помощ! Голф 4 двигателя изгасна както шофирах

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mariyajus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mariyajus » Сря 02 юли 2008 20:07

Големи, големи благодарности на Ники!!!! Като видях каква опашка от коли имаше сутринта в 10 часа пред сервиза и разбрах, че съм имала късмет.... Отвориха двигателя и ...за пръв път в живота си видях отворен двигател на кола, и по - точно - видях как в никакъв случай не трябва да изглежда..... И да ви кажа - всичко заради онзи некадърник който е сменял ролките и ремъците в Русе..... :cry: Еданата ролка изобщо май не е нова , а на всичкото отгоре русенският "майстор" я е завил с друг болт ( при това и болта освен че на става за ролки е и толкова крив и изпилен, че май за нищо не е ставал :( Имам снимки и съм решила да взема всички онези дефектни части и всичко което се е изпочупило и да му ги занеса в русе на онзи тъпак .....уфффф много се ядосах пак и като се сетя че съм дала пари и за нови ремъци и за нови ролки...
Благодяря още веднъж на Ники за съдействието за пътната помощ:)
Сега той ще се мъчи да спасява каквото е останало от двигателя.... равносметката е няколко дефектирали кобилици, всичките 16 клапани и дано да няма поражения по главата
Уфффф дано да си я подкарам скоро пак количката, че толкова време си я избирах :) :roll:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 02 юли 2008 20:18

мими, мисля вече те придърпахме към нашата голяма любов...VWCLUB love.vwclub

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Сря 02 юли 2008 20:32

mariyajus написа:Големи, големи благодарности на Ники!!!! Като видях каква опашка от коли имаше сутринта в 10 часа пред сервиза и разбрах, че съм имала късмет.... Отвориха двигателя и ...за пръв път в живота си видях отворен двигател на кола, и по - точно - видях как в никакъв случай не трябва да изглежда..... И да ви кажа - всичко заради онзи некадърник който е сменял ролките и ремъците в Русе..... :cry: Еданата ролка изобщо май не е нова , а на всичкото отгоре русенският "майстор" я е завил с друг болт ( при това и болта освен че на става за ролки е и толкова крив и изпилен, че май за нищо не е ставал :( Имам снимки и съм решила да взема всички онези дефектни части и всичко което се е изпочупило и да му ги занеса в русе на онзи тъпак .....уфффф много се ядосах пак и като се сетя че съм дала пари и за нови ремъци и за нови ролки...
Сега той ще се мъчи да спасява каквото е останало от двигателя.... равносметката е няколко дефектирали кобилици, всичките 16 клапани и дано да няма поражения по главата
Уфффф дано да си я подкарам скоро пак количката, че толкова време си я избирах :) :roll:

освен да му счупиш тиквата на оня глупак в Русе друго няма да можеш да направиш...винаги ще каже, че не е той
споко, и аз имам счупени кобилици, изронени повдигачи и помляни клапани ;) и аз от едни майстори, ем приятели миналото лято...другия път ме питай какво още може да ти се случи на колата :)дано да не...

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Сря 02 юли 2008 20:48

радвам се че си се обадила на форумен майстор в крайна сметка, яд ме е само че чак сега виждам продължението на темата ти, защото съм в младост и можеше да те дръпна до ники :lol:

ПС и по мойта кола Ники е оправял бакиите на други майстори, така че нещата със твоя голфи вече са под контрол :wink:

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Сря 02 юли 2008 22:54

Колежката е казала какво е положението, главата вече съм я оставил да се прави, там като я погледнаха и казаха директно - 16 клапана, 16 водача, гумички.
Единия от валовете е леко одраскан на едната гърбица, но ще кара.
За сега има 3 кобилици за смяна, утре ще ги прегледам пак да видя дали още някоя няма да излезе.
Всичко ми е ясно само едно не мога да си обясня - ремъците и ролките трябва да са нови, малкия ремък е Дайко - изглежда сравнително нов, другия не може да се прецени защото е като парцал, но с ролките ми е интересно, обтегача на големия ремък някак си не ми изглежда като нов, а и има щампа 05 на него, на другата обтяжна ролка не мога да намеря щампа. На паразитната има щампа 06.
Болта на обтяжната ролка е пилен - не знам защо, но главата му е запилена както и предната му част е заострена. Сега гледам един сайт за авточасти и там ролката е показана с болт /понеже не си спомнях точно дали е с болт новата ролка или не/.
Та това е за сега.

П.С. Колежката да ме извинява за карането ама много бяхме закъснели. :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Нед 06 юли 2008 22:32

Снощи към 0.30 мин запалихме колата.
Единственото което не ми харесва е че работи леко неравномерно като е студена, като загрее изчиства, но има някой цилиндър дето не е на 100% - компресията я премерих и е добра.
Свещите не са баш за тази кола, но за сега ще кара с тях. Съмненията са за кофти дюза на 2-ри цилиндър. Ще се пробва с добавка и ако няма разлика ще трябва да се свалят и да се дадат на ултразвук.
Иначе съвсем грубо се получи следното:
16 нови клапана, водачи, гумички на клапаните, 3 бр кобилици, нови ремъци, ролки и водна помпа, гарнитура на главата и на колекторите, споменаване на майките на разни хора и т.н.
Цялата работа ще излезе от не добре затегнатата обтяжна ролка. Оказа се че резбата и във блока е разбита и се прави втулка. Дали е станало в следствие на хлабавия болт или си е било така и преди да сменят ремъците обаче може само да гадаем. Предполагам е имало леко износване и като са смняни ремъците не са си дали зор да го направят като хората, а вместо това са сложили по-дълъг болт с идеята че ще хване по-добре.
Утре най-вероятно колежката ще си вземе колата и сигурно ще пише....

