Имам зор с една 3-ка ТДИ, оригиналното табло няма МФА, купих табло със МФА, лостче за МФА и т.н. Навързах нещата и се получи следното:
времето - работи
изминатите километри - работи
средна скорост - работи
разход - не работи /показва 0.00/
темп на маслото - не работи /сложил съм датчик където трябва, има буксичка за него, но явно някъде още нещо липсва по трасето/. Показва "---"
темп на въздуха - не бачка, няма датчик, но и даже на таблото тази ф-я се прескача.
Та зора е защо и как да се подкарат темп, на маслото и разходомера.
Колата е Г3 ТДИ. Има ли разлика в броя на кабелите от бушониерата на табла със и без МФА. По какъв начин се пресмята разхода - т.е. кой дава данните и откъде.
Табло с МФА на кола без такова
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Re: Табло с МФА на кола без такова
Трябва ти ЕКУ от кола с МФА, то дава данните Никси.°niksi° написа:Та зора е защо и как да се подкарат темп, на маслото и разходомера.
Колата е Г3 ТДИ. Има ли разлика в броя на кабелите от бушониерата на табла със и без МФА. По какъв начин се пресмята разхода - т.е. кой дава данните и откъде.
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
Re: Табло с МФА на кола без такова
°niksi° написа:Имам зор с една 3-ка ТДИ, оригиналното табло няма МФА, купих табло със МФА, лостче за МФА и т.н. Навързах нещата и се получи следното:
времето - работи
изминатите километри - работи
средна скорост - работи
разход - не работи /показва 0.00/
темп на маслото - не работи /сложил съм датчик където трябва, има буксичка за него, но явно някъде още нещо липсва по трасето/. Показва "---"
темп на въздуха - не бачка, няма датчик, но и даже на таблото тази ф-я се прескача.
Та зора е защо и как да се подкарат темп, на маслото и разходомера.

- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не мисля че ще е така направено да зависи от компира - все пак това е ТДИ и тук нещата са много по-прости
Сега сериозно - не мисля че немеца е чак толкова преиграл че да трябва и компира да е друг - все пак таблото си смята всичките тези работи.
Лостчето го вързах където трябва има си място в бушониерата където отиват кабелите.
А за датчиците - мислите ли че ще пробвам БЕЗ датчици и ще чакам да заработи. Датчик за маслото съм вързал но както казах не излиза другия край на жицата на бушониерата, а фабрично си я има над масления филтър обувката.
П.С. Утре няма да мога, но в Неделя ще се боря пак и ако се подкара нещо ще пиша.

Сега сериозно - не мисля че немеца е чак толкова преиграл че да трябва и компира да е друг - все пак таблото си смята всичките тези работи.
Лостчето го вързах където трябва има си място в бушониерата където отиват кабелите.
А за датчиците - мислите ли че ще пробвам БЕЗ датчици и ще чакам да заработи. Датчик за маслото съм вързал но както казах не излиза другия край на жицата на бушониерата, а фабрично си я има над масления филтър обувката.
П.С. Утре няма да мога, но в Неделя ще се боря пак и ако се подкара нещо ще пиша.
- racing_team_vidin
- Двигател:
°niksi° написа:Не мисля че ще е така направено да зависи от компира - все пак това е ТДИ и тук нещата са много по-прости![]()
![]()
![]()
разхода ти го смята компа, нали той контролира горивото, другото е на датчик. таблото едва ли само ще пресмята, то само извежда информацията.
- racing_team_vidin
- Двигател:
Vladko написа:Таблото ги смятаПри Голф 2 в таблото имаше една платчица мъничка и без нея не работеше борда и оборотомера-с нея всичко беше ток и жица

Последна промяна от racing_team_vidin на Съб 12 юли 2008 0:05, променено общо 1 път.
- gelezen
- Автомобил: Vw Golf IV
- Двигател: BCB 2006
табло
Относно температурата на маслото,мисля,че отчита след 50-55 градуса и не минава през компа.Погледни датчика дали работи или нещо по замасяването и кабели.Аз съм на път да правя същата гимнастика но на Голф 2.
- racing_team_vidin
- Двигател:
1.Искам да попитам някой може ли да ми обясни( покаже на снимка) каде точно се намира буксата на бушониерата, нямам кабела който свързва лоста за чистачките с бушониерата и незнам как трябва да изглежда самата букса.
2. Как да си "направя" табло с мфа, Вентото ми е TDi, както знаете такова табло с MFA се намира много трудно
тук: http://forums.tdiclub.com/showthread.ph ... 455&page=4
момчето прави някаква комбинация, но не разбирам, ако някой разбира ще съм му много благодарен да преведе 2-3 думички
тук:http://www.golf3.de/post6556.html, има обяснено всичко за преминаването към MFA ( на немски,разбира се)
тук същото: http://ck222s.bithal.de/neueseite/index ... t&gal_id=3
2. Как да си "направя" табло с мфа, Вентото ми е TDi, както знаете такова табло с MFA се намира много трудно
тук: http://forums.tdiclub.com/showthread.ph ... 455&page=4
момчето прави някаква комбинация, но не разбирам, ако някой разбира ще съм му много благодарен да преведе 2-3 думички
тук:http://www.golf3.de/post6556.html, има обяснено всичко за преминаването към MFA ( на немски,разбира се)
тук същото: http://ck222s.bithal.de/neueseite/index ... t&gal_id=3
-
- Автомобил:
- Двигател:
направи ли го ве4е и дали работи 4е и аз слагах ама разход температура масло и ваншна не показва°niksi° написа:Не мисля че ще е така направено да зависи от компира - все пак това е ТДИ и тук нещата са много по-прости![]()
![]()
![]()
- racing_team_vidin
- Двигател:
mirke1017 написа:направи ли го ве4е и дали работи 4е и аз слагах ама разход температура масло и ваншна не показва°niksi° написа:Не мисля че ще е така направено да зависи от компира - все пак това е ТДИ и тук нещата са много по-прости![]()
![]()
![]()
само разхода не може да се подкара, всичко друго тръгва, трябват ти датчиците

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”