качествени ли са гумите bridgestone er300 продавани в ДИАНА

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
rrr
Автомобил:
Двигател:

качествени ли са гумите bridgestone er300 продавани в ДИАНА

Мнениеот rrr » Пет 04 юли 2008 10:15

Преди няколко дни закупих 2бр. Bridgestone ER300 от магазина на фирма Диана - размер 195/60/15.Гумите ги монтирах отпред на мастото на KUMHO ecsta kh11, а KUMHO-то сложих отзад.Имам много голямо съмнение относно качеството на Bridgestone-а.На гумите пише,че са произведени във Франция, обаче:при по внимателно вглеждане в грайфера на гумите прави впечатление, че между страничната част на гумата и грайфера има голяма разлика в каучука-каучука на грайфера е много грапав, особено вътре в каналите, освен това странично има тънко ръбче/което се къса с ръка/-прилича ми на регенерат. и на последно място гумата - гумата вози много твърдо.Купувал съм и полски Bridgestone - без такива проблеми.Въпросите ми са следните:възможно ли е да е регенерат; да е некачествена партида , да са менте и т.н., някой купувал ли е от същото място такива гуми...

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 04 юли 2008 10:16

тва на каква кола са :roll:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 04 юли 2008 10:28

мисля, че търсиш под вола теле...

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Re: качествени ли са гумите bridgestone er300 продавани в ДИ

Мнениеот neon » Пет 04 юли 2008 12:31

rrr написа:Преди няколко дни закупих 2бр. Bridgestone ER300 от магазина на фирма Диана - размер 195/60/15.Гумите ги монтирах отпред на мастото на KUMHO ecsta kh11, а KUMHO-то сложих отзад.Имам много голямо съмнение относно качеството на Bridgestone-а.На гумите пише,че са произведени във Франция, обаче:при по внимателно вглеждане в грайфера на гумите прави впечатление, че между страничната част на гумата и грайфера има голяма разлика в каучука-каучука на грайфера е много грапав, особено вътре в каналите, освен това странично има тънко ръбче/което се къса с ръка/-прилича ми на регенерат. и на последно място гумата - гумата вози много твърдо.Купувал съм и полски Bridgestone - без такива проблеми.Въпросите ми са следните:възможно ли е да е регенерат; да е некачествена партида , да са менте и т.н., някой купувал ли е от същото място такива гуми...

Т'ва е защото не си направил щателна провека на гумите!! :lupe На ВКУС как са? Имат ли мнооо каучук или са наблегнали на силика-та? Друг път преди да си купиш чисто нови гуми се осведоми за всичко-мое да те извърти всеки!!! Камо ли пък официален вносител с дългогодишен бизнес - те са НАЙ-ОПАСНИ! :censored:

rrr
Автомобил:
Двигател:

препоръка

Мнениеот rrr » Пет 04 юли 2008 13:22

Когато човек купува нови гуми/ с втората употреба гуми всеки може само да се самоуспокоява / освен DOT-а и производителя няма какво друго да гледа.Дребните неща и возията се преценядват по-късно.Приемете написаното от мен като препоръка да внимавате с покупката точно на тази модификация гума/без значение от кого купувате/-по-добри са Uniroyal550-Kumho ecsta-Continental premium contact 2.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Re: препоръка

Мнениеот dlug » Пет 04 юли 2008 13:40

rrr написа:Когато човек купува нови гуми/ с втората употреба гуми всеки може само да се самоуспокоява / освен DOT-а и производителя няма какво друго да гледа.Дребните неща и возията се преценядват по-късно.Приемете написаното от мен като препоръка да внимавате с покупката точно на тази модификация гума/без значение от кого купувате/-по-добри са Uniroyal550-Kumho ecsta-Continental premium contact 2.

А още по-добри са Мишелин Пилот и Гудиър Ф1....нещо не формулира правилно темата май...опитваше се да питаш дали Диана не продават ментета...не продават ментета или регенерати

Потребителски аватар
neon

Мнениеот neon » Пет 04 юли 2008 13:41

Колега, точно този модел на Бриджестън е на първо място в няколко теста за гуми! Т'ва че ти вози "твърдо" може да се дължи на налягането на гумата, а може и да е от твърдостта на бордовете. Закупуването на даден модел гума винаги е въпрос на компромис м/у различни качества. Няма идеална гума, която да вози меко и да е стабилна в завой, да сържи на сухо и мокро, да спира добре и да не се износва, като едновременно има нисък коефициент на съпротивление при търкаляне........
С т'ва твое гледане на грайфера ще разбереш АБСОЛЮТНО НИЩО!!!!
Точно такова зяпане и философстване винаги ме е дразнело, и не издържах да не ти отговоря като ти видях темата. Като не ти харесват гумите - вземи си едни китайски, да ти дойдат идеални!!!!
П.П. Нямам нищо против теб, защото не те познавам, но от това което си написал се поражда и реакцията от моя страна!

rrr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rrr » Пет 04 юли 2008 14:58

купил съм гумите заради високите оценки по тестовете, но това което се продава в България явно не е със същото качество/партидите с лошо качество се продават тук/ -вие май не сте разбрали че говоря за конкретен модел и определена партида и очаквам професионални отговори от хора купували такива гуми.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 04 юли 2008 15:00

ахахах,кумхо хубава гума :lol:

баси смеха

Потребителски аватар
neon

Мнениеот neon » Пет 04 юли 2008 15:15

В момента съм със задни такива и нямам оплаквания! Да - наистина возят по-твърдо, но както казах - "Всичко е въпрос на компромис".

timon_tg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот timon_tg » Пет 04 юли 2008 15:21

гумите са супер ..и мойте са от там 4-те

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Пет 04 юли 2008 22:59

Тойотата дойде с такива, 205/55/16 перфектни са.
Само дето не съм забелязъл такива истории по грайферите, знам ли?

Опааа! :oops: Грешка! Моите са Bridgestone Turanza ER30, не 300.

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Пет 04 юли 2008 23:20

Карай смело и несе плаши нищо необичайно не видам в това което си описал,а и регенерат Bridgestone НЯМА :wink:

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Re: качествени ли са гумите bridgestone er300 продавани в ДИ

Мнениеот petko5 » Пет 04 юли 2008 23:25

rrr написа:Преди няколко дни закупих 2бр. Bridgestone ER300 от магазина на фирма Диана - размер 195/60/15.Гумите ги монтирах отпред на мастото на KUMHO ecsta kh11, а KUMHO-то сложих отзад.Имам много голямо съмнение относно качеството на Bridgestone-а..............

Съмнениеята, трябва да са ти във фирмата и после в гумата :idea:
Това, че са наляли много пари в един огромен център, не означава, че фирмата е добра :wink:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 05 юли 2008 8:57

Аз пък си купувам гуменките само от Диана и до сега нямам никакви забележки. Коректни са и са с добри цени. До сега не съм има инцидент при тях.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”