Включен климатик = трактор

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
craghackBG
Автомобил:
Двигател:

Включен климатик = трактор

Мнениеот craghackBG » Нед 29 юни 2008 12:23

Полото е 1.4, 97 година AEX. Скоро ми напълниха климатика и той проработи :D Проблемът е, че когато го включа колата тресе много здраво на празен ход. Оборотите са 900. Ако леко подам газ и задържа над 1000 треперенето изчезва и всичко е нормално. Също нормално е и по време на движение.
Въпросът е има ли начин да се отстрани това треперене на празен ход, че е мега влудяващо по дветофарите?

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Нед 29 юни 2008 19:51

има теми с подобни вапроси виш темите с обороти например -в тарсачката

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Нед 29 юни 2008 21:26

Погледни да не би да е от перките. Аз преди 2 години от 1 дупка на околомръсното колатa почна да работи като трактор, радиатора искаше да напусне кокпита :shock и се оказа че от дупката нещо са се разцентровали перките. Като изгасих и пуснах пак климата се оправи, и досега не ми е давало ядове :roll:

Потребителски аватар
ostavime
Автомобил: Мазда
Двигател:

Мнениеот ostavime » Пон 30 юни 2008 10:40

Моето Поло също е доста шумно на климатик и оборотите му играят.

craghackBG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот craghackBG » Пон 30 юни 2008 17:32

Четох, четох и никъде не намерих решение.

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Пон 30 юни 2008 23:19

Ми погледни си моторчето на дросела, смажи го с тънка смазка и го раздвижи, при разглобяването почисти и дросела целия хубаво, значи когато ти паднат оборотите от консуматор компютара би трябвало да ги дигне и изравни, проблема е 4е не ги дига, почисти сичко за начало, може да имаш и проблем с вакумите подмени смени сички маркучи, погледни и аванса, можеш да го мръднеш малко но го мрадни когато ти затрепери мотора ше върнеш милиметар кам теб бележи си предварително каде е било да не окензаш, при малко повечко предварение мотора не даржи стабилни обороти на празен ход. Но има повече ряз след това като набира. това са нещата които можеш да направиш безплатно по твоя проблем след каране 20 километра би трябвало да се оправи -стабилизира мотора ако не стане отиди на диагностика и се варни да казваш кви грешки има да мислим

Потребителски аватар
orelko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orelko » Вто 01 юли 2008 9:29

Не е от дросела... ако е от него нали ще му играя оботорите и без климатик ?
И аз като пусна климатика, оборотите не играят, обаче почва едно бръмчене точно наподобяващо дизел. Това е само на празен ход.

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Вто 01 юли 2008 9:59

orelko написа:Не е от дросела... ако е от него нали ще му играя оботорите и без климатик ?
И аз като пусна климатика, оборотите не играят, обаче почва едно бръмчене точно наподобяващо дизел. Това е само на празен ход.

Колега,и при мен е така-не бери грижа,слаби са ни моторите.

carlitobrigante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот carlitobrigante » Вто 01 юли 2008 21:23

И моето е така и май стигам до извода,че перката не е балансирана правилно,а е чисто нова. Като се включи тресе цялата кола. 180 лева ми взеха,но нещо не е наред.

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Вто 01 юли 2008 23:55

Съмнява ме мудно моторче по скоро. Е моята като е хиледарка що не тресе на клима и фарове е перфектна. Проблема е в нещото което кара компа да повдигне оборотите при натоварване на мотора и това нещо не работи коректно ай сега мислете кое кара мотора да изравни оборотите след пад или пускане на консуматор

Последна промяна от maznia на Чет 03 юли 2008 11:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
egoiZta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот egoiZta » Сря 02 юли 2008 15:11

Здравейте и от мен!
Аз съм с AEV мотора 1043 и при мен също доста тресе когато пусна климатика на празен ход. Има проблем явно, и както каза един много компетентен "майстор" след като я закачи за диагностика ... "виж сега има нещо с оборотите и за мен това е моторчето за празния ход ..."
Та не знам дали моторчетатат са си просто много слабички за да се натоварват с толкова консуматори или наистина има някакви проблеми, но ситуацията е същата и при мен.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Сря 02 юли 2008 19:24

maznia написа:Съмнява ме мудно моторчепо скоро. Е моята като е хиледарка що не тресе на клима и фарове е перфектна. Проблема е в нещото което кара компа да повдигне оборотите при натоварване на мотора и това нещо не работи коректно ай сега мислете кое кара мотора да изравни оборотите след пад или пускане на консуматор

Абсолютно съгласен - давай да го търсим това нещо, ама как? Ако е софтуер - невъзможно. Предлагам пълна профилактика на динамото - все пак колата преди това, ако не е имала проблеми, той е най - вероятният виновник. Профилактиката вкл. разглобяване, почистване и смяна на четки в оторизиран сервиз и най - важното не е скъпа. Нека, който е най - на зор да я направи и да пише - и бог да го благослови! Пиша го щото мисля, че зарядния ток не бива да се отделя от ампеража, както е при нас - диагностика във волтове, регулерани от реле - регулатора, ама за ампеража - мътна индия....

carlitobrigante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот carlitobrigante » Сря 02 юли 2008 20:02

Не е от липса на ток.Ток си има,оборотите са наред.Просто тресе от въртенето на перката.Когато мотора на перката се включи на втората скорост тресенето се усилва.Оборотите на двигателя и на втората скорост са наред.При мен е от перката,при вас не знам

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Чет 03 юли 2008 0:49

Няма да е от перката колега иска ти се да е от там.

П. П. мръсна дросел клапа колега е проблема и оборотите ше се дигнат почистване на мап сензор и дебитомер онова на филтара -оф омръзна ми да пиша едно и също и никой да не пипа само да пита.Аванса пипни малко.

Потребителски аватар
iuziud
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iuziud » Чет 03 юли 2008 8:31

и аз имах преди време същия проблем, като пусна климатика оборотите падат и тресе колата... след почистване на дроселовата клапа всичко се оправи =)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”