Простотия без граници :(

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 07 юли 2008 22:54

dobrinb написа:Може да се загражда, но трябва проект, който се одобрява от общината ... т.е. дълга и широка ...

а проекта струва повече отколкото самото заграждение :lol:

Потребителски аватар
Perso
Автомобил:
Двигател:

:))

Мнениеот Perso » Пон 07 юли 2008 22:57

Законо или не това е положението !!!
А законно ли през ден да спира контейнерка, миксер 4-оска и какво ли не и после бил хлътнал и от данъците вместо да се закърпи някоя дупка или да се направи нещо полезно трабва да си оправят на бай Хуй порозийте че строял блок :?:

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Пон 07 юли 2008 22:57

hooligans написа:ти можеш ли да четеш ? къде сравних прадедите ни с сегашните (ще удебеля горния ми цитат)
аиде замисли се и вникни в писаното преди да пишеш :idea:

Да мога да чета. А ти четеш ли? Каква е тая мания да се търси в коментара на всеки заяждане?(не говоря конкретно за теб). Колегата, казва че е пълно с простаци в България, ти казваш, че не трябва да плюем България, а политиците. Е да, но според мене точно българите са виновни, а те живеят в България. Сега по-ясно ли се изразих?

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 07 юли 2008 23:02

Само българите плюят по себе си!

До сега чужденец не съм чул да плюе по собствената си държава!

Какво очаквате при положение, че София се напълни с хора, които не са родени и израстнали тук? За тях това е джунгла и нормално да си изхвърлят боклука през прозореца... Те не възприемат столицата като свой дом, а като чуждо!

Не искам да обидя никого и общо взето генерализацията ми не е много правилна, но е факт!

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 07 юли 2008 23:09

dermeister написа:
hooligans написа:ти можеш ли да четеш ? къде сравних прадедите ни с сегашните (ще удебеля горния ми цитат)
аиде замисли се и вникни в писаното преди да пишеш :idea:

Да мога да чета. А ти четеш ли? Каква е тая мания да се търси в коментара на всеки заяждане?(не говоря конкретно за теб). Колегата, казва че е пълно с простаци в България, ти казваш, че не трябва да плюем България, а политиците. Е да, но според мене точно българите са виновни, а те живеят в България. Сега по-ясно ли се изразих?

ти си противоречиш, нападна ме че сравнявам с прадедите ни... а като не ти изнася , границата е отворена , емигрираи! тва не е само в България , в гърция си карам по магистралата и чакам колата пред мен в най-ляво платно да се прибере и какво , вместо да се прибере получавам бонус , обелка от банан на предното стъкло ..... според вас съм сигурен че са били Българи с груЦка регистрация...

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Пон 07 юли 2008 23:13

hooligans написа:ти си противоречиш, нападна ме че сравнявам с прадедите ни... а като не ти изнася , границата е отворена , емигрираи! тва не е само в България , в гърция си карам по магистралата и чакам колата пред мен в най-ляво платно да се прибере и какво , вместо да се прибере получавам бонус , обелка от банан на предното стъкло ..... според вас съм сигурен че са били Българи с груЦка регистрация...

Не съм те нападнал, просто според мен не заслужаваме дори да се сравняваме с тях. Нещо не мога да разбера къде точно реши, че те нападам или че се заяждам, ти казваш нещо, аз казвам, че е така, дори и по-лошо. :wink: Засега нямам мераци да емигрирам, опитвам се да се боря по някакъв начин с абсурдното ежедневие. :lol: Нали трябва и да остане някой, който не е хванат от джунглата. :lol:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 08 юли 2008 0:10

dermeister написа:
hooligans написа:ти си противоречиш, нападна ме че сравнявам с прадедите ни... а като не ти изнася , границата е отворена , емигрираи! тва не е само в България , в гърция си карам по магистралата и чакам колата пред мен в най-ляво платно да се прибере и какво , вместо да се прибере получавам бонус , обелка от банан на предното стъкло ..... според вас съм сигурен че са били Българи с груЦка регистрация...

