качествени ли са гумите bridgestone er300 продавани в ДИАНА
качествени ли са гумите bridgestone er300 продавани в ДИАНА
Преди няколко дни закупих 2бр. Bridgestone ER300 от магазина на фирма Диана - размер 195/60/15.Гумите ги монтирах отпред на мастото на KUMHO ecsta kh11, а KUMHO-то сложих отзад.Имам много голямо съмнение относно качеството на Bridgestone-а.На гумите пише,че са произведени във Франция, обаче:при по внимателно вглеждане в грайфера на гумите прави впечатление, че между страничната част на гумата и грайфера има голяма разлика в каучука-каучука на грайфера е много грапав, особено вътре в каналите, освен това странично има тънко ръбче/което се къса с ръка/-прилича ми на регенерат. и на последно място гумата - гумата вози много твърдо.Купувал съм и полски Bridgestone - без такива проблеми.Въпросите ми са следните:възможно ли е да е регенерат; да е некачествена партида , да са менте и т.н., някой купувал ли е от същото място такива гуми...
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
Re: качествени ли са гумите bridgestone er300 продавани в ДИ
rrr написа:Преди няколко дни закупих 2бр. Bridgestone ER300 от магазина на фирма Диана - размер 195/60/15.Гумите ги монтирах отпред на мастото на KUMHO ecsta kh11, а KUMHO-то сложих отзад.Имам много голямо съмнение относно качеството на Bridgestone-а.На гумите пише,че са произведени във Франция, обаче:при по внимателно вглеждане в грайфера на гумите прави впечатление, че между страничната част на гумата и грайфера има голяма разлика в каучука-каучука на грайфера е много грапав, особено вътре в каналите, освен това странично има тънко ръбче/което се къса с ръка/-прилича ми на регенерат. и на последно място гумата - гумата вози много твърдо.Купувал съм и полски Bridgestone - без такива проблеми.Въпросите ми са следните:възможно ли е да е регенерат; да е некачествена партида , да са менте и т.н., някой купувал ли е от същото място такива гуми...
Т'ва е защото не си направил щателна провека на гумите!!

препоръка
Когато човек купува нови гуми/ с втората употреба гуми всеки може само да се самоуспокоява / освен DOT-а и производителя няма какво друго да гледа.Дребните неща и возията се преценядват по-късно.Приемете написаното от мен като препоръка да внимавате с покупката точно на тази модификация гума/без значение от кого купувате/-по-добри са Uniroyal550-Kumho ecsta-Continental premium contact 2.
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Re: препоръка
rrr написа:Когато човек купува нови гуми/ с втората употреба гуми всеки може само да се самоуспокоява / освен DOT-а и производителя няма какво друго да гледа.Дребните неща и возията се преценядват по-късно.Приемете написаното от мен като препоръка да внимавате с покупката точно на тази модификация гума/без значение от кого купувате/-по-добри са Uniroyal550-Kumho ecsta-Continental premium contact 2.
А още по-добри са Мишелин Пилот и Гудиър Ф1....нещо не формулира правилно темата май...опитваше се да питаш дали Диана не продават ментета...не продават ментета или регенерати
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
Колега, точно този модел на Бриджестън е на първо място в няколко теста за гуми! Т'ва че ти вози "твърдо" може да се дължи на налягането на гумата, а може и да е от твърдостта на бордовете. Закупуването на даден модел гума винаги е въпрос на компромис м/у различни качества. Няма идеална гума, която да вози меко и да е стабилна в завой, да сържи на сухо и мокро, да спира добре и да не се износва, като едновременно има нисък коефициент на съпротивление при търкаляне........
С т'ва твое гледане на грайфера ще разбереш АБСОЛЮТНО НИЩО!!!!
Точно такова зяпане и философстване винаги ме е дразнело, и не издържах да не ти отговоря като ти видях темата. Като не ти харесват гумите - вземи си едни китайски, да ти дойдат идеални!!!!
П.П. Нямам нищо против теб, защото не те познавам, но от това което си написал се поражда и реакцията от моя страна!
С т'ва твое гледане на грайфера ще разбереш АБСОЛЮТНО НИЩО!!!!
Точно такова зяпане и философстване винаги ме е дразнело, и не издържах да не ти отговоря като ти видях темата. Като не ти харесват гумите - вземи си едни китайски, да ти дойдат идеални!!!!
П.П. Нямам нищо против теб, защото не те познавам, но от това което си написал се поражда и реакцията от моя страна!
купил съм гумите заради високите оценки по тестовете, но това което се продава в България явно не е със същото качество/партидите с лошо качество се продават тук/ -вие май не сте разбрали че говоря за конкретен модел и определена партида и очаквам професионални отговори от хора купували такива гуми.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Re: качествени ли са гумите bridgestone er300 продавани в ДИ
rrr написа:Преди няколко дни закупих 2бр. Bridgestone ER300 от магазина на фирма Диана - размер 195/60/15.Гумите ги монтирах отпред на мастото на KUMHO ecsta kh11, а KUMHO-то сложих отзад.Имам много голямо съмнение относно качеството на Bridgestone-а..............
Съмнениеята, трябва да са ти във фирмата и после в гумата

Това, че са наляли много пари в един огромен център, не означава, че фирмата е добра