Кабели за свещи на Г3 1.6 AEK

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
sarafa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Кабели за свещи на Г3 1.6 AEK

Мнениеот sarafa » Вто 08 юли 2008 16:43

Здравейте имам един доста странен въпрос който ме мъчи от доста време, а по точно кабелите за свещите на въпросният мотор. По каталог (на Бош и в Порше съм проверил) дават, че за този мотор всички кабели са с еднаква дължина (което според мен е доста глупаво и без мислено при условие, че от 4ти цилиндър до мястото му на капачката разтоянието е 10-15см самият кабел да е с дължина 45см.) а за следващият АФТ са по размери, та въпроса ми е следният може ли да си сложа такива кабели или само тези които ми дават (единственото нещо по кабела е съпротивлението което сигурно е доста важно за това питам :roll: ) поради простата причина,че при мен са на Бош с еднаква дължина и някой майстор ги е привързал с свински опащки да не се мандахерцат а това ме дразни и знам че не е добре :) и е редно от време на време да се сменят нещата :wink: смених капачката палеца и свещите останаха само кабелите и за да не направя грешна покупка нека някой който разбира да даде съвет благодаря ви предварително love.vw

Потребителски аватар
sarafa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sarafa » Вто 08 юли 2008 17:16

Изображение
Ето за това става въпрос видях колегата,че е сложил такива кабели на АЕК мотор и ако има отзиви да ми кажете :wink: седят касиво и подредено не е нужно да се връзват и допират :P

Потребителски аватар
markovgolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот markovgolf » Вто 08 юли 2008 17:45

Здравей колега и аз бях пред същата дилема !Взех си тези за AFT стават без никъкъв проблем (всичко им е еднакво съпротивление и т.н.) взимай без да се замисляш .От завода колате излизат с еднакви кабели (АЕК и AFT) и двете са с БРЕМИ,но незнам защо афтермаркет за АЕК са с една дължина - 70 см. -всичките а друго всичко им е еднакво.
Ето я и мойта тема която пусках:
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=83776&highlight=

volf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот volf » Вто 08 юли 2008 17:55

Колега,това на снимката е моята кола.С такива кабели я купих от Италия. Сега погледнах,че ми е подръка,какво пише на кабелите.
REINSHAGEN FZL2XG - май на швабско ми прилича.

Потребителски аватар
sarafa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sarafa » Вто 08 юли 2008 20:06

Много ти благодаря колега за бързият отговор и се извинявам на другият колега, че съм взел снимката му без да питам :wink:
ще почерпя :guinnes и дано съм бил полезен и за други колеги като мене :D

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Вто 08 юли 2008 21:03

-

Последна промяна от jims на Пон 16 юни 2025 11:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Сря 09 юли 2008 14:38

а нещо цени, това ,онова :?: :roll:

Потребителски аватар
sarafa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sarafa » Сря 09 юли 2008 18:20

По принцип гледам да не пиша за цени щото излиза като реклама, а аз си нямам нищо общо с магазините ама информативно в Порше за АЕК по 56лв. приблизително на кабел, а АФТ нали са по къси и явно за това са и по евтини най дългия 56лв.и др. на долу не помня точно, а свещите на НЖК по 16лв. и стотинки за бройка :roll: не мисля че са скъпи и диагностика (само да прегледат колата без да отстраняват пробем само да установят има или не) 70-80лв. това ми се струва доста дори прегледа да е от най качествените :lol: мой приятел до скоро за смяна на съединител ( което вкл. сваляне и качване на скоростна кутия) вземаше между 50-70лв. :idea: но за всеки влак си има пътник :wink:

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Чет 10 юли 2008 18:25

-

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”