Яко шум в мотора над 120 ??? Помогите дрозя!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
goroton
Автомобил: Passat 6
Двигател: BKP.07.2007

Яко шум в мотора над 120 ??? Помогите дрозя!

Мнениеот goroton » Вто 01 юли 2008 8:26

Колеги карам Голф 4ка 1.8 20v. Оня ден ходих до Благоевград по работа и на връщане към София по едно баирче, забелязах че над 110-120 км/ч колата мотора ръмжи толкова сериозно, сякаш карам поне с 190-200. Много ми стана вътрешно защото шума си е сериозен, а представяте ли си да караш например към морето с 140-160 е аз требва да карам с тапи.
Така, знам че въпроса е индиански малко... но човек като не знае, не бива да го е срам да пита, май тва беше основен принцип на форумите ;)
Колеги, очаквам вашето мнение...

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 01 юли 2008 8:32

на коя скорост караш? ако си на 3-та със 130 може и да ръмжи....виж оборотите...като режеш колата примерно на 2-ра до по-високи обороти издава ли този шум? мотора да започне да издава шум като все едно караш бързо е свързано с обороти най-вече...провери тва и ще го мислим после...

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 01 юли 2008 8:37

Ще будем помогать, друг, ама си много сложен! :?
Така описано никой нищо не може да каже, а и по принцип във форум да описва човек шум.. това си е изкуство!
Има си двигатели, които при определени обороти стават доста шумнички. И при мен от 100-110 нагоре шума рязко се увеличава, после към 140 като че ли леко затихва, но не съм сигурен, защото почти никога не вдигам такава скорост. Или поне вятъра го заглушава ;)
При всички случаи не мога да ти кажа: 'Бягай на майстор', но не върви и 'Споко, така си е!'....
Трябва да си се види от механик.

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Вто 01 юли 2008 8:45

chefito написа:на коя скорост караш? ако си на 3-та със 130

Няма кой умник да кара на 3та със 130 извънградско, освен ако не изпреварва. В момента който извърши маневрата ще си превключи на висока предавка и тогава шума ще изчезне до нормална степен! Колегата няма начин да не си познава колата и да не може да прецени на коя предавка кара!
Детинско е да се мисли че мотора ръмжи от това че се кара на високи обороти и водача не се е усетил. Проблема е 100% от друго.
Колега goroton дай малко повече инфо за да можем да измислим как да ти помогнем ....

goroton

Мнениеот goroton » Вто 01 юли 2008 8:51

chefito написа:на коя скорост караш? ако си на 3-та със 130 може и да ръмжи....виж оборотите...като режеш колата примерно на 2-ра до по-високи обороти издава ли този шум? мотора да започне да издава шум като все едно караш бързо е свързано с обороти най-вече...провери тва и ще го мислим после...

Да кофти е като не пояснявам (щото аз си го знам ;) ) на 5 предавка прави проблема, вместо да се успи ... започва да ми бучи яко.. Мислех че може да е от лагери на главината, ама не е, пускам я по инерция наравно, без да подавам газ и пак над 120 бръмчи. Колата с лети джанти 16-ки 6 лъча (фабричните), ходих гледах ги да не са криви, беха перфектни. Явно е от мотора, но какво може да е точно идея си нямам...;(

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 01 юли 2008 8:55

goroton написа:
chefito написа:на коя скорост караш? ако си на 3-та със 130 може и да ръмжи....виж оборотите...като режеш колата примерно на 2-ра до по-високи обороти издава ли този шум? мотора да започне да издава шум като все едно караш бързо е свързано с обороти най-вече...провери тва и ще го мислим после...

Да кофти е като не пояснявам (щото аз си го знам ;) ) на 5 предавка прави проблема, вместо да се успи ... започва да ми бучи яко.. Мислех че може да е от лагери на главината, ама не е, пускам я по инерция наравно, без да подавам газ и пак над 120 бръмчи. Колата с лети джанти 16-ки 6 лъча (фабричните), ходих гледах ги да не са криви, беха перфектни. Явно е от мотора, но какво може да е точно идея си нямам...;(

на 4та ако караш със 120 как е?