Не съм те нападнал, просто според мен не заслужаваме дори да се сравняваме с тях. Нещо не мога да разбера къде точно реши, че те нападам или че се заяждам, ти казваш нещо, аз казвам, че е така, дори и по-лошо. :wink: Засега нямам мераци да емигрирам, опитвам се да се боря по някакъв начин с абсурдното ежедневие. :lol: Нали трябва и да остане някой, който не е хванат от джунглата. :lol:

Айде стига.

относно генерализацията на колегата Vlad - не смятам че си прав (поне не на 100%).
Нали знаеш какво прави бабката, която те мрази, като нещо я дразниш и си й под терасата? Я вряла вода, я някаква помия... Същата бабка ще предпочете да си хвърли боклука долу, щото знае, че я оживее до утре, я не.
Разбира се има ги и селяците (има разлика между селяк и селянин), които си хвърлят боклука от чист мързел/простотия.
Случва се обаче и да падне нещо от терасата, ма за да е диня трябва бая дупка да има на парапета :lol:
Все пак колегата (с динята) е извадил късмет, че е паднала на земята, а не върху някой (недай си Боже!)...
Иначе ми се е случвало подобно нещо, като бях малък, с нашите на море, минаваме през Бургас на връщане, щото тате имаше работа там тогава, и с мама обикаляме да търсим нещо за хапване, минаваме покрай един блок и заливат мама с кафе от горе някъде. Съответно се скриха... Та от тогава не го харесвам тоя град :)

едит: относно заграждането със стоманени блокчета - чудесна идея! Само трябва да обмислиш дали да не ги изливаш върху някаква подложка, така че да могат да се местят трудно (в смисъл да са тежки, но не бетонирани за земята). Та дори и да направят проблем (което съм сигурен, че няма да стане в следващите 30-40 години) да можеш да ги махнеш/преместиш.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 08 юли 2008 5:49

вече го възприемайте като нормално и не сядайте на кафенце от вън без козирка над масите.
дали си от София или си от някое село няма значение,въпрос на възпитание.Едва ли не ако си софиянец кореняк си тотално грамотен , възпитан и т.н. (това със софиянци и провинциалисти го виждам в почти всяка тема и вече не ми е приятно да го чета...като не съм софиянец да не съм извънземен...)
може да са деца....нормално е да правят дивотии...ако ги правят нон стоп вече си е липса на контрол от страна на родителите.
ама може да са и възрастни хора което си е чиста простотия.
имаме един си хвърля боклука през терасата.понякога и празно шише ракия след него.правена му е забележка не веднъж.ама добичето не се променя...отдавам го на лошо възпитание в ранните години от живота.
виновни много....родители,улицата и най-вече училището...там като се съберат 30 диванета в една стая и всяко си покаже магариите...
другите гледат и се учат.

Потребителски аватар
bomini
Автомобил: Audi A4 Quattro
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот bomini » Вто 08 юли 2008 10:05

Като говорим за изхвърляне на боклуци - живея на 2-ри етаж, пред терасата има дърво. Няма да казвам на какво прилича и какви ли не рикоширали боклуци съм намирал на терасата. Това не е въпрос, нито на селяния, нито на мързел - чиста култура си е, едни я имат, повечето - не.

Ако сте се качвали скоро от колелото на 4-ти км на Цариградско - посока Младост, сигурно сте забелязали, че най-вдясно на платното някакъв бетоновоз е излял скоро една мини-планинка цимент :idea: Е, а познайте как са решили проблема!? Нееее, все пак са отишли на мястото, явно някой се е оплакал, че е щял да си смели колата... Ама к'во са направили - нееееее, не са го махнали - оцветили са го на червено-бели ивици, та да не разбереш в какво си се нахакал :shock :roll:

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Вто 08 юли 2008 11:10

И ние едната вечер като се разхождахме из улиците в стария град на Созопол две деца ни метнаха плик пълен с вода. Извадиха късмет, че не ни уцелиха иначе щях да им счупя някое стъкло от дограмата на терасата :twisted: Не чи нещо, но се чуваше през прозореца, че техните са си в къщи като че ли имаше някакво събиране и въобще не им пука, че децата им замерват хората с вода :censored