Потребителски аватар
nikiangel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

re

Мнениеот nikiangel » Пон 07 юли 2008 9:37

mariyajus написа:Големи, големи благодарности на Ники!!!! Като видях каква опашка от коли имаше сутринта в 10 часа пред сервиза и разбрах, че съм имала късмет.... Отвориха двигателя и ...за пръв път в живота си видях отворен двигател на кола, и по - точно - видях как в никакъв случай не трябва да изглежда..... И да ви кажа - всичко заради онзи некадърник който е сменял ролките и ремъците в Русе..... :cry: Еданата ролка изобщо май не е нова , а на всичкото отгоре русенският "майстор" я е завил с друг болт ( при това и болта освен че на става за ролки е и толкова крив и изпилен, че май за нищо не е ставал :( Имам снимки и съм решила да взема всички онези дефектни части и всичко което се е изпочупило и да му ги занеса в русе на онзи тъпак .....уфффф много се ядосах пак и като се сетя че съм дала пари и за нови ремъци и за нови ролки...

Колежке :)
Дано любовта ти към марката остане завинаги толкова силна колкото любовта на катерицата към жъладчето love.vw

Потребителски аватар
mariyajus
Автомобил:
Двигател:

Re: re

Мнениеот mariyajus » Пон 07 юли 2008 22:08

nikiangel написа:

Колежке :)
Дано любовта ти към марката остане завинаги толкова силна колкото любовта на катерицата към жъладчето love.vw

Дааааа, любовта ми към марката е толкова силна, колкото тази на катерицата към жълъдчето :)
Още повече сега, когато вече имам кола, а не недвижимо имущество :)

Ще си я карам и обичам и много ще се грижа за нея- обещавам! И никакви измислени русенски майстори повече!

Потребителски аватар
mariyajus
Автомобил:
Двигател:

прибрахме се!

Мнениеот mariyajus » Пон 07 юли 2008 22:27

Най-накрая се прибрахме с моята количка на собствен ход до блока в Младост :)
Големи благодарности на Ники! Измъчихме го малко с мъничето, то не баха стари ролки и калпави ремъци, крив болт и какво ли още не....
Върха на сладоледа беше кривата резба на мястото където се навива обтяжната ролка ( да, онази същата с кривия болт ) и само благодарение на старанието на тези момчета, техния майсторлък и желанието им да помогнат ние се разминахме със смяната на целия блок... Веднага намериха решение!!! Не съм много сигурна какво е "втулка" , но за сега тя ме спасява от още разходи ...
Направиха ми диагностика и ми казаха и другите неща по количката - ще се лекуваме с времето... (най- странното - свещите ми дори не са за Голф, за фиат са... но това си е май от италианските майстори ). За тази вечр само сложихме една добвка - Редикс, в бензина, та да излекуваме едната дюза, че иначе - ултразвук...

И въпреки всички ядове и проблеми след стоп в бокса на Ники и ние отново сме в движение :P

Благодаря отново! От една седмица имам VW, от 6 дни съм член на клуба а вече познавам клубните майстори :)

Сега само ми трябва една лепенка за задното стъкло....
:lady_dance_party:

Потребителски аватар
mariyajus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mariyajus » Пон 07 юли 2008 22:32

Пропуснах да кажа-
Благодаря на Ники, че ми е събрал всички счупени части в една торбичка.....Сега те ще отидат право в Русе....на главата на онзи майстор...
Не го знам с какъв акъл е завил друг, крив и изпилен болт на изронена резба на обтяжната ролка и ни е пуснал на пътя!!!!! как може да има толкова безотговорни хора :evil:

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пон 07 юли 2008 22:42

Само да вметна че болта не е бил крив /предполагам/ когато е бил навит, изкривил се е поради причината, че като е изядена резбата не е можал да стегне като хората и след като се е поразвил докато сте били в движение се е поизкривил - това поне така си го обясняваме с колегата. Иначе ни се изясни защо е сложен не оригиналния болт който идва с ролката - мислели са си че като е по-дълъг болта ще успее да стегне.

Аз единствено се притеснявам малко от това, че малко странно работи моторчето, но много се надявам да е проблема в дюза/ кофти гориво и т.н.
Компресията която изкара беше съответно 14, 13.8, 14, 13.6 - предполагам като се покара малко ще изравни - това може най-лесно да го проверим като я измерим след месец примерно.
А за свещите - явно такива са имали, едноелектродни с надпис FIAT LANCIA.
Надявам се да се виждаме само по клубни срещи и за смяна на масло :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
shemkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shemkov » Сря 09 юли 2008 0:24

Колежке искренно се радвам за теб, че си взела голфчето си :)
ако ходиш в Русе драсни после някой ред да видим какво са ти казали :)

Потребителски аватар
KING-T
Автомобил: VW Bora TDI 90кс
Двигател: AGR 2000г

Мнениеот KING-T » Сря 09 юли 2008 22:42

Колежке радвам се ,че си оправила колата ,но кажи поне за кой сервиз в Русе става въпрос,че да не ходят хората там.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Сря 09 юли 2008 23:16

Най искренно се радвам че голфето е станало :yeaha: Относно пишман майсторите колежке драсни едно л.с. като идваш към Русе ако съм свободен да дойда а ако случайно намериш някакъв документ за ремонта който са ти извършили ще им поднеса една изненада:twisted:
Искам да ги видя тия пишман майстори дето съсипват любимата марка :evil: :evil:
Изображение

Потребителски аватар
shemkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shemkov » Съб 12 юли 2008 23:21

Колежката май ни заряза :?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”