не се включва навреме вентилатора на радиатора
-
- Автомобил:
- Двигател:
не се включва навреме вентилатора на радиатора
здравейте приятели искам да попитам от 2-3 дни забелязах по късно включване на вентилатора на радиатора след 95 към 100 градуса досега винаги се включвал след 90 или по каталог точно 92 засега не подминава 100 защтото като се включи първата степен успява да охлади до под 90 съмнявам се дали нямам някакъв проблем с термостата или с циркулацията но днес изчаках да видя на колко ще отвори и нормално долния маркуч на радиатора загря при около 85 С единия вариант с датчика на вентилатора да на усеща точно температурата другия вариант да не отчита точно датчика на температурата или с някаква диференция за което много е писано във форума дано някои да е имал подобен проблем и да видим какво да правя защото в тези горещини се притеснявам за мотора.предварително благодаря на всички които щте се включат с мнения
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Здравей!
Така, като гледам, единствения вариант да разбереш е чрез смяна!
Купуваш, примерно, един датчик за перката, вариш го, като следиш температурата и засичаш на колко ще включи чрез омметър.
Монтираш на колата и следиш разликите по таблото и по перката.
Този датчик може да е и абсолютно менте! Дори 2 включвания на перката само да изкара- на теб 1 ти трябва, за да разбереш дали и къде има проблем
Така, като гледам, единствения вариант да разбереш е чрез смяна!

Купуваш, примерно, един датчик за перката, вариш го, като следиш температурата и засичаш на колко ще включи чрез омметър.
Монтираш на колата и следиш разликите по таблото и по перката.
Този датчик може да е и абсолютно менте! Дори 2 включвания на перката само да изкара- на теб 1 ти трябва, за да разбереш дали и къде има проблем

-
- Автомобил:
- Двигател:
аз затова не бързам ама се притеснявам от високите температури и големите задръствания нося си кабели за директно пускане на вентилатора от акумулатора а наистина не се сещам как да измеря точно температурата и да видя дали е датчика на таблото или перката имам цифров термометър, но мисля да отворя казанчето по време на работа и да меря ама не съм сигурен че ще е коректно измерване иначе трябва да купя един датчик за вентилатора и да го имам да го сменя ако се наложи можете ли да ми препоръчате марка производител този стария не виждам марката ама май има щампа на фолксваген иначе дано не попадна на менте повечето неща купени в бг излизат много калпави.
- rumbata777
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: не се включва навреме вентилатора на радиатора
danakoplatec написа:...засега не подминава 100 защтото като се включи първата степен успява да охлади до под 90 съмнявам се дали нямам някакъв проблем...
...според мен нямаш проблем...
- buldozer395
- Автомобил:
- Двигател: