ..... еееемиии добре иии в крайна сметка батко ви ще работи на ксерокс ................., ще дигате телефонтие, ще подържате мрежата когато титулярния админ го няма.... и за това 9 долара на час. на месец към 2200 долара се връзваха ... а там 2200 долара са епохално смешна сума ... а имайте в предвид, че доста от американците работят за тия пари ....... :(

и аз поседях половин година теглих им една майна и си се прибрах. сега какво бачкам си тука в една кетъринг фирма, всеки ден по 4 часа като съм на линя 24 часа + събота но като си правя профилактика на терминалите ... защото като я правя тая профилактика системата работи префектно и нямам случеи до сега за една година да са ме дигнали в 2 например, мога да рестартирам системите си от телефона си и се получава че за по 4 часа на ден миналия месец от там съм взел 1000 лева чисти, като съм си докарал още 200-300 от допълнителни съвети и занимания и винаги има място за още !!! Еми при това положение ЕБЕМ ти щатите ...... аз съм на 22 и щом аз мога всеки може ........

Наистина от сърце пожелавам успехи на всеки без значение кой път е избрал и ви подарявам едно пожелание... съвсем приятелски ..... :Подгответе се за битка и болка където и да сте ;)

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Сря 04 яну 2006 12:47

Има една приказка чее хубаво там кадето ни няма,и една друга че под лежащ камък вода не тече.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Сря 04 яну 2006 13:13

niikoo_1 написа:Даскале ти явно не си бил в чужбина и не знаеш двете страни на монетата

Чичин,явно съм бил и то не сИрвИтьорче,а общак!В очите на италианеца бях като циганина на строежа в твоите очи.Мога да ви кажа,че българите там 90% от мъжете са по строителството,а 90% от жените мият чинии,перат,гладят,дундуркат бебета,гледат старци и бабички с памперси!Тези които са от по дълго време там/10-15 години/живеят още на квартира,ако са имали семейство вече се е разпаднало,домовете им в България на нищо не приличат със всеки изминат ден.Бачкат от 8 до 20 часа,вечерят,къпят се и си лягат.Спрат ли за месец се връщат в първи клас/като ескалатор,който се движи надолу,а ти го качваш и като спреш арееееееее пак долу/.
България е моята родина,тук съм роден,тук ше живея и тук ше ме заровят patriot

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Сря 04 яну 2006 13:19

Даскала написа:България е моята родина,тук съм роден,тук ше живея и тук ше ме заровят patriot

bowdown bowdown bowdown . Еваларка за поста беце!!!!

С тази разлика че мен няма да ме заровят, щот искам да ме изгорят и да ме "разсипят' над бургаския залив!!!!

П.С. Интерестното е, че в крайна сметка пък АЗ не съм българин де :-)

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Сря 04 яну 2006 13:23

Даскала написа:Чичин,явно съм бил и то не сИрвИтьорче,а общак!

Те тва ме уби, не спирам да се хиля ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 04 яну 2006 13:28

За добро или лошо съм тук....с моето образование в чужбина на чАниите....иначе ако бях в комп. бизнес може би отдавна нямаше да съм тук, въпреки че и тука се изкарват добри пари

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Сря 04 яну 2006 13:38

scuba написа:П.С. Интерестното е, че в крайна сметка пък АЗ не съм българин де :-)

Може да не си българин по документ или по някъква друга линия, но ми се струва си по българин от някои дето се пишат за българи.

Баси изречението стана.

Иначе по темата /която е н-тата такава/ аз не мисля да зачезвам на някъде поне за сега и все се надявам че ще тръгнат нещата, защото: ако си кадърен рано или късно трябва да тръгнат нещата, ако си некадърен и в БАМБУЧА да отидеш си оставаш същото л..но.

Аз в момента се занимавам с 3-4 работи, помалко, помалко, ама да ви кажа кеф си е така - нямаш работно време, нямаш шефове. Лошото е че не се знае докога ще е така, ама не мисля да се променят нещата.

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Сря 04 яну 2006 14:25

Даскала написа:Чичин,явно съм бил и то не сИрвИтьорче,а общак!В очите на италианеца бях като циганина на строежа в твоите очи.Мога да ви кажа,че българите там 90% от мъжете са по строителството,а 90% от жените мият чинии,перат,гладят,дундуркат бебета,гледат старци и бабички с памперси!Тези които са от по дълго време там/10-15 години/живеят още на квартира,ако са имали семейство вече се е разпаднало,домовете им в България на нищо не приличат със всеки изминат ден.Бачкат от 8 до 20 часа,вечерят,къпят се и си лягат.Спрат ли за месец се връщат в първи клас/като ескалатор,който се движи надолу,а ти го качваш и като спреш арееееееее пак долу/.

bowdown bowdown bowdown bowdown bowdown
Евалата Даскале!
Това е истината и за Испания! Странното наистина е, че майка ми, въпреки че и тя извършва изброените от Даскала дейности, като се прибра каза, че там и харесва повече с изключение на това, че е далеч от семейството си.

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Сря 04 яну 2006 14:40

scuba написа:П.С. Интерестното е, че в крайна сметка пък АЗ не съм българин де :-)

Българин си ,не се прай :kissy: !

Потребителски аватар
Perso
Автомобил:
Двигател:

USA му е майката!

Мнениеот Perso » Сря 04 яну 2006 16:07

Поне за мене :))))
Какво му е хубавото тука? БКП? заплати? пътища? мизерия?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”