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 01 юли 2008 8:55

Смени бензиностанцията.

goroton

Мнениеот goroton » Вто 01 юли 2008 9:12

chefito написа:
goroton написа:

на 4та ако караш със 120 как е?

Пак бучи... Просто не мога въобще да се насоча към неква логична причина, просто е факт. Прави го и на газ и на бензин...

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 01 юли 2008 9:20

goroton написа:... пускам я по инерция наравно, без да подавам газ и пак над 120 бръмчи....

Чакай, че нещо се объркАх! :roll:
Имаш предвид, че изключваш от скорост и продължава да си бръмчи, или караш, достигаш 120, махаш крака от педала без да изключиш?
И плавно ли намаля шума при падане на скоростта?

Последна промяна от radotom на Вто 01 юли 2008 9:30, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Вто 01 юли 2008 9:21

На място-отворена врата-газ до ламарина и ще разбереш дали се чува мотора,гърне...

goroton

Мнениеот goroton » Вто 01 юли 2008 9:42

radotom написа:
goroton написа:... пускам я по инерция наравно, без да подавам газ и пак над 120 бръмчи....

Имаш предвид, че исключваш от скорост и продължава да си бръмчи, или караш, достигаш 120, махаш крака от педала без да исключиш?

Оставам на 5-та или изключвам (няма разлика - ръмжи и при двата варианта) не подавам газ, пускам по инерция - няма ръмжене, подавам газ - започва се....Не е от по-специфична настилка, на която бих могъл да попадна, карах и по други асфалти...
Да не е средно гърне.. ???

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 01 юли 2008 10:01

goroton написа:
radotom написа:

Имаш предвид, че исключваш от скорост и продължава да си бръмчи, или караш, достигаш 120, махаш крака от педала без да исключиш?

Оставам на 5-та или изключвам (няма разлика - ръмжи и при двата варианта) не подавам газ, пускам по инерция - няма ръмжене, подавам газ - започва се....Не е от по-специфична настилка, на която бих могъл да попадна, карах и по други асфалти...
Да не е средно гърне.. ???

напълно възможно...значи има едни тампони който го придържат към купето...и при мен го имаше, но на канал и с големия управител нещата се подобриха до 70-80%....иначе комплект тампони е 25лв :) и труд 10-15лв...

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Вто 01 юли 2008 10:14

Колега днес колата ми е в АСПО.
Току що ми се обадиха и ми казаха че резонанто (или резонаторно, незнам кое е по-правилно) гърне е за смяна. Но мога да ти кажа че това страшно много промени шума в колата ми, като създава илюзия че е от двигателя. Мой приятел пък от меката връзка имаше доста шум в купето, а пък и тя е по близко до двигателя. Според мен трябва някой да ти форсира двигателя и ти да слушаш дали не е от изпускателната система, а даже ако имаш време се отбий до АСПО. Прегледа на изпускателната система е безплатен. Другото е догадки :wink:

goroton

Мнениеот goroton » Вто 01 юли 2008 10:46

bugster написа:Колега днес колата ми е в АСПО.
Току що ми се обадиха и ми казаха че резонанто (или резонаторно, незнам кое е по-правилно) гърне е за смяна. Но мога да ти кажа че това страшно много промени шума в колата ми, като създава илюзия че е от двигателя. Мой приятел пък от меката връзка имаше доста шум в купето, а пък и тя е по близко до двигателя. Според мен трябва някой да ти форсира двигателя и ти да слушаш дали не е от изпускателната система, а даже ако имаш време се отбий до АСПО. Прегледа на изпускателната система е безплатен. Другото е догадки :wink:

Благодаря колега за насоката. АСПО нищо не ми говори, може ли да ми дадеш малко инфо за АСПО и евентуално някакви контакти и адрес.

goroton

Мнениеот goroton » Вто 01 юли 2008 10:49

напълно възможно...значи има едни тампони който го придържат към купето...и при мен го имаше, но на канал и с големия управител нещата се подобриха до 70-80%....иначе комплект тампони е 25лв :) и труд 10-15лв...[/quote]

Имаш предвид тампона на мотора ли? За това не съм се замислял, но ако не е в ред тампона на мотора не би ли трябвало да има и тресене на мотора и шум в купето независимо от скоростта...?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”