Голф 4 проблем на връзка с OBD

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 проблем на връзка с OBD

Мнениеот nadasdi » Чет 03 юли 2008 3:07

Ходих на диагностика за газовете, която тука при грингосите се прави веднъж годишно и ако не минеш, не ти дават да си платиш данъка като автоматично ставаш пешеходец. Ходих във сервиз на Valvoline обаче като закачиха техния компютър не можа да комуникира по никакъв начин с моя. Естествено веднага прати информацията в системата на данъчното и сега излиза че не съм минал...
Идеи защо не стана връзката? На колата й няма нищо, върви като развързана...

Потребителски аватар
greda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greda » Чет 03 юли 2008 11:58

Прекъснат кабел към диагностичната букса... например :roll:

Като други възможни причини дават неправилно зареждане на акумулатора (демек бордовото ти напрежение е ниско) или неправилно захранване на управляващия блок.

Гадовете не си ли направиха труда да проверят или директно те отбичиха :evil:

Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadasdi » Чет 03 юли 2008 13:05

Мерси, тия нищо не казаха, а и аз не ги чаках много щото бяха ученици и гледам да бегам. Като ги видях че са безполезни ги питах за едно бушонче да ми дадът че беше изгоряло и мойте ги държа под резервната гума, а онея викат "нямаме".
Минах през един друг сервиз и ми казаха че знаят какво й е, да я оставя за 2-3 часа...

Потребителски аватар
greda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greda » Пет 04 юли 2008 10:52

Драсни какво е станало, че ми е любопитно :roll:

nikiko
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4 проблем на връзка с OBD

Мнениеот nikiko » Съб 05 юли 2008 20:59

На лаптоп или на обикновен комп я закачиха да я мерят.Ако е така може самият кабел за диагностика да е несъвместим с конртолера на мотора. Примерно може да прави връзка с контролерите на абс и арб но двигателя да не го намира( ако е по кан протокол).Ако е с друг уред незнам пък и си с интересен мотор !

Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadasdi » Нед 06 юли 2008 4:06

Не е лаптоп, не е обикновен компютър, а си е бая машина щото тя е свързана с данъчното и ако тръгнеш да плащаш данъка на колата първо гледат дали обгазяваш народа и тогава вече ти дават стикерче че кола е годна да е в движение.
Та на тоя компютър не стана връзката, но отидох при един украинец който беше намислил какво да прави и доколкото успях да видя пусна лаптоп и с някакъв софтуер си играеше. Така и не каза какво е, само каза че е някакъв негов трик и че всичко си е легално. За удоволствието ми взе 140 кинта а то бяха 10мин работа. Поне хубавото е че се запознах с друг монтьор от сервиза пак украинец с едно корадо с трансплантиран вр6 и насрочена инсталация на турбо...

nikiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikiko » Нед 06 юли 2008 7:49

:) Важното че е станала работата е малко много парички ама всяко зло за добро.Скоро ще си с турбо май :)

Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadasdi » Пон 07 юли 2008 4:59

nikiko написа:Скоро ще си с турбо май :)

Неизбежно е :twisted:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”