Монтаж на табло с MFA на Пасат'91

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
BatGoro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Монтаж на табло с MFA на Пасат'91

Мнениеот BatGoro » Чет 05 яну 2006 22:01

След като бях питал във форума преди време и никой не отговори, ще разкажа накратко как се разви моята идея - да монтирам на Пасата табло с MFA от G60 (то разликата май е само в това, че таблата на G60-ките са до 260км/ч).
Моето табло беше с жило и механично измерване на километрите Motometer.
Какво ми трябваше от колата донор:
1. Самото табло (МФАto e вградено) - има два модела табла с МФА - (1)с жило и механичен километраж и (2) с датчик за скоростта и електронен километраж. В моя случай взех (2).
2. Датчика за измерване на скоростта и километрите. Завинтва се директно там, където е завито жилото.
3. Датчик за темп на маслото (има си свободна дупка до филтъра)
4. Датчик за темп на въздуха (аз засега съм без него)
5. Лостчето с командването на МФА (това което управлява чистачките по принцип). Като гледах схемата, нищо не пречи командването на МФАто да се изнесе с други копчета извън това лостче, но като има оригинално си е най-лесно.
6. Кабелажа м/у лостчето и таблото с бушоните и релетата (4 кабела)
7. Кабелажа м/у таблото с релетата и таблото с уредите (стандартния който върви с обикновеното табло поне в моя случай нямаше повечето кабели, така че варианта или да се вземе от колата донор, или да се добавят липсващите кабели, обаче това си доста играчка)
8. За кабелите съм описал в една друга тема (за проблем с тоци)
9. Кабелите от датчиците се пускат допълнително, няма как :(
10. Ами това се сещам за сега, ако има нещо друго, ще допиша после

Потребителски аватар
maniaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maniaka » Пет 06 яну 2006 13:21

А нещо снимки имаш ли :?: :roll: Да видя как изглежда :D

Върни се в “Направи си сам!”