не се включва навреме вентилатора на радиатора

Техническа и сервизна информация за Passat
danakoplatec
Автомобил:
Двигател:

не се включва навреме вентилатора на радиатора

Мнениеот danakoplatec » Пет 04 юли 2008 9:30

здравейте приятели искам да попитам от 2-3 дни забелязах по късно включване на вентилатора на радиатора след 95 към 100 градуса досега винаги се включвал след 90 или по каталог точно 92 засега не подминава 100 защтото като се включи първата степен успява да охлади до под 90 съмнявам се дали нямам някакъв проблем с термостата или с циркулацията но днес изчаках да видя на колко ще отвори и нормално долния маркуч на радиатора загря при около 85 С единия вариант с датчика на вентилатора да на усеща точно температурата другия вариант да не отчита точно датчика на температурата или с някаква диференция за което много е писано във форума дано някои да е имал подобен проблем и да видим какво да правя защото в тези горещини се притеснявам за мотора.предварително благодаря на всички които щте се включат с мнения

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 04 юли 2008 9:59

Здравей!
Така, като гледам, единствения вариант да разбереш е чрез смяна! :(
Купуваш, примерно, един датчик за перката, вариш го, като следиш температурата и засичаш на колко ще включи чрез омметър.
Монтираш на колата и следиш разликите по таблото и по перката.
Този датчик може да е и абсолютно менте! Дори 2 включвания на перката само да изкара- на теб 1 ти трябва, за да разбереш дали и къде има проблем ;)

danakoplatec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danakoplatec » Пет 04 юли 2008 10:31

аз затова не бързам ама се притеснявам от високите температури и големите задръствания нося си кабели за директно пускане на вентилатора от акумулатора а наистина не се сещам как да измеря точно температурата и да видя дали е датчика на таблото или перката имам цифров термометър, но мисля да отворя казанчето по време на работа и да меря ама не съм сигурен че ще е коректно измерване иначе трябва да купя един датчик за вентилатора и да го имам да го сменя ако се наложи можете ли да ми препоръчате марка производител този стария не виждам марката ама май има щампа на фолксваген иначе дано не попадна на менте повечето неща купени в бг излизат много калпави.

Потребителски аватар
rumbata777
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: не се включва навреме вентилатора на радиатора

Мнениеот rumbata777 » Пет 04 юли 2008 23:00

danakoplatec написа:...засега не подминава 100 защтото като се включи първата степен успява да охлади до под 90 съмнявам се дали нямам някакъв проблем...

...според мен нямаш проблем...

Потребителски аватар
asmo
Автомобил: passat variant 3b5
Двигател:

Мнениеот asmo » Съб 05 юли 2008 18:59

При мен този проблем се оказа че 1-ва скорост на вентилатора е изгоряла. Така че нов вентилатор и сега не минава 90 градуса.

Потребителски аватар
buldozer395
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот buldozer395 » Нед 06 юли 2008 12:59

И аз имам същия проблем !!! Въпроса ми на мен е ако можете да ми намерите ел.схема за модел с климатроник 1992 година ! И да попитам с включването на климатроника пуска ли се първата скорост на вентилатора!! :?:

Потребителски аватар
Namesata
Автомобил: VW PASSAT USA
Двигател: KR 16V 9A

Мнениеот Namesata » Нед 06 юли 2008 13:15

на мен ми подминава 100 градуса ама като замерих с мултицета на колко градуса включва мултицета 1 път показа 89 а 2 път 91.питах един маистор тои вика щом не завира нищо му няма.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Пон 07 юли 2008 14:37

Поразрови се из форума, има пресни теми по този проблем!!!
На мен вече не ми се пише отново, как , къде и какво да се направи за да се провери дали е терморелето за вентилатора, или е датчик за температурата, или е от таблото.

Върни се в “Passat”