Удариха ми пасатчето-Вече е като НОВ!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Нед 29 юни 2008 21:53

Не знам в Армеец какви са условията, но в Булинс например за да си вкараш колата в техен сервиз и да ти я оправят цялата щета трябва да си застрахован за над 7000лв. Т.е. в твоя случай си по експертна оценка и трябва ти да си оправиш колата сам, след което ще чакаш да ти дадът на касата им сума която по тяхна преценка е достатъчна за да си оправиш колата. Много често тази сума е по-малка от реалната, на огледа обърни внимание на хората да впишат всичко което е счупено, за да получиш повече пари. Успех

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Нед 29 юни 2008 21:54

Winner25 написа:Аз съм ходил за щете само че имам каско. Предполагам и за Г.О. няма да е по различно. Отиваш на място с протокола, шофиорска книжка и талонче за минат преглед, попълваш разни документи и чакаш да ти изплатят парите. Според мен и за бронята трябва да вземеш пари защото тези драскотини няма как да се оправят, освен с боя или нова броня.

Колега то и аз имам каско,много се надявам да ми дадат достатъчно пари за да я оправя,защото тая боя металик оригинална хич не е евтина според мене...дано да ми дадат пари по фактура за да покрия щетите..иначе егати за какво ми е тфа каско..ще му се незнае :(

ABSOLUT написа:Не знам в Армеец какви са условията, но в Булинс например за да си вкараш колата в техен сервиз и да ти я оправят цялата щета трябва да си застрахован за над 7000лв. Т.е. в твоя случай си по експертна оценка и трябва ти да си оправиш колата сам, след което ще чакаш да ти дадът на касата им сума която по тяхна преценка е достатъчна за да си оправиш колата. Много често тази сума е по-малка от реалната, на огледа обърни внимание на хората да впишат всичко което е счупено, за да получиш повече пари. Успех

Мда за жалост май е така...ще взема преди да отида да разкача маската да си личи по фрапантно в какво състояние е...утре да не вземат да ми кажат 150лв..че ще си отрежа вените направо...догодина ако мога ще я застраховам на 7000лв поне...ако има такава възможност...

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Нед 29 юни 2008 22:04

Кофти късмет колега....:(
Да ти го направят пасатчето по-хубаво и от преди...:)

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: 2020 Skoda Karoq
Двигател:

Мнениеот airjohn » Нед 29 юни 2008 22:06

Много кофти брато,но ламарините се оправят.Аз миналата година в Армеец при застраховка 13к взех за една драскотина на бронята 120 кинта за точно един час от подаване на заявлението.Дано и теб да те обезщетят доволно да стегнеш красавеца пак.За доверен сервиз имаше изискване колата да е до 6 г.Не знам сега как е .Аз нямах познати в Армеец.Успех!

Потребителски аватар
offside
Автомобил: Passat B5 1997
Двигател: 1.8 20v ADR

Мнениеот offside » Нед 29 юни 2008 23:09

Няма страшно колега , ще ти платят добре :) щом има виновен и има от къде да си земат парите не се скъпарят толкова :D а за доверен сервиз или по фактура , непречи да попиташ дали може (най малкото нищо не губиш). Успех и да пишеш какво е станало после 8)

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Нед 29 юни 2008 23:16

Абе брат, какъв е тоя късмет с тоя кьорчо :shock , уж професионален фьофер да не те види все едно си с тартонетка.
Ако вземеш парите, т.е. решиш да си търсиш сам майстор ти препоръчвам да се уговориш с teneketo-Стоян в Княжево, той вече не се мярка във форума, но вероятно си чувал за него.
Пиши на ЛС.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 29 юни 2008 23:17

airjohn написа:.Аз миналата година в Армеец при застраховка 13к взех за една драскотина на бронята 120 кинта за точно един час от подаване на заявлението.

По принцип дали има една драскотина на бронята или цялата броня е надрана си трябва боядисване на бронята.
Според мен няма много смисъл от застраховането на по-висока стойност. Както знаете оценката се прави по шваке и това е сумата която се изплаща при кражба или пожар. Ако се застрахова над тази сума евентуално може да се вземе някой лев повече за щети, но пък и премията ще е по-голяма. Единствено в булстрад(може и другаде но аз само за тях знам) си имат оценка за кражба и пожар и отделна за щети.
Примерно 5500 при кражба или пожар и 7000 за щети.

Потребителски аватар
princo
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 1.8T Quattro 1997

Мнениеот princo » Нед 29 юни 2008 23:19

кофти ситуация

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Пон 30 юни 2008 1:04

Майната им на ламарините! Важното е, че ти си добре!

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Пон 30 юни 2008 6:40

Dpop написа:Абе брат, какъв е тоя късмет с тоя кьорчо :shock , уж професионален фьофер да не те види все едно си с тартонетка.
Ако вземеш парите, т.е. решиш да си търсиш сам майстор ти препоръчвам да се уговориш с teneketo-Стоян в Княжево, той вече не се мярка във форума, но вероятно си чувал за него.
Пиши на ЛС.

Абе мани ,напрао бех като болен вчера...

Потребителски аватар
edisonov
Автомобил: VW Golf 8 Variant
Двигател: 2025

Мнениеот edisonov » Пон 30 юни 2008 8:08

Oxyde написа:
ABSOLUT написа:Сори за случката.
В коя компания е застрахована колата и на каква стойност?

В Армеец е застрахована на 5300лв...и са се чудя защо на толкова малко я застраховах...догодина ще опитам на максимума :roll:

Аз съм в Армеец и съм доволен за сега от тях. Три щети съм завеждал и все без протокол от КАТ или какъвто и да било документ съм минавал. Само отиваш за оглед в централния офис до Интерпред и нямаш грижи. До 2 седмици ти плащат парите и сам си оправяш колата. На мен за ожулена задна броня ми платиха 155лв за да я пребоядисам цялата. А другите две щети ми бяха прозорци и тях ги платиха по цени на кобра. Та при Армеец и без протокола пак ще ти платят щетите с каското.

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Пон 30 юни 2008 8:53

edisonov написа:
Oxyde написа:
ABSOLUT написа:Сори за случката.
В коя компания е застрахована колата и на каква стойност?

В Армеец е застрахована на 5300лв...и са се чудя защо на толкова малко я застраховах...догодина ще опитам на максимума :roll:

Аз съм в Армеец и съм доволен за сега от тях. Три щети съм завеждал и все без протокол от КАТ или какъвто и да било документ съм минавал. Само отиваш за оглед в централния офис до Интерпред и нямаш грижи. До 2 седмици ти плащат парите и сам си оправяш колата. На мен за ожулена задна броня ми платиха 155лв за да я пребоядисам цялата. А другите две щети ми бяха прозорци и тях ги платиха по цени на кобра. Та при Армеец и без протокола пак ще ти платят щетите с каското.

Е по-успокои ме малко,то май би трябвало да ми платат и от неговата ГО и от каското..като свърша работа ще пиша :wink:

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Пон 30 юни 2008 14:04

Минах днеска и през армеец...експертна оценка...защото не е на 7000лв застрахована..доста неща описаха....нов кланик,фар и бленда...другите неща с средни и леки щети...и боя...и сега ще чакаме парите :roll:

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Пон 30 юни 2008 14:05

Oxyde написа:Минах днеска и през армеец...експертна оценка...защото не е на 7000лв застрахована..доста неща описаха....нов кланик,фар и бленда...другите неща с средни и леки щети...и боя...и сега ще чакаме парите :roll:
а оправяй се по бързичко че Пасатко не искам да го гледам така :wink:

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Пон 30 юни 2008 14:07

MuTa4eTo написа:
Oxyde написа:Минах днеска и през армеец...експертна оценка...защото не е на 7000лв застрахована..доста неща описаха....нов кланик,фар и бленда...другите неща с средни и леки щети...и боя...и сега ще чакаме парите :roll:
а оправяй се по бързичко че Пасатко не искам да го гледам така :wink:

мда и аз :wink:

оффтопик:искам да видя джетата ей! :lol:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”