Подарявам здрави стъкла, ако някой има нужда от сутринта

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
StanTheMan
Автомобил:
Двигател: AFT
Контакти:

Подарявам здрави стъкла, ако някой има нужда от сутринта

Мнениеот StanTheMan » Чет 03 юли 2008 19:05

Колеги, смених наскоро дограмата в две от стаите и прозорците са ми в мазето!
Ако някой има нужда от стъкла да си подменя изпотрошени такива от взривовете от сутринта съм насреща :wink:
Да идва и да ги взема!

П.С. Ако темата не е за тук, моля, да бъде преместена където се счете, че и е мястото.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 03 юли 2008 19:10

След 2-3 г от производството и монтажа максимум стъклото е тука режеш -там се пука. Да се има в предвид.
Нямам нищо лично към колегата - това е благороден жест.

Инфото го имам от приятели в бизнеса с дограма и стъкла. Ако те са ми дали грешна информация - вземам си думите назад и се извинявам на колегата.

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: 2020 Skoda Karoq
Двигател:

Мнениеот airjohn » Чет 03 юли 2008 19:22

kris11 написа:След 2-3 г от производството и монтажа максимум стъклото е тука режеш -там се пука. Да се има в предвид.
Нямам нищо лично към колегата - това е благороден жест.

Инфото го имам от приятели в бизнеса с дограма и стъкла. Ако те са ми дали грешна информация - вземам си думите назад и се извинявам на колегата.

Това за стъклата е вярно ,но колегата ги предлага с черчеветата доколкото разбирам.

Потребителски аватар
StanTheMan
Автомобил:
Двигател: AFT
Контакти:

Мнениеот StanTheMan » Чет 03 юли 2008 19:36

airjohn написа:Това за стъклата е вярно ,но колегата ги предлага с черчеветата доколкото разбирам.

Точно така!
Нищо не мога да кажа обаче за чупене при рязане - сега чувам от вас, но си е стъкло все пак.
Прозорците са стандартни, ще се режат само, ако се наложи,но при интерес мога да дам и точни размери!
иначе са три "нормална" големина, един по-голям и една врата на тераса, естествено двойни :wink:

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Чет 03 юли 2008 20:02

Евала колега, че предлагаш безвъзмездно помощ :bowdown Колкото до това, че се чупят - нека ако има физици сред нас да кажат, но мисля че кристалната решетка на стъклото не се променя с времето => не губи свойствата си и не се реже по трудно или нещо от сорта (знанията ми по физика са от далечната 1995) :roll:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 03 юли 2008 20:06

blue_shadow написа:Евала колега, че предлагаш безвъзмездно помощ :bowdown Колкото до това, че се чупят - нека ако има физици сред нас да кажат, но мисля че кристалната решетка на стъклото не се променя с времето => не губи свойствата си и не се реже по трудно или нещо от сорта (знанията ми по физика са от далечната 1995) :roll:

Не се трошат , а е тука е сряза , а се цепи на съвсем друго място. Сряза ти е права линия , а когато се опиташ да го сцепиш по сряза тръгва по линията и си избира някаква посока и става на дъга без твои усилия.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Чет 03 юли 2008 20:14

Това май е главно, щото стъклото всъщност е течност и се стича с времето :), от което си губи и равнинната форма...

Потребителски аватар
snider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот snider » Чет 03 юли 2008 20:15

kris11 написа:
Не се трошат , а е тука е сряза , а се цепи на съвсем друго място. Сряза ти е права линия , а когато се опиташ да го сцепиш по сряза тръгва по линията и си избира някаква посока и става на дъга без твои усилия.

Оспамихте темата на колегата.kris11 не разбирам от физика и др такива,но само ще ти дам пример че тука един стъклар изкупи голямо количество стари стъкла от хотелите в Сл.бряг и си ги реже.Доколкото го познавам не би се минал да вземе такива дето няма да стават. А и колегата ги подарява, темата не е може ли да се режат стари стъкла или не. :wink:

Потребителски аватар
peshonp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peshonp » Пет 04 юли 2008 12:26

трябва ми едно нормално с дограмата,че едното ми е пукнато :) кажи от къде да ти освободя мазето малко :) че тук изхвърлят,ама докато отида и хлапетиите ги натрошили :) аз по практично,че иначе темата стана научна :)

Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The^Maniac » Пет 04 юли 2008 13:49

Аз също имам един голям прозорец с двойно стъкло, който стои в междуетажното, че ме мързи да го занеса до кофата. Ако на някой може да му свърши работа да свирка - идва и си го взима.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”