Въпросът е има ли начин да се отстрани това треперене на празен ход, че е мега влудяващо по дветофарите?
Включен климатик = трактор
-
craghackBG
- Автомобил:
- Двигател:
Включен климатик = трактор
Полото е 1.4, 97 година AEX. Скоро ми напълниха климатика и той проработи
Проблемът е, че когато го включа колата тресе много здраво на празен ход. Оборотите са 900. Ако леко подам газ и задържа над 1000 треперенето изчезва и всичко е нормално. Също нормално е и по време на движение.
Въпросът е има ли начин да се отстрани това треперене на празен ход, че е мега влудяващо по дветофарите?
-
craghackBG
- Автомобил:
- Двигател:
Ми погледни си моторчето на дросела, смажи го с тънка смазка и го раздвижи, при разглобяването почисти и дросела целия хубаво, значи когато ти паднат оборотите от консуматор компютара би трябвало да ги дигне и изравни, проблема е 4е не ги дига, почисти сичко за начало, може да имаш и проблем с вакумите подмени смени сички маркучи, погледни и аванса, можеш да го мръднеш малко но го мрадни когато ти затрепери мотора ше върнеш милиметар кам теб бележи си предварително каде е било да не окензаш, при малко повечко предварение мотора не даржи стабилни обороти на празен ход. Но има повече ряз след това като набира. това са нещата които можеш да направиш безплатно по твоя проблем след каране 20 километра би трябвало да се оправи -стабилизира мотора ако не стане отиди на диагностика и се варни да казваш кви грешки има да мислим
-
carlitobrigante
- Автомобил:
- Двигател:
Съмнява ме мудно моторче по скоро. Е моята като е хиледарка що не тресе на клима и фарове е перфектна. Проблема е в нещото което кара компа да повдигне оборотите при натоварване на мотора и това нещо не работи коректно ай сега мислете кое кара мотора да изравни оборотите след пад или пускане на консуматор
Последна промяна от maznia на Чет 03 юли 2008 11:23, променено общо 1 път.
Здравейте и от мен!
Аз съм с AEV мотора 1043 и при мен също доста тресе когато пусна климатика на празен ход. Има проблем явно, и както каза един много компетентен "майстор" след като я закачи за диагностика ... "виж сега има нещо с оборотите и за мен това е моторчето за празния ход ..."
Та не знам дали моторчетатат са си просто много слабички за да се натоварват с толкова консуматори или наистина има някакви проблеми, но ситуацията е същата и при мен.
Аз съм с AEV мотора 1043 и при мен също доста тресе когато пусна климатика на празен ход. Има проблем явно, и както каза един много компетентен "майстор" след като я закачи за диагностика ... "виж сега има нещо с оборотите и за мен това е моторчето за празния ход ..."
Та не знам дали моторчетатат са си просто много слабички за да се натоварват с толкова консуматори или наистина има някакви проблеми, но ситуацията е същата и при мен.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
maznia написа:Съмнява ме мудно моторчепо скоро. Е моята като е хиледарка що не тресе на клима и фарове е перфектна. Проблема е в нещото което кара компа да повдигне оборотите при натоварване на мотора и това нещо не работи коректно ай сега мислете кое кара мотора да изравни оборотите след пад или пускане на консуматор
Абсолютно съгласен - давай да го търсим това нещо, ама как? Ако е софтуер - невъзможно. Предлагам пълна профилактика на динамото - все пак колата преди това, ако не е имала проблеми, той е най - вероятният виновник. Профилактиката вкл. разглобяване, почистване и смяна на четки в оторизиран сервиз и най - важното не е скъпа. Нека, който е най - на зор да я направи и да пише - и бог да го благослови! Пиша го щото мисля, че зарядния ток не бива да се отделя от ампеража, както е при нас - диагностика във волтове, регулерани от реле - регулатора, ама за ампеража - мътна индия....
-
carlitobrigante
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”