Ходих на диагностика за газовете, която тука при грингосите се прави веднъж годишно и ако не минеш, не ти дават да си платиш данъка като автоматично ставаш пешеходец. Ходих във сервиз на Valvoline обаче като закачиха техния компютър не можа да комуникира по никакъв начин с моя. Естествено веднага прати информацията в системата на данъчното и сега излиза че не съм минал...
Идеи защо не стана връзката? На колата й няма нищо, върви като развързана...

Голф 4 проблем на връзка с OBD
Мерси, тия нищо не казаха, а и аз не ги чаках много щото бяха ученици и гледам да бегам. Като ги видях че са безполезни ги питах за едно бушонче да ми дадът че беше изгоряло и мойте ги държа под резервната гума, а онея викат "нямаме".
Минах през един друг сервиз и ми казаха че знаят какво й е, да я оставя за 2-3 часа...
Минах през един друг сервиз и ми казаха че знаят какво й е, да я оставя за 2-3 часа...
Re: Голф 4 проблем на връзка с OBD
На лаптоп или на обикновен комп я закачиха да я мерят.Ако е така може самият кабел за диагностика да е несъвместим с конртолера на мотора. Примерно може да прави връзка с контролерите на абс и арб но двигателя да не го намира( ако е по кан протокол).Ако е с друг уред незнам пък и си с интересен мотор !
Не е лаптоп, не е обикновен компютър, а си е бая машина щото тя е свързана с данъчното и ако тръгнеш да плащаш данъка на колата първо гледат дали обгазяваш народа и тогава вече ти дават стикерче че кола е годна да е в движение.
Та на тоя компютър не стана връзката, но отидох при един украинец който беше намислил какво да прави и доколкото успях да видя пусна лаптоп и с някакъв софтуер си играеше. Така и не каза какво е, само каза че е някакъв негов трик и че всичко си е легално. За удоволствието ми взе 140 кинта а то бяха 10мин работа. Поне хубавото е че се запознах с друг монтьор от сервиза пак украинец с едно корадо с трансплантиран вр6 и насрочена инсталация на турбо...
Та на тоя компютър не стана връзката, но отидох при един украинец който беше намислил какво да прави и доколкото успях да видя пусна лаптоп и с някакъв софтуер си играеше. Така и не каза какво е, само каза че е някакъв негов трик и че всичко си е легално. За удоволствието ми взе 140 кинта а то бяха 10мин работа. Поне хубавото е че се запознах с друг монтьор от сервиза пак украинец с едно корадо с трансплантиран вр6 и насрочена инсталация на турбо...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”