Потребителски аватар
dbanchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dbanchev » Вто 08 юли 2008 11:49

Веднъж както си паркирах с Голфа пред блока и хоп една кофичка с кисело мляко(доста развалено беше) :x ми падна на предното стъкло! Няма да ви казвам колко ужасно бече това чудо- смрад до небето! Цървула който го метна имаше много лош късмет, че го видях!! :twisted: :twisted: По- късно го сбарах в асансиора и му се случи нещо много хубаво! По боклуците само бой! Няма друга оправия в тази дуржава! :evil:

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Вто 08 юли 2008 13:12

dobrinb написа:П.П: Къде в Русе става това?

Верно и мене това ме интересува :roll:

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Вто 08 юли 2008 14:12

Миналата зима, при нас имаше по едно време от 70 см. до метър сняг. Минава снегорина, разрине улицата, минават работници , разринат тротоари, а един тарикат спрял най-нагло на разринатия тротоар някаква лада Самара със регистрация СА и си стоя там сигурно месец. Хората газят снега отсрани, ходят по шосето, то ледясало, сняг, ако поднесе някоя кола... Как да е, нямаше инциденти. Всеки ден звънях в полицията по 5-6 пъти да направят нещо, да се премести тази кола оттам, това е върховна наглост бе. Накрая ми казаха, че била на някаква софийска фирма, те нищо не можели да направят. Трябва да ви кажа, стопих им телефоните, вече ме познават. Но дебелокожието и бездушието имат здрави корени в нашите държавни системи и институции, но вярвам, могат да бъдат изкоренени. Полицията казва, нищо не можем да направим. Е, ако те не могат, кой може да питам аз? И така си стоя и никой не я мръдна, нямаше акт, нищо. И на всичкото отгоре, недобросъвестни колеги, взеха и те да спират по разчистения тротоар и станаха 4-5 коли още. Като видяха, че онзи никой го не пипа и ко ли си рекоха, аха. И за тях звънях и им заявих, че с тяхното безразличие и липса на реакция, дават лош пример на всички останали и после се чудят, що хората правели каквото си искат. Щото няма кой две думи напреки да им каже. И в нашия блок са правили купони, но точно два пъти, след като се нанесохме и още не знаехме кое и как. И край, вече 7 г. Никакви дандании до сред нощ, нито силна музика или крясъци. Ма рожден ден, сватба, няма такива работи. Един псува жена ми на майка, без малко щеше да лапне дървото, ама се сдържах и се обадих в полицията. Полицаите ни знаят, ама и ние не се оставяме да ни забравят. Който му се вика в 2 през ноща, да ходи у гората, на полето, дето си иска. За мен това не е нормално, няма и да стане, няма и да се примиря. Докато някой се прави на независим феодал наоколо ми, лично ще се погрижа да се запознае и с мен и с уважаемата полиция, никаква саморазправа. Вярвам, че ние като граждани, трябва да имаме силна нетърпимост към всякакви такива прояви, засягащи нас като граждани и като общество и в наш ущърб. Разбира се, с всички законови средства. Трябва да се научим да живеем по правила, това е нашата свобода, другото е анархия и беззаконие, което всички виждаме докъде ни докара.

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Вто 08 юли 2008 17:33

los_tigros написа:
dobrinb написа:П.П: Къде в Русе става това?

Верно и мене това ме интересува :roll:

Това е на Борисова , точно срещу бар Торнадо от другата страна на улицата под блока има магазин за деца с играчки , и сладкарница с 3 или 4 чадъра .

Потребителски аватар
nikolai_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_1 » Вто 08 юли 2008 19:51

Много кофти случка наистина колега :x
Германците на това му казват : " bulgarishe arbeiten " Смятам , че няма нужда от превод всички го схванаха .
Има кфо друго да ви кажа ... скоро няма да се оправим каквото и да прогнозират социолизите , то си опира преди всичко до манталитет .

Върни се в “ОФФ-Топик - други”