мощността на двигателя,с климатик или без?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
мощността на двигателя,с климатик или без?
Здравейте скоро си купих голф 3 1.6 е двигателя по принцип има инсталирана климатична инсталация само компресора липсва и се чудя дали да го слагам защото съм чувал че мощноста щяла да падне много .....ще съм благодарен ако ме посъветвате какво да правя и ако ми разясните малко този въпрос тъй като не разбирам много 

Последна промяна от versace_gold на Вто 01 юли 2008 14:28, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: мошноста на двигатела,с климатик или без?
versace_gold написа:Здравейте скоро си купих голф 3 1.6 е двигателя по принцип има инсталирана климатична инсталация само компресора липсва и се чудя дали да го слагам защото съм чувал че мощноста щяла да падне много .....ще съм благодарен ако ме посъветвате какво да правя и ако ми разясните малко този въпрос тъй като не разбирам много
А задавал ли си си въпроса защо липсва компресора....ако инсталацията не е заводска,а монтирана допълнително често има проблем с охлаждането...твоят ДВГ вероятно е ABU,които и без климатик понякога "греят"....ако е имало проблеми не е изключено бившият собственик сам да е свалил и да е продал компресора.....е това са само хипотези...
- bugster
- Автомобил:
- Двигател:
versace_gold написа:Здравейте скоро си купих голф 3 1.6 е двигателя по принцип има инсталирана климатична инсталация само компресора липсва и се чудя дали да го слагам защото съм чувал че мощноста щяла да падне много .....ще съм благодарен ако ме посъветвате какво да правя и ако ми разясните малко този въпрос тъй като не разбирам много
Бих казал повече ще усещаш жегата през лятото отколкото спада на мощността. Ако няма технчески проблем - слагай компресора според мен. Колата и без това не е много мощна - няма да ти е болка, че ще набира малко по бавно. А ако искаш тяга винаги можеш да изключиш климата

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
joker написа:versace_gold написа:Здравейте скоро си купих голф 3 1.6 е двигателя по принцип има инсталирана климатична инсталация само компресора липсва и се чудя дали да го слагам защото съм чувал че мощноста щяла да падне много .....ще съм благодарен ако ме посъветвате какво да правя и ако ми разясните малко този въпрос тъй като не разбирам много
А задавал ли си си въпроса защо липсва компресора....ако инсталацията не е заводска,а монтирана допълнително често има проблем с охлаждането...твоят ДВГ вероятно е ABU,които и без климатик понякога "греят"....ако е имало проблеми не е изключено бившият собственик сам да е свалил и да е продал компресора.....е това са само хипотези...
ами колата е внесена от италия а са ми казвали че нарочно правили така махали компресора защото бил най-скъпата част от климатика....има ли начин да разбера дали е заводска? колата е 1995г. производство модела е пинк флоид
- junakov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
versace_gold написа:joker написа:versace_gold написа:Здравейте скоро си купих голф 3 1.6 е двигателя по принцип има инсталирана климатична инсталация само компресора липсва и се чудя дали да го слагам защото съм чувал че мощноста щяла да падне много .....ще съм благодарен ако ме посъветвате какво да правя и ако ми разясните малко този въпрос тъй като не разбирам много
ами колата е внесена от италия а са ми казвали че нарочно правили така махали компресора защото бил най-скъпата част от климатика....има ли начин да разбера дали е заводска? колата е 1995г. производство модела е пинк флоид
Да има бягай в най близкия магазин на vw направи си справка , срещу 70 лева мисля беше ще ти дадат колата кога е произведена, в коя страна е продадена , с какви екстри итн ..... успех

-
- Автомобил:
- Двигател:
junakov написа:versace_gold написа:joker написа:versace_gold написа:Здравейте скоро си купих голф 3 1.6 е двигателя по принцип има инсталирана климатична инсталация само компресора липсва и се чудя дали да го слагам защото съм чувал че мощноста щяла да падне много .....ще съм благодарен ако ме посъветвате какво да правя и ако ми разясните малко този въпрос тъй като не разбирам много
Да има бягай в най близкия магазин на vw направи си справка , срещу 70 лева мисля беше ще ти дадат колата кога е произведена, в коя страна е продадена , с какви екстри итн ..... успех
Хахахаха, дай аз ще му направя тая справка за 50лв

-
- Автомобил:
- Двигател:
....мммм какво да кажа.... да защо ли е махнат компресора ....едва ли защото е най-скъпата част ...може би се е повредил или е имало някакъв друг дефект който е накарал собственика да го продаде или просто някой го е задигнал ....
Колега едно е сигурно няма да минеш само с компресор има и нещо друго ...това което се сещам са маркучите те също са доста скъпи така съм чувал на мой познат му взеха 300лв за да му ги сменят , друго което се сещам е кондензаторът той също е доста скъп това е един дебел цилиндър от които излизат няколко маркуча , чувал съм че май се повреждал както и компресора когато останат без фреон ....
незнам колега ако го правиш пиши после колко ти е излезнал и какво са ти сменили при ремонта
Колега едно е сигурно няма да минеш само с компресор има и нещо друго ...това което се сещам са маркучите те също са доста скъпи така съм чувал на мой познат му взеха 300лв за да му ги сменят , друго което се сещам е кондензаторът той също е доста скъп това е един дебел цилиндър от които излизат няколко маркуча , чувал съм че май се повреждал както и компресора когато останат без фреон ....
незнам колега ако го правиш пиши после колко ти е излезнал и какво са ти сменили при ремонта
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
i3v3a3n написа:....мммм какво да кажа.... да защо ли е махнат компресора ....едва ли защото е най-скъпата част ...може би се е повредил или е имало някакъв друг дефект който е накарал собственика да го продаде или просто някой го е задигнал ....
ами и маркучите и цилиндъра ги има всичко си е на място само компресора го няма...ок аз утре ще ходя да видя какво ще правя и ще пиша.